maritbet girişmaritbet
Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi hız kesti!

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi hız kesti!

Ağustos ayına ait veride, artan faiz oranları ve ekonomik büyümenin yavaşlaması etkili oldu

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin yavaşladığı bildirildi.

S&P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, ülkede inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisinin bu yılın ağustos ayında 50,8 seviyesine gerilediği belirtildi.

Açıklamada, buna rağmen ağustos ayında inşaat sektörü PM verisinin ekonomistlerin 50,5 seviyesinde olan beklentisinin üzerinde gerçekleştiği kaydedildi.

Ülkede geçen ay (temmuz) inşaat sektörü PMI verisi 51,7 seviyesinde tespit edilmişti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen S&P Global Piyasa Araştırmaları Direktörü Tim Moore, son aylarda konut inşasında, salgın dönemindeki kapanmalar hariç, 2009 yılının başından bu yana görülen en sert düşüşlerin yaşandığını hatırlattı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), 2021'in aralık ayından bu yana 14 kez faiz artırarak faiz oranını yüzde 0,1'den 5,25 seviyesine yükseltmişti.

Uzmanlara göre, faiz oranlarındaki artış, konut kredileri maliyetlerini yükselterek konut sahibi olmak isteyenlerin satın alım kararlarını ertelemesine neden oluyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz