maritbet girişmaritbet
Bu kadar çok projenin satışa çıkması nasıl açıklanabilir?

Bu kadar çok projenin satışa çıkması nasıl açıklanabilir?

Senaryo böyle. Yoksa bu kadar çok projenin ardı ardına satışa sunulması nasıl açıklanabilir ki?

Gayrimenkul piyasasında bu kadar çok yeni konut projelerinin satışa çıktığı bir başka dönem daha olmamıştı. Her gün yeni bir konut projesi diğerleriyle yarışırcasına satışa çıkıyor. Hatta ofis projeleri bile birbirleriyle yarışıyor.

Farklı fiyatlarda ve konseptlerde satışa çıkarılan bu projeler seçimden önceki son treni yakalamak istiyor. Eğer tren kaçarsa her şey yaz sonuna kalacak. Çünkü seçimlerle ilgili çok ciddi kaygılar güdülmüyor. Tek parti iktidarı bekleniyor. Bu da seçimden sonra tüm piyasaların yaz uykusuna geçmesi anlamına geliyor. Bir de Ramazan Bayramı da bu sürecin içine eklenince bu yazdan kimsenin beklentisi kalmıyor.

Zaten yeni konut projelerinin satışa çıkması da tam bu noktada anlam buluyor.

Seçimden beklenilen olumlu sonuç piyasalara moral olarak yansıyacak. Özellikle yazın bitmesiyle açılacak piyasalarda ciddi hareketlilik bekleniyor. Gayrimenkulün yükselen bir değer olduğu düşünülürse, uzun zamandır sabit kalan fiyatlarda da bir miktar artış olacağı düşüncesi firmaların elini çabuk tutmasına sebep oluyor. Hazır kredi faizleri de çok yükselmemişken alıcılara cazip fırsatlar sunuluyor.

Bir de inşaat firmaları şimdiden yeni projeleri satışa çıkıyorlar ki, yaz sonunda başlayacak hareketlilikten nasiplerini alabilsinler. O döneme hazırlıklı girebilsinler… Ortam çok müsait. Hem seçim sonucunu beklemeden kimse bir yerlere gitmiyor hem de seçim nedeniyle tüm gözler ekranlara kilitleniyor. Seçimlerin ardından herkes köyüne, yazlığına, tatile kaçacak.  Kimseyi bulmak mümkün olmayacak.

Senaryo böyle. Yoksa bu kadar çok projenin ardı ardına satışa sunulması nasıl açıklanabilir ki?

Bu noktadan bakıldığında bu proje hamleleri normal görünüyor fakat projelerin kalabalıkta kaybolması da söz konusu olabilir. Özellikle reklam ve pazarlaması güçlü olmayan firmaların rekabet güçleri de azaldığından yeterli satış grafiği yakalayabilmeleri mümkün görünmüyor.

Bazı firmalar ise kendilerini seçim sonrasına veya yaz sonuna bırakıyor. Hangi hamlenin daha doğru olacağını ise zamanla göreceğiz. Belki hiç beklenmedik olaylar yaşanacak, belki her şey mükemmel gidecek. Kimbilir...

Gelecekte ne olursa olsun şu anda tüketiciler için fırsatlarla dolu bir dönem yaşanıyor. Seçenek çok… Konut ihtiyacı olanların ya da yatırımı düşünenlerin bunlar arasından seçim yapması zor görünüyor. Ama ne olursa olsun inşaat firmasının güvenilirliğine dikkat etmek gerekiyor…

  • Etiketler:

Yorum Yaz