Bina yönetim kurula kararına uyulur!

Bina yönetim kurula kararına uyulur!

Apartmanımızda Nisan ayında ilan tahtasına asılarak ilan edilen bir kat malikleri kurulu yapıldı. Bu toplantıda kışlık kömür alımı için para toplanmasına karar verilmiş. Ben toplantıya katılmadım. Yöneticiye normal aidatı gönderdim, yakıt parasını göndermedim. Önce makbuz geldi ama sonra paramı iade ile makbuzu geri istediler

Apartmanımızda Nisan ayında ilan tahtasına asılarak ilan edilen bir kat malikleri kurulu yapıldı. Bu toplantıda kışlık kömür alımı için para toplanmasına karar verilmiş. Ben toplantıya katılmadım. Yöneticiye normal aidatı gönderdim, yakıt parasını göndermedim. Önce makbuz geldi ama sonra paramı iade ile makbuzu geri istediler, vermedim. Ne yapabilirler, ben ne yapabilirim? 

 
 Kat malikleri kurulunda alınan kararlara uyulur. Uyulmaması halinde yasal müeyyide devreye girebilir. Aidat veya ortak gider payının ödenmemesi halinde uygulanacak işlem icra takibidir. Ancak kat malikleri toplantısının yapılmasının da bir şekli vardır. Öncelikle davet tüm bağımsız bölüm maliklerine ulaştırılan davet ile yapılır. İlan tahtasına asılan ilanla yapılmaz. Ancak şekil şartlarına uyulmadan yapıldığı iddia olunan kat malikleri toplantısının iptaline karar verilene kadar da kat malikleri kurulu kararları uygulanır. Yani sizin kat malikleri kurulu kararının bir ay içinde iptalini talep etmeniz gerekir. Şayet toplantıya katılsaydınız toplantı tarihinden itibaren, toplantıya katılmadığınız için kararların size ulaşmasından itibaren bir ay içinde iptal davası açabilirsiniz. Ancak bu davalar her halde altı ay içinde açılmalıdır. Şayet toplantı veya alınan kararlar "yok" hükmünde ise bu sürelere bakılmaz. Durum bu. Şimdi siz aidat ödemişsiniz, aidat için de makbuz almışsınız, artık bunun iadesi söz konusu değil. Aranızdaki ihtilaf kömür parasında. Bu hususta icra takibine muhatap olabilirsiniz. 
 
Tamer Heper/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı, küresel havacılığın liderlerini ağırlıyor
  • 25.08.2026 14:15

İstanbul Havalimanı, küresel havacılığın liderlerini ağırlıyor

İstanbul Havalimanı, 31 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde ACI World tarafından düze ...

Artık metrekare değil, itibar kazandırıyor
  • 17.08.2026 11:05

Artık metrekare değil, itibar kazandırıyor

Konut piyasasında aynı bölgede, hatta birkaç yüz metre arayla bulunan benzer dai ...

Çimko bayilerinin kurumsal gelişimini destekliyor
  • 14.08.2026 16:55

Çimko bayilerinin kurumsal gelişimini destekliyor

Çimko, bayilerinin kurumsal gelişimini desteklemek ve değişen pazar dinamiklerin ...

Türkiye İMSAD COP31 süreci ve iş dünyasına etkilerini ele aldı
  • 05.08.2026 10:42

Türkiye İMSAD COP31 süreci ve iş dünyasına etkilerini ele aldı

Türkiye İMSAD’ın düzenlediği 66. Gündem Buluşmaları, “COP31 Sürecinde İş Dünyası ...

Parke ustaları “Floorpan Usta Buluşmaları”nda bir araya geldi
  • 18.06.2026 18:11

Parke ustaları “Floorpan Usta Buluşmaları”nda bir araya geldi

Floorpan, "Her Adımda Ustalığı Hisset" mottosuyla sürdürdüğü Usta Buluşmaları'nı ...

Site aidatlarına yönelik düzenleme ile son söz kat maliklerinde
  • 28.05.2026 23:52

Site aidatlarına yönelik düzenleme ile son söz kat maliklerinde

Fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri de içeren 14 farklı kanunda ve 1 ka ...