maritbet girişmaritbet
Daha ekonomik ve daha yeşil binalar

Daha ekonomik ve daha yeşil binalar

Dassault Systèmes ve infoTRON, Gehry Technologies işbirliğiyle düzenlenen “İnşaat ve Mimaride İleri Teknolojiler Semineri”nde, Türkiye’deki inşaat ve mimarlık sektörlerinin faydalanabileceği son nesil teknoloji ve çözümleri paylaştı.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) ile 3 boyutlu yazılımlarda dünya lideri Dassault Systèmes ve Türkiye'nin teknoloji alanındaki lider şirketlerinden infoTRON, ünlü mimar Frank Gehry'nin şirketi Gehry Technologies işbirliğiyle düzenlediği “İnşaat ve Mimaride İleri Teknolojiler Semineri”, 1 Kasım 2011 Salı günü İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Dassault Systèmes'in çözümlerinin geniş kapsamda kullanıldığı ‘Building Design & Lifecycle Management' (Bina Tasarımı ve Yaşam Döngüsü Yönetimi) başlığının ele alındığı seminerde, Dassault Systèmes çözümleriyle yeşil binalar oluşturmanın, inşaatlarda enerji tasarrufu sağlamanın, sürdürülebilir bir alan yaratmanın, yatırımlarda maliyeti azaltmanın ve zamanı verimli kullanmanın yolları paylaşıldı.

Dassault Systèmes Türkiye Satış Müdürü Burak Süsoy ve infoTRON Yönetim Kurulu Başkanı Tarcan Kiper'in açılış konuşmasını yaptığı seminerde, Dassault Systèmes İnşaat Sektörü Sorumlusu Jonathan Riondet Dassault Systèmes çözümlerinin inşaat ve mimarlık sektörlerini nasıl bir adım öteye taşıyabileceğini katılımcılarla paylaştı. ‘Yeşil Binalar' konseptinin son 10 yıldır inşaat sektörünün en önemli kavramı haline geldiğini belirten Riondet, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) çözümleri ve 3 boyutlu simülasyon teknolojileriyle inşaat sektörünün hem maliyet hem de enerji konusunda diğer sektörlere oranla çok daha fazla tasarruf sağlayabileceğini vurguladı. Riondet ayrıca Dassault Systèmes'in V6 platformunun tasarımdan bakım çalışmalarına kadar şirketlere birçok avantaj sağladığını belirterek şunları söyledi: “V6 işbirliği platformu, tüm tedarikçilerin aynı bilgilere ve kaynaklara gerçek zamanlı ulaşmasını sağlayarak, sorun çözme ve karar verme mekanizmalarını hızlandırarak etkili bir tedarikçi yönetimi olanağı sunuyor. V6 platformu ayrıca, 3D bilgilerin satış ve pazarlama alanlarına entegre edilmesine imkan sağlayarak satış ve pazarlamanın etkinliğini artırıyor” dedi.

‘'2023 vizyonu için bu teknolojilere yatırım yapmak şart!''

Seminerde inşaat ve mimarlık sektörlerinde Dassault Systèmes çözümleri CATIA ve ENOVIA'nın kullanımıyla ilgili Dassault Systèmes ve infoTRON teknik ekipleri tarafından da çeşitli sunumlar yapıldı.

infoTRON Yönetim Kurulu Başkanı Tarcan Kiper, inşaat ve mimarlık şirketlerinin uluslararası arenada sadece müteahhit veya büyük şirketlerin taşeronu olarak değil, tasarımdan mühendisliğe, üretimden işletmeye kadar geniş bir yelpazede lider konumda olabilmeleri için bu teknolojilere yatırım yapmalarının önemine değindi. Türkiye'nin 2023 vizyonundaki tanımlanmış hedeflere ulaşabilmesi için de bu seminer kapsamında irdelenen teknolojilerin öğrenilmesi ve bunlara yatırım yapılmasının büyük önem taşıdığını belirten Kiper, inşaat ve mimarlık sektörlerinde dünyada devreye giren yeni teknolojiler, çağdaş yaklaşımlar ve konseptler hakkında da geniş bilgiler verdi. Kiper ayrıca, özellikle son yıllarda tüm tasarım, mühendislik, inşaat ve işletme süreçlerinin aynı elektronik işbirliği ortamında yönetimini sağlayan PLM ve 3D tasarım ve mühendislik standartları ve yaklaşımlarını içeren BIM (Building Information Modeling) teknolojilerinin öne çıktığını ifade etti.

Teknolojiyle gelen tasarruf

Gehry Technologies'in Avrupa Direktörü Edmondo Occhipinti ise seminerde, Gehry Technologies gibi bu alanda lider bir şirketin Dassault Systèmes çözümlerinden nasıl faydalandığını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Bugün dünyada 3 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan inşaat sektöründe yüz milyarlarca dolarlık bütçenin boşa harcandığını vurgulayan Occhipinti, malzeme kullanımında yüzde 10, yeniden biçimlendirme çalışmalarında yüzde 30, işgücünde de yüzde 40'lık bir oranın israf kalemi olarak kaydedildiğini sözlerine ekledi. Büyük projelerin bütçesinin yaklaşık yüzde 28'inin boşa harcandığını belirten Occhipinti, aynı zamanda bu projelerin yüzde 40'ının gerektiğinden daha geç zamanda ya da hedeflenen bütçelerin üzerinde bitirilerek zaman ve maliyet kaybına neden olduğunu açıkladı. BIM ve PLM teknolojilerinden faydalanılarak, inşaat öncesinde sanal bir model oluşturulabileceğini söyleyen Occhipinti, böylece kayıpların minimuma indirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubatta teslim edilecek
  • 01.02.2024 13:17

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubatta teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, ...

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...