maritbet girişmaritbet
Bilişim dünyası şovu başladı!

Bilişim dünyası şovu başladı!

İş dünyası profesyonellerinin merakla beklediği, Avrasya’nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu Cebit Bilişim Eurasıa, 6 Ekim 2011 Perşembe günü “CeBIT Sinerji Zirvesi” ile beraber açıldı.

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia bugün başladı. 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında, 4 gün boyunca, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Fuar, 12. yılında “Fuar” ve “Zirve”yi bir araya getirerek eş zamanlı olarak ilk kez “CeBIT Sinerji Zirvesi” ile açıldı.

 CeBIT Bilişim Eurasia ve Zirve Açılışı, 6 Ekim 2011 Perşembe günü, üst düzey Protokol ve 6 Bakandan oluşan Heyet ile gerçekleştirildi!

6 Ekim 2011 Perşembe günü saat 11.00'de açılan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'ni, T.C. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve  Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rövşan Mammadov, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu eşliğine 6 bakan ve 1 bakan  yardımcısı katılımı ile gerçekleşti.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Genel Müdürü Prof. Dr.Wolf-Dieter LUKAS, Akıllı Kentler Platformu(AKOS) Başkanı Şekip Karakaya ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Lenarz'den oluşan üst düzey protokol ve bakanlardan oluşan heyet, açılış seramonisi ve konuşmalardan sonra CeBIT Sinerji Zirvesi'nin ilk gün programını  izledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu da, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle mesafenin ortadan kalktığını, ortaya çıkan durumun ticari, ekonomik, sosyal ilişkileri derinden etkilediğini dile getirerek, değişmekte direnen ülkelerin kendi halkları tarafından değişime zorlandığını söyledi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin önem verilmesi gereken bir alan olduğunu vurgulayan Kavranoğlu, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine işaret etti. Kavranoğlu, bir ülkede Ar-Ge harcamalarına ayrılan kaynağın miktarının, bilim ve teknoloji verilen desteğin göstergesi olduğunu belirtti. Bakanlığın 2009 yılından itibaren genç girişimcilere destek verdiğine değinen Kavanoğlu, 1 Ekim'den itibaren başvuruların başladığı bu programda, ödeneğin 50 milyon liraya yükseltildiğini bildirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise son 10 yılda Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanında büyük mesafe kaydettiğini belirtti. Yalçıntaş, daha önce Türkiye ekonomisinde en fazla çarpan etkisi yaratan sektör inşaat iken, son yıllarda diğer sektörleri tetiklemesi, daha rekabetçi hale getirmesi açısından bilişimin, Türkiye'nin en önemli sektörü haline geldiğini söyledi.

 

KOSGEB'ten eşleştirme standı

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB olarak KOBİ'lerin fuarda yer almalarını desteklediklerini ifade ederek, 3. holde KOBİ'ler için yabancı firmalarla eşleştirme standı kurduklarını kaydetti. İşbirliklerinin desteklendiğini belirten Kaplan, yüzlerce randevu alınıp, görüşme planlandığını bildirdi.

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay da, ilköğretim öğrencilerine yönelik eğitim portalının bugün itibariyle hizmete alındığını, böylece FATİH projesine katkı sağlanacağını söyledi.  E-devlet üzerinden verilen hizmet sayısının 276'ya, kullanıcı sayısının 10 milyona ulaştığını kaydeden Dalbay, önümüzdeki aylarda yerel yönetimlerin de e-devlet kapısından hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

AKOS Başkanı Şekip Karakaya; “AB standartlarında Kentsel Bilişim Hizmetlerinin sunulabilmesi için belediyelerimizin yıllık bütçesinin en az %2 sini BT'ye ayırması gereklidir.” 

AKOS Başkanı Şekip Karakaya, fuarda 2000 m2'lik stantla yer alacak olan AKOS Projesi ile Türkiye genelinde 500'ü aşkın belediyeyi ağırlayacaklarını belirtiyor. Karakaya projeyle ilgili görüşlerini “Sampaş liderliğinde, 30 şirket bir araya gelerek, 21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu'nu oluşturduk. Yerel Yönetimler Bilgi Sistemi konusunda 30 yıllık bilgi ve tecrübemizi kullanarak Türkiye'de Akıllı Kentlerin oluşumu sürecinde aktif rol alıyoruz. Uluslararası açık standartlara dayalı, üstün teknolojili projelerimizi hayata geçiriyor; pratikte edindiğimiz bilgileri AB AR&GE projeleri ve EuroCities gibi sosyal gruplarda görüşülen konularla örtüştürüyor ve Türkiye kentlerinin kıllandırılması için, e-dönüşüm sürecinin yerel yönetim bacağını tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz.”  diyerek açıklıyor. AB standartlarında kentsel bilişim hizmetlerinin sunulabilmesi için belediyelerin yıllık bütçesinin en az %2 sini BT'ye ayırması gerektiğinin altını çizen Şekip Karakaya, yerel yönetimlerde, ICT alanının bir uzmanlık, strateji, planlama ve kaynak gerektirdiğini, bununla ilgili olarak belediyelere bilgi teknolojileri yatırımları için idari ve finansal teşvik sağlanması ile ilgili yasal altyapının oluşturulması zorunluluğuna da değiniyor.

CeBIT Sinerji Zirvesi'nin ilk günü olan 6 Ekim 2011 Perşembe günü zirvede üç büyük etkinlik gerçekleştirildi!

CeBIT Bilişim Eurasia'nın ilk günü üç büyük etkinliğe sahne oldu. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler “Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler” ve “ Yarının Teknolojisi İnternet" olmak üzere iki önemli başlıkta tartışıldı. Zirve 4 gün boyunca, geniş programı ile iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine, STK'lara, akademisyenlere İstanbul'da ICT sektöründeki en etkin platformunu yaratıyor. Turkcell'in büyük ortağı Telia Sonera Eurasia tarafından düzenlenen “Bilgi Toplumu ve Onu Destekleyen

Bilişim Teknolojileri' konferansı açılış gününün konferansları arasında yerini aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı
  • 02.05.2024 15:38

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı

8. kez düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı'na 31 ülkeden 2 bin üzerinde sektör temsil ...

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul kapılarını açtı
  • 06.04.2021 17:21

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul kapılarını açtı

Bu yıl 43. kez Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un kapılarını 06 Nisan Salı gün ...

Yapı Fuarı, mimarlar ve malzeme uzmanlarını buluşturuyor
  • 08.03.2021 16:30

Yapı Fuarı, mimarlar ve malzeme uzmanlarını buluşturuyor

Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul, yeni nesil yaklaşımları sektörle buluşturmak ...

Yapı Fuarı–TurkeyBuild Istanbul, 1–4 Nisan'da TÜYAP'ta!
  • 06.01.2021 10:49

Yapı Fuarı–TurkeyBuild Istanbul, 1–4 Nisan'da TÜYAP'ta!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, sektöre ivme kazandıracak girişimcileri ağırlay ...

İklimlendirme sektörü ihracatını 4.2 milyar dolara yükseltti!
  • 13.12.2018 11:09

İklimlendirme sektörü ihracatını 4.2 milyar dolara yükseltti!

İklimlendirme sektörü, Ekim ayında uluslararası alıcılarla İstanbul’da buluşacağ ...

Samsun 4. İnşaat Fuarı kapılarını açtı
  • 23.03.2018 14:39

Samsun 4. İnşaat Fuarı kapılarını açtı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde düzenlenen Samsun 4. İnşaat Fuarı, kapı ...