maritbet girişmaritbet
Bursa, demir ağlarla örülüyor

Bursa, demir ağlarla örülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi yerli tramvaylardan oluşan 6 araçlık filosuna, çift sürücü kabinli 4 yeni araç daha ilave etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üç yıl önce raylı sistem araçları üretimine başlayan Durmazlar firması, Türkiye'yi raylı sistem araçları üreten 6 ülkeden biri haline getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise, yerli tramvaylarından oluşan 6 araçlık filosuna, çift sürücü kabinli 4 yeni araç daha ilave etmeyi başardı. Kültürpark Tramvay Garajı'nda düzenlenen törenle 4 yeni tramvay Durmazlar firması tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. Yeni 2 aracın ise kısa sürede filoya dahil edileceği belirtildi. 

YERLİ ÜRETİM AVANTAJ SAĞLADI 

Bursa'yı demir ağlarla örme hedefine emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel-Garaj T1 Tramvay Hattı'nın ardından Kent Meydanı-Terminal T2 tramvay hattında bir taraftan imalat başlarken, diğer taraftan bu hatta kullanılacak araçların da üretiminin tamamlanmaya başladığını söyledi. Güçlü yerel yönetim ve yerli üretimin avantajlarını en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bu araçları yurt dışından sipariş etseydik ancak 2 yılda imalata başlayacaklardı. Şimdi ise biz 6 ay gibi kısa zamanda araçlarımıza kavuşmaya başladık. Bir taraftan 9 kilometrelik Kent Meydanı-Terminal hattında imalat başlarken, bu hatta kullanacağımız 4 tramvayımız hazır, sefere alıyoruz" dedi. Araçların T1 hattında ve İstanbul Caddesi'nde çalışacaklarını belirten Başkan Altepe "6 tramvayımız hazır olacak ve 6 dakikada bir sefer yapılacak. Bu araçlar dünya standartlarının bile üzerinde, çift sürücü kabinli, manevraya ihtiyaç duymadan iki yönlü de hareket edebilecek. İki yanındaki kapılarla da daha kullanışlı ve kabiliyeti yüksek araçlar" diye konuştu. 

AVRUPA'DA BOY GÖSTERECEK 

Bir yandan Bursa'yı raylı sistem ağıyla örerken, bir yandan da tramvay ve metro vagonu üretiminin devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe şöyle dedi: "Bursa'da yerli imalatın yapıldığı Durmazlar fabrikası Avrupa'nın en modern, en donanımlı fabrikalarından biri oldu. Dünya kalite ortalamasının üzerinde araçlar üretiliyor. Maliyetlerdeki avantajlar kaliteye yansıtılarak, dünyanın en kaliteli araçlarını Bursa'da üretiyorlar. Bir yandan tramvay vagonları yapılırken, bir yandan metro kabinleri de yapılıyor. Fabrika çok yönlü imalat ve montaj ile 4-4'lük bir sisteme sahip. Burası hem Bursa'nın hem Türkiye'nin gururu oldu." Başkan Altepe "Üretilen araçlar yakında Kocaeli ve Samsun başta olmak üzere Türkiye'nin değişik şehirlerinde ve inşallah da Avrupa caddelerinde boy gösterecek. Bursa'yı bu alanda da bir adım öne çıkaran tüm yetkilileri kutluyorum" diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...