Çimsa, çimento sürdürülebilirlik girişimine katılan ilk Türk şirketi oldu

Çimsa, çimento sürdürülebilirlik girişimine katılan ilk Türk şirketi oldu

Çimsa, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) himayesi altında faaliyet gösteren Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne (CSI) katıldı

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, tüm faaliyetlerine entegre ettiği sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin (WBCSD) himayesi altında faaliyet gösteren Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'ne (CSI) katıldı. Tüm iş ve operasyonlarını sürdürülebilir gelecek hedefiyle gerçekleştiren Türkiye'nin önde gelen sanayi şirketlerinden Çimsa, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'ne (CSI-Cement Sustainability Initiative) üye olarak, sürdürülebilirlik anlamında önemli bir adım attı. Karlı bir şekilde büyürken yaşanabilir gelecek için sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “40 yılı aşkın deneyimimiz, geniş ürün yelpazemiz, yenilikçi çalışanlarımız, insana ve çevreye saygılı yaklaşımımızla sektörümüzde fark yaratmaya odaklı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu doğrultuda, sektörümüzde sürdürülebilir kalkınma konusunda kapsamlı çalışmalar yürüten CSI'ya üye ilk Türk çimento şirketi olmak, bizim için büyük önem taşıyor. Sürdürülebilirlik konularının doğru bir şekilde anlaşılması ve yönetilmesinin sektörün kalkınması ve büyümesi için bir ön koşul olduğunun bilinci içinde çalışan CSI'nın bir parçası olarak, sürdürülebilir bir geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynakları verimli kullanmanın, atıkları enerji ve hammadde olarak geri kazanmanın,  yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın yol haritalarının önemli bir maddesini oluşturduğuna değinen Hacıkamiloğlu, “Çimsa olarak, bu yolculuğa üç yıl önce çıktık. Her yıl sürdürülebilirlik raporu yayımlayarak; sosyal, çevresel ve ekonomik alanda kaydettiğimiz gelişmeyi kamuoyuyla paylaşıyoruz.  Bu yıl ise çok özel hedeflerimiz var. Ancak bununla da yetinmiyor, şimdi CSI'a üye olarak çok zorlayıcı çeşitli taahhütler veriyoruz. 3 yıl içinde ulaşmak istediğimiz noktayı şimdiden planlıyor ve bu hedefe ulaşmak için yoğun çalışmaya odaklanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TÜRKÇİMENTO: ETS, yeşil dönüşümü hızlandıracak
  • 03.09.2026 11:54

TÜRKÇİMENTO: ETS, yeşil dönüşümü hızlandıracak

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşu TÜRKÇİMENTO, Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) ...

CEMENTA 2026'da ilk dönem başarıyla tamamlandı
  • 27.08.2026 17:06

CEMENTA 2026'da ilk dönem başarıyla tamamlandı

Ağır sanayide kadın temsilini ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeyi hed ...

ÇESBEM 1.513 kişiyi mesleki yeterlilik belgesi sahibi yaptı
  • 25.08.2026 13:58

ÇESBEM 1.513 kişiyi mesleki yeterlilik belgesi sahibi yaptı

Çimento sektöründe mesleki yeterlilik sisteminin gelişmesine yönelik çalışmaları ...

OYAK Çimento ikinci çeyrekte olumlu performansını sürdürdü
  • 14.08.2026 17:28

OYAK Çimento ikinci çeyrekte olumlu performansını sürdürdü

OYAK Çimento, 2026 yılının ikinci çeyreğinde FAVÖK'ünü yıllık bazda %4, bir önce ...

Limak Çimento İskenderun Terminali ile dünya pazarlarına erişiyor
  • 14.08.2026 17:06

Limak Çimento İskenderun Terminali ile dünya pazarlarına erişiyor

Limak Çimento, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda İskenderun'da inşa ettiği ...

Çimsa ilk altı ayda 25,4 milyarlık satış yaptı
  • 05.08.2026 12:30

Çimsa ilk altı ayda 25,4 milyarlık satış yaptı

Operasyonel gücünü finansal performansla desteklemeyi sürdüren Sabancı Topluluğu ...