maritbet girişmaritbet
Bursa, Almanya ile ilişkilerde de köprü oluyor

Bursa, Almanya ile ilişkilerde de köprü oluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Almanya Oldenburg Belediye Başkanı Prof.Dr. Gerd Schwandner arasında işbirliği protokolü imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Almanya Oldenburg Belediye Başkanı Prof.Dr. Gerd Schwandner, arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Türk kültürünün tanıtılması amacıyla Oldenburg'da düzenlenecek ‘Türkei Begegnungen' (Türkiye Buluşmaları) etkinliğinde Bursa etkin bir rol oynayacak. Türkiye ile Almanya arasında tarihten gelen dostluk bağları olduğunu, günümüzde de iki ülke arasında sıkı bir ekonomik bağ olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu etkinlikle ekonominin yanında sosyal ve kültürel bağların daha da kuvvetleneceğini söyledi. Bölgeye yaptığı yatırımlarla Türkiye ile Balkanlar arasında bir köprü görevi gören Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türkiye – Almanya ilişkilerin de önemli bir görev üstleniyor. Bursagaz'ın büyük hissedarı Alman enerji devi EWA'nın ortağı olan Almanya Oldenburg Belediyesi ile Bursagaz'ın ortağı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak önemli bir işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Oldenburg Belediye Başkanı Prof.Dr. Gerd Schwandner ile Dobruca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola'nın da katıldığı yemeğin ardından iki belediye arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Protokol kapsamında Oldenburg şehrindeki Türk etkisini gösterebilmek amacıyla 12 Mayıs'ta başlayacak olan yüksek kalite anlayışına sahip kültür festivali olan “Türkiye Buluşmaları” etkinliğinde Bursa aktif bir rol oynayacak. Türkiye'deki çağdaş sanat, toplum yapısı, ekonomi ve siyaset konularını kapsayan kültürel birçok etkinlik Oldenburg'da sergilenecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi de gölge oyunundan, ipek böceğine, el sanatlarından tarihi kültürel mirasa kadar farklı alanlarda Bursa'yı Almanlara tanıtacak.

İki toplum daha da yakınlaşacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ile Almanya arasında tarihten gelen bir dostluk olduğunu hatırlatarak, imzalanan işbirliği protokolü ile Bursa ve Oldenburg şehirleri arasında stratejik ortaklığın temellerinin de atıldığını söyledi. Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşının yaşadığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bir anlamda Bursagaz'ın iki ortağı olan Bursa ve Oldenburg olarak bu ortaklığı farklı alanlara taşımaya hazırlanıyoruz. Mayıs ayında başlayıp, yıl boyu devam edecek olan Oldenburg'daki etkinliklerde Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacağız. Bu etkinlik sayesinde iki toplum bir birbirine daha da yakınlaşacak” dedi.

Almanya Oldenburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner da “Türkiye ve Almanya arasında gittikçe güçlenen ilişkiler ışığında, Türk ortaklarla birlikte güçlü ağlar oluşturma arzusundayız. Oldenburg'un bu ortaklarından birinin Bursa olmasından da büyük onur duyacağız. Temel amacımız, günümüz Türkiye'sinin özgün bir portresini çizmek. Sergiler, konserler, oyunlar, müzakere ve konferanslar aracılığıyla, modern kültür ve sanata odaklanıyoruz. Hiçbir Alman, Türkler kadar Türkiye hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olamaz. ‘Türkei Begegnungen'in olabildiğince gerçekçi ve iyi bir temsil olmasını istiyorsak, Türklerin yardımına ihtiyacımız olacak. Bu konudaki desteğinizden büyük mutluluk duyarız. Umarım ki bu, şehirlerimiz arasında stratejik bir ortaklığın ilk adımı olur” dedi.

Konuşmaların ardından iki başkan arasında işbirliği protokolü imzalanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuk başkana el yapımı Bursa bıçağı hediye etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DemirDöküm, 2021 yılı hedeflerini ‘Liderler Zirvesi’nde belirledi
  • 09.03.2021 11:15

DemirDöküm, 2021 yılı hedeflerini ‘Liderler Zirvesi’nde belirledi

DemirDöküm’ün yetkili satıcıları ve satış noktaları için geleneksel olarak düzen ...

Bursa, demir ağlarla örülüyor
  • 02.03.2016 16:49

Bursa, demir ağlarla örülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi yerli tramvaylardan oluşan 6 araçlık filosuna, çift ...

İpekböceği ‘MÜSİAD Fuarı’nın gözdesi oldu
  • 30.11.2014 18:30

İpekböceği ‘MÜSİAD Fuarı’nın gözdesi oldu

Türkiye'nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı İstanbul’da düzenlenen MÜSİA ...

Gemlik Yalı Konağı özgün kimliğine kavuşuyor
  • 04.11.2014 15:41

Gemlik Yalı Konağı özgün kimliğine kavuşuyor

Gemlik Yalı Konağı’nda restorasyon, ilk harcın koyulmasıyla başladı ...

Bursa Yıldırım'da Dağyolu Caddesi genişletildi
  • 11.07.2014 13:49

Bursa Yıldırım'da Dağyolu Caddesi genişletildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 38 binanın yıkılmasıyla genişletilen Davutkadı Dağy ...

Recep Altepe, ‘İsmetiye deresi bölgeye prestij katacak’
  • 05.07.2014 11:07

Recep Altepe, ‘İsmetiye deresi bölgeye prestij katacak’

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş İsmetiye Mahallesi’nden geçen İsmetiye Der ...