maritbet girişmaritbet
Çamlıca Tepesi'nde simit çayla keyif zamanı!

Çamlıca Tepesi'nde simit çayla keyif zamanı!

Yaz kapıda artık bizi evde tutabilene aşk olsun! Şöyle demli bir çay eşliğinde gevrek simit yiyerek tepeden İstanbul manzarasına bakmaya ne dersiniz? Boğazı, Adaları, Haliç ve Tarihi Yarımada’yı önünüze seren bu rotayı inceleyin ve baharın tadını çıkarın

 

Yaz kapıda artık bizi evde tutabilene aşk olsun! Şöyle demli bir çay eşliğinde gevrek simit yiyerek tepeden İstanbul manzarasına bakmaya ne dersiniz? Boğazı, Adaları, Haliç ve Tarihi Yarımada'yı önünüze seren bu rotayı inceleyin ve baharın tadını çıkarın.
 
 
Uzun süren kış günlerinden sonra bahar tüm coşkusuyla nihayet geldi! Haliyle güneşe hasret İstanbullular soluğu sokaklarda, kafelerde alıyor. Ama bizim size daha güzel bir önerimiz var! İstanbul'un iki yakasındaki ünlü tepelerde, püfür püfür esen bir havada muhteşem boğaz manzarası eşliğinde taze demlenmiş tavşan kanı çay ve sıcacık gevrek simit yiyebileceğiniz mekanlara ne dersiniz? ‘Hem karnımı hem de ruhumu doyururum' dediğinizi duyar gibiyiz. Hele bu lezzetleri İstanbul'u ayaklar altına aldığınız bir tepede tadıyorsanız değmeyin keyfinize! Sizler için gittik keşfettik, İstanbul'un tepelerinde en güzel çay simit keyfi yapabileceğiniz yerleri seçtik.
 
Çamlıca Tepesi
 
Boğazı, Tarihi Yarımada ve Adalarla birlikte İstanbul'u kuşbakışı bir manzarayla sunan Çamlıca'da simit çay keyfi için belediye tesislerini öneriyoruz. Hem çayın fiyatı daha uygun hem de mahlepli simidin tadı çok leziz. Çay: 1 TL. Simit: 1.25 TL. Adres: Üsküdar.
 
AĞA? KAPISI
 
Süleymaniye semtinde yeni yeni keşfedilen Ağa Kapısı, Karaköy ve Tarihi Yarımada'yı ayaklarınızın altına seriyor. Genelde sakin olan Ağa Kapısı'nda fiyatlar da el yakmıyor. Çay: 1.75 TL Simit:1 TL
 
Molla  Aşkı Kültür  Parkı
 
Fatih'te Ayvansaray ve Edirnekapı semtleri arasındaki bu park, keşfedilmeyi bekleyen eski ahşap ve taş yapılarla çarpık kentleşme ürünü sıradan binaların iç içe geçtiği bir noktada. Kültür Terası olarakta bilinen ve Haliç panoramasına açılan bu parkın bir yanında Süleymaniye Camii, diğer tarafında Galata Kulesi'ni hatta Kadıköy sahilini bile görmek mümkün. Yaz akşamlarında en güzel çay simit keyfi yaşanabilecek mekanlardan biri. Doğayla iç içe bu parkta, yanınızdan her an bir tavşan ya da tavuk geçebilir! Şehir ve trafik gürültüsünden uzak parktaki çayın fiyatı 2.25 lira. Mekana simit götürmeyi unutmayın.
 
Pierre  Loti
 
HALİÇ'İ tepeden panaromik manzarayla görmek isteyenlerin gözdesi bu tarihi mekan, yılın dört mevsimi ve neredeyse haftanın yedi günü, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlıyor. ‘Olsun ben keyfime bakarım' diyorsanız demli sıcak bir çay ve simit eşliğinde muhteşem manzarayı izleme keyfinize diyeceğimiz yok. Çay: 2.25 TL. Simit: 1  TL. Adres: Eyüp.
 
Ulus Parkı
 
İSTANBUL Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip olan Ulus Parkı, yemyeşil parkı ve temiz havasıyla en iyi çay simit keyfi yaşanabilecek mekanlardan. Pazar günleri çok kalabalık olması nedeniyle hafta içi günlerde gitmenizi öneriyoruz.  Çay: 2.75 TL.  Simit: 1 TL.Adres: Adnan Saygun Cad. Ulus Parkı , Etiler. Setüstü
 
Çay  Bahçesi
 
TARİH geziniz sırasında ‘Hem bir çay simit yiyeyim hem de soluklanayım' diyorsanız size Gülhane Parkı'nın sonundaki Setüstü Çay Bahçesi'ni öneriyoruz. Boğaz manzarasıyla, oturunca kalkamayacağınız tahta masa ve sandalyeleriyle şirin, samimi ve mütevazi bir çay bahçesi. Park girişindeki satıcılarından alacağınız simitleri, küçük bakır demliklerle sunulan çay eşliğinde yiyebilirsiniz. Çay (Demlik): 10 TL Simit: 1 TL Adres: Gülhane Parkı.
 
Emirgan  Korusu
 
İSTANBUL Boğazı'na gidip de Emirgan Korusu'na uğramamak olmaz! Korunun en tepesi aynı zamanda muhteşem bir Boğaz manzarası sunuyor. Belediyenin işlettiği mekanların bulunduğu koru içinde güzel vakit geçirebilirsiniz. Pembe Köşk'te oturabilir ve bir yandan iyi demlenmiş çayı diğer yandan farklı bir şekilde sunulan mahlepli simidi yiyebilirsiniz. Çay: 1 TL. Simit: 1.25 TL.
 
MODA  ÇAY  BAHÇESİ
 
Moda'nın vazgeçilmezi olan çay bahçesi, her keseye uygun bir açıkhava keyif mekanı. Tarihi yarımada ve Adalar manzarasına sahip çay bahçesi hafta sonu genelde çok kalabalık olduğu için size hafta içi gitmenizi öneriyoruz. Kapıdaki satıcılardan alacağınız simitle çayınızı yudumlarken ayrıca tavla oynayabilirsiz. Ödeyeceğiniz para iştahınızla doğru orantılı, deniz manzarası ise bedava. Dönüşte de Dondurmacı Ali'den dondurma almayı unutmayın! Çay: 2.75 TL. Simit: 1 TL. Adres: Ferit Tek Sok. No:7 Moda.
 
Fatma Karaman / [email protected]

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...