Cesurları alkışlama zamanı…
Ülkenin dört bir yanındaki cesur girişimcilerimiz, insanımızın layık olduğu projeleri birbiri ardına sıralıyorlar.
Ülkenin dört bir yanındaki cesur girişimcilerimiz, insanımızın layık olduğu projeleri birbiri ardına sıralıyorlar.
Hepsini gönülden kutlamak gerek. Sadece ellerini taşın altına koymakla kalmıyorlar, bedenlerini, gönüllerini her şeylerini feda ederek yola çıkıyorlar.
Bazı kendini bilmezlerin ahkam kesmesine aldırmayın.
Yok, daha önce kaç konut yapmış?
Tekstilci, elektronikçi nasıl konut üretirmiş?
Bunların konutları pahalı olurmuş?
Hiçbir temele dayanmayan sallama görüşlerle, iş dünyasının kahramanları diyeceğimiz müteahhitlerimizin cesaretini kırmaya yönelik kıskanç tavırlar sergiliyorlar.
Ne yazık ki, 2001'lerde kalan bir anlayışın temsilcisi gibi davranıyorlar.
Bunlar, bu günlerin yönetim anlayışından bihaber, hala inşaatların kazmayla kürekle yapıldığını zannediyorlar.
Çok değil sekiz dokuz yıl öncesine bir bakalım, nerede hangi konut projesi vardı?
Güzelce'deki Güzelşehir Villaları ve Alkent projesi… Kolay değil, ülke anormal bir kriz yaşamaktaydı. 2001'de her şey altüst olmuştu.
Bugün, ülkenin dört bir yanında kamu önderliğinde yapılan projeler dışında, 290 aktif proje devam ediyor.
Bu projelerde yaklaşık 35 bin kişi çalışıyor.
Şimdi insafla düşünüp, proje sahiplerinin teknolojilerini, mimari projelerini ve fonksiyonel kat planlarını, şehre katkısını değerlendirmemiz gerekir.
Türkiye eski Türkiye değil. 2005'den bu yana C35 beton kullanmayan yok. Yüksek teknoloji ile üretim yapmayan yok…
Ülkemizin yeni tanıştığı cesur müteahhitlerimizden söz etmişken, son dönemde çok başarılı lansmanlar yapan girişimcileri de burada sıralamalıyız.
İşte Fuaye Süreyyapaşa… Hakan Yılmaz Bey, geçmişinde yüzlerce başarılı işi arkasında bırakmış, Türkiye'de TÜBİTAK MAM teknoloji serbest bölgesinde Nano boyutta Suni Elmas Tozu üretimi yapan tek kuruluş. Ayrıca iletişim alt yapımızın en önemli üreticilerinden biri… Şimdi muhteşem bir az katlı proje konseptiyle, çok başarılı bir lansman gerçekleştirdi.
İşte Ofisim İstanbul… Ali Çelik Bey, başarıyla tamamladığı birçok konut projesinin ardından şimdi de Ofis üretimine başladı. Muhteşem konforu, çok avantajlı fiyatlarla sunabilmeyi başarmış inşaatına hızla devam eden etkileyici bir girişimci.
İşte Ufuk Subaşı… Bir başka inanılmazı gerçekleştirmek için kolları sıvamış. Diyarbakır'a 724 konutluk mükemmel bir yaşam merkezi armağan ediyor. Diyarbakır'ın ilk konut projesini üretebilme cesaretini gösterdi, kutluyoruz.
Daha sayabileceğimiz yüzlerce isimsiz kahramanı sıralamak isterdik. Her fırsatta onlara da sütunlarımızda yer vereceğiz.
Kimse alınmasın ama bir başka cesaret örneğinin de hakkını vermeliyiz.
Başbakan Erdoğan, İstanbul'u dünya şehri haline getirecek projelerinin ikincisini geçtiğimiz günlerde açıkladı.
İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'nda iki yeni şehrin kurulmasını hedefleyen planla İstanbul'un tam bir metropol düzenine kavuşması bekleniyor.
Proje aşamasındaki bu iki yapılanmanın Avrupa Yakası'ndaki, İstanbul'un deprem riski bakımından en güvenilir bölgesi olan Karadeniz sahil şeridi üzerinde, Anadolu Yakası'ndaki ise Sancaktepe ile Kurtköy arasında konumlandırıldığı belirtildi. 3. köprünün de bu güzergah üzerinde olacağı ve her iki şehrin de 1 milyon kişilik nüfusa sahip olacağı öngörülüyor.
Gelecek on yıllar da iyi niyetli, laf yerine iş üreten, başarılarıyla övünen girişimcilerin olacak.
Sağlıkla kalın…
Necmi Çiçekçi
- Etiketler:





























Yorum Yaz