maritbet girişmaritbet
Bunlar da ev değil yaşam paketleri

Bunlar da ev değil yaşam paketleri

Türkiye'de konut sektörü inşaat teknikleri, hız ve kalite kadar markalaşmada uzun bir yol kat etti.

Genç nüfusun da yarattığı dinamizmin de etkisiyle pek çok ülkenin kıskandığı gelişme potansiyeline sahip Türkiye'de inşaat büyümenin lokomotifi. İnşaat sektörünün çok önemli bir bölümünü, en az yüzde 60'ını da konut arzı oluşturuyor. Sektör, son 10 yılda deyim yerindeyse adeta kabuk değiştirdi, markalaşma yolunda uzun bir yol kat etti. Şimdi konut arzını yönetenlerin gündeminde satışa kadar geçen süredeki rekabet unsurları yanı sıra satış sonrasında da farklılaşmanın araçları var. Tüketici tercihlerinde sanıldığından da fazla etkili olan bu araçlar, markadan markaya biraz değişiklik gösterse de hedef aynı; tam müşteri memnuniyeti.

Teknik' Yapı, Dumankaya, Ağaoğlu, Sinpaş, Soyak, Dap Yapı, Eroğlu Yapı, Sur Yapı, Yeşil İnşaat konutta markalaşmanın öncüleri arasında yer aldılar. Bu isimleri takip eden onlarca şirket var. Projelerinde en ince detaylara kadar inen şirketler, müşterilerini paydaş olarak görüyor. Şirketler, güvenlikten sosyal olanakların kullanımına yaşamın renklendirilmesine kadar her hizmeti garantiye alıyor. Yaşamla ilgili her türlü hizmeti paket halinde sunarken de maliyeti düşürüp yüklü aidat faturalarına savaş açıyorlar.

Teknik Yapı hizmette marka yarattı

Teknik YapıHolding, site yönetimi ve güvenlik hizmeti için Aktif Yaşam ve Teknik Güvenlik olmak üzere iki marka yarattı. Şirket, yıllardır kendisinden daire alan müşterilerinin, her türlü ihtiyaç durumunda kapısını çalması üzerine bu markaları yaratırken komple müşteri memnuniyetini hedefledi. Böylece müşterilerinin bu iki konudaki, yani bahçe bakımından küçük çaplı onarımlara, resepsiyon hizmetinden güvenliğe kadar geniş bir yelpazedeki hizmetlerin maliyetlerini de önemli ölçüde düşürmüş oldu. Şirketin satışına devam ettiği Deluxia projesinde de aynı anlayışı sürdürmesi bekleniyor.
Bunu yaparken şirket, para kazanmaktan çok, müşterilerine taahhüt ettiği standartları sağlamayı amaçlıyor.

Greenlife Villaları'nda her şey çocuklar için

Türkiye'nin ilk butik sanat oteli Casa dell'Arte Hotel of Arts and Leisure'in Torba Vadisi'nde, kumsala yürüme mesafesinde konumlandırdığı yeni yatırımı Greenlife Villaları, çocuklu ailelerin vazgeçilmez tatil rotası oldu. Greenlife Villaları, sanata değer veren, çocuklarının uluslararası ve arkadaş canlısı bir ortamda, yaratıcı etkinliklerle gelişmesine önem veren aileler için tasarlandı. 17 villa ve 12 daire kapasitesine sahip Greenlife Villaları, 22.000 metrekarelik yeşil alanın sadece dörtte birini kaplıyor. Villaların çocuk kulübü aktiviteleri çocukların yeteneklerini açığa çıkarmayı hedefliyor.

 

Sinpaş'tan sürekli takip
Sinpaş GYO, sektörde ilk olarak Teknik Danışmanlık Servisi kuranlardan.
Profesyonel site yönetimi Sinpaş projelerinin değerini katlarken müşteri memnuniyetini esas alıyor. Sinpaş'ta ikinci el değerlendirme şirketi de mevcut. Herhangi bir tadilatta bile tüm teknik ve idari üretim süreçleri takip edilirken müşterilerin gayrimenkulu devri sırasında da destek sunuluyor. Satış ve kiralamadan güvenliğe spor etkinliklerine kadar bütün ihtiyaçlar karşılanıyor.



Dumankaya'nın Pusula'sı

Dumankaya İnşaat, sektördeki değişimin öncüleri arasında.
Şirket, Dumankaya Pusula adı altında geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Dumankaya Pusula, piyasadaki örneklerinden daha uygun fiyatlara, kiralama ve satış konusunda destek veriyor. Dumankaya Pusula hizmetleri, asistan hizmetleri, e-dairem, gayrimenkul değerleme, konut destek, dizayn destek, aktivite hizmetleri başlıkları altında toplanıyor.


Ağaoğlu'ndan kesintisiz destek

Ağaoğlu Şirketler Grubu da bünyesinde satış sonrası teknik hizmetler adında ekip oluşturan markalar arasında. 80 kişilik büyük bir ekip müşterilerine, konutun garanti süresi kadar değil, ömür boyu teknik destek sağlıyor. Sonuçta Ağaoğlu'ndan gayrimenkul alanlar bu garanti kapsamında imalat kaynaklı olası eksiklikler 'yanı sıra sıhhi tesisattan, elektriğe, mekanikten perde, korniş montajına kadar geniş bir yelpazedeki hizmetlerden faydalanıyor. Satış sonrası ekip her gün, her saatte ulaşılabilen bir çağrı merkezi ile de destekleniyor. Böylece Ağaoğlu müşterilerinin sorun karşısında muhatap bulamamaları olasılığı ortadan kaldırılıyor.


Eroğlu, aidatı çözdü
Eroğlu Yapı da müşterilerinin satış sonrasında da zorluk çekmemeleri için önlemler alan şirketler arasında.
Son olarak Halkalı'da inşaa edilen İstanbul Lounge projesinde örneğin kapalı havuz ve spor salonunu kullanmak için ekstra üyelik ücreti ödemek gerekmiyor ve ücretsiz hizmet veriliyor.
Projeden ev sahibi olmak isteyenlere, parkelerini, banyo seramiklerini, mutfak dolap kapaklarının renklerini seçme hakkı tanınıyor.
Projede, teslimden sonraki ilk yıl metrekare başına 1.5 TL'yi geçmeyen aidat oranı sabitleniyor.

Kaynak: FATMA KOŞAR / Cumhuriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz