maritbet girişmaritbet
Barış Aydın Çankaya'da hangi projelere imza atmayı hedefliyor?

Barış Aydın Çankaya'da hangi projelere imza atmayı hedefliyor?

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın Ankara için hazırladığı projeleri değerlendirerek vaat ettiği değişimleri açıkladı

Siyasetçi değil sivil toplumcu olduğunu her seferinde vurgulayan AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, başkan seçildiğinde de Çankaya'yı bir sivil toplum örgütü gibi yöneteceğini söylüyor. Gündüz nüfusu 2 milyona varan Çankaya'ya son 25 yıldır değer kaybettirildiğinin altını çizen Aydın, Çankaya'da değişimi sağlayacak proje ve hedeflerini anlattı. 

Kendinizi tanıtır mısınız?

1975 yılında Ankara'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da, üniversite eğitimimi Amerika Preston Üniversitesi'nde tamamladım. Çocukluğumdan bu yana iş yaşamının içindeyim. Ankara'da pek çok işte çalıştım ve hayatı yaşayarak öğrendim. 2004 yılında ilk, 2010 yılında ikinci şirketimi kurarak inşaat sektörüne adım attım.
2011 yılından itibaren Türkiye Genç İş Adamları Derneği'nin (TÜGİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, eş zamanlı olarak da 2013 yılında seçildiğim Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) başkanlığı görevini yürütüyorum. Üyesi olduğum pek çok sivil toplum kuruluşu ile birlikte, Ankara'da toplumun korunmaya muhtaç kesimlerine yönelik hazırlanan birçok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol aldım. Evliyim ve iki kız çocuğu babasıyım. 

Sizi Çankaya Belediye Başkanlığına aday olmaya yönelten en önemli sebepler nelerdi?

Her şeyden önce uzun yıllardır Çankaya'da yaşayan, çocuklarını Çankaya'da büyüten ve büyütmek isteyen, Çankaya'nın son 25 yılda kaybettiği değere rağmen gitmeyi reddeden bir Çankayalı'yım. İş hayatımdaki tecrübe ve başarılarıma, sivil toplumcu yönüme güveniyorum. Bir Çankayalı olarak kendimi sorumlu hissettim ve Çankaya'da yaşayan hemen her kesimin teşvik ve desteğiyle Belediye Başkanlığına aday olmaya karar verdim. Başkan seçildiğimde de Çankaya'yı bir sivil toplum kuruluşu gibi yönetmeyi hedefliyorum.

Çankaya'nın değer kaybettiğini ifade ettiniz, sizce bunun sebepleri nelerdir?

Çankaya Türkiye'nin en büyük ilçesi, Yasama, Yürütme, Yargının merkezi, elçiliklerin birçoğu Çankaya'da. Ankara'nın 21 üniversitesinin 10'u Çankaya' da. Ankara ekonomisinin yüzde 75'i Çankaya'da dönüyor. Gündüz nüfusu ile nüfus 2 milyona ulaşıyor. Çankaya il statüsünde sayılabilecek bir ilçe. Tüm bunlara rağmen Çankaya'da yıllardır hüküm süren yerel yönetim zihniyetinin hala bunun farkına varamadığı kanısındayım. Siyasi çatışmalar sebep sunularak, Çankaya beldelerde bile kolaylıkla sağlanabilen klasik belediyecilik hizmetlerinden dahi yoksun bırakılmış durumda.

Çankayalılar özgürlüklerini her gün biraz daha kaybediyor; trafik park sorunları günlük yaşamı alt üst ediyor, engelliler bozuk kaldırımlar ve yollar sebebiyle evlerine hapis olmuş durumda, ebeveynlerin çocuklarıyla güvende olabilecekleri park ve yeşil alan sayısı gün geçtikçe azalıyor, esnaf siftahsız dükkân kapattığı günler yaşıyor, iş adamları Çankaya'dan gidiyor. Hal böyle iken Çankaya'nın marka değerini kaybetmemesi mümkün değil.

Belediye Başkanı seçilirseniz Çankayalılar'a neler vaat ediyorsunuz?

Ben bir siyasetçi değilim, 4 ay öncesine kadar da hiçbir siyasi parti ile bağım yoktu. İş hayatım boyunca devlet ile bu güne kadar 1 liralık bir ticaretim de olmadı. Belediyeye siyasetin sokulmasını doğru bulmuyorum. Yerel yönetimler ideolojileri sürdürmek için değil, hizmet etmek için var olmalı. Bu sebeple vaat etmek yerine temelleri sağlam projeler hazırlamayı seçtik. Çankayalılar'ın karşısına çıktığım günden beri sunduğum, yapım aşamaları dahi temellendirilmiş sayısı 123 ü bulan projem var. Projelerimizi Çankaya'nın her kesiminin ihtiyaçları ve şikâyetlerini göz önünde bulundurarak hazırladık. İlçe sınırları içerisindeki alanın büyük bir kısmı atıl durumda. Yeni bir Çankaya için, projelerimiz hazır, bu projeleri gerçekleştirecek donanıma ve tecrübeye sahibiz, çalışkan olmayı seçiyoruz, tek ihtiyacımız Çankayalılar'ın bize desteği ve güveni.

Projelerinizden bahseder misiniz? Öncelik taşıyan projeleriniz nelerdir?

Tek tek anlatamayacağımız kadar çok sayıda projemiz var. Çankayalılar gerek hazırladığımız kitapçıklar ile gerekse internet aracılığı ile projelerimiz tamamı hakkında detaylı bilgi edinebilirler. Ancak kısaca bahsetmek gerekirse;
Kızılay - Sakarya Meydanı projemiz ile mevcut belediye binasını kaldırarak sahip olacağımız alana park düzenlemeleri ile bir meydan oluşturacağız. Yer altına yapacağımız 2 bin 300 araçlık otopark ile de hem Kızılay'da yaşanan park sorununu çözecek hem de trafiğin rahatlamasını sağlayacağız. Kaldırdığımız Belediye binamızı başka bir yerde yeşil bina sertifikalı olarak tesis edeceğiz.

Bisiklet Otobanları projemiz benim en önemli bulduğum projelerden biri. Londra'nın da gündeminde olan bisiklet otobanlarını Cebeciden Yaşamkent'e kadar 17 kilometrelik bir mesafede gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tüp şeklinde olması ile kullanıcılar hava şartlarından etkilenmeden, metro ile entegreli olarak ulaşım sağlayabilecekler. Sağlıklı yaşamı teşvik etmekle birlikte, trafik yoğunluğunun azalmasını da sağlayacak bu projemiz güneş enerjisi ile aydınlanan yolları, hava kirliliğinin azalmasına katkısı ile de çevreci bir projedir.

Bir diğer projemiz benim için dostluğun, kardeşliğin, barışın bir sembolü niteliğinde. Necef kentindeki Hz. Ali Türbesinden esinlenerek, bir benzerini inşa edeceğimiz Hz. Ali Külliyesi ile Çankaya Alevi Bektaşi kültürünün önemli inanç merkezlerinden birisi olacak. İçerisinde Cemevi, kütüphane, aşevi, konferans salonları ve diğer sosyal alanları da bulundurarak tüm ihtiyaçlara cevap verir nitelikte olacak.

Ayrıca kuracağımız 50 bin kişilik kültür sanat merkezimiz, müzik kütüphanemiz, sinema gala merkezimiz, sinema kütüphanemiz gibi bir çok projemizle de Çankaya'yı bir kültür ve sanat şehri haline getireceğiz. 

Projelerinizi yaş gruplarına göre değerlendirirsek nelerden bahsedebiliriz?

“Çankaya'da yaşayan kimseyi unutmadan, ayırmadan hazırladığımız projelerimizden yaşlılarımız, çocuklarımız, öğrencilerimiz, kent hayvanlarımız ve hayvan severlerimiz için olan bir kaç önemli projemizden bahsetmek isterim.
Yaşlılarımız için hazırladığımız projeler ile annemiz babamız saydığımız büyüklerimize, hayırlı bir evlat gibi hizmet edebilmeyi amaçlıyoruz. İnşa edeceğimiz yaşam merkezinde büyüklerimiz hem tedavilerini sürdürecekler hem de el becerilerini gerçekleştirebilecekleri çalışmalar yaparak, akranları ile keyifli vakit geçirebilecekler. Turizm bölgelerindeki otellerle işbirliği yaparak, yaşlılarımızı Türkiye'nin birçok yerinde her yıl tatile göndereceğiz. Yalnız yaşayan büyüklerimize, ihtiyaç halinde hekimlerimiz tarafından evlerinde de bakım hizmeti verilecek.

Üniversite bölgelerinde kuracağımız “Gençlik Siteleri”nde, her türlü sosyal ve fiziki ihtiyacı karşılayan mobilyalı 1+1, 2+1 evlerimiz, eğitimini sürdüren üniversite öprencilerimizin barınma sorunlarına çözüm olacak. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntısı olan geçlerimizin her zaman yanında olacak, “Eğitim Yardımı” projemiz ile de ihtiyaçlarını karşılamalarına destek vereceğiz.

Tüm Çankaya'yı düşündüğümüzü belirtmiştim. Sorunuza ek olarak genellikle projelerde unutulan hayvanlarımızı da düşündük. Bakım ve rehabilitasyon merkezini de içerisinde bulunduran “Kent Hayvanları Hastanesi” ni kuracağız. Çevresinde ağaçlandırma çalışmaları yaparak kent hayvanlarımıza da güvenli bir yaşam alanı oluşturacağız.
Hazırladığımız tüm projeleri gerçekleştirdiğimizde Çankaya hak ettiği değere ulaşarak Dünyaya örnek niteliğinde bir ilçe haline gelecek.

Bana, seçilmem durumunda, şu anda belediyede çalışanları işten çıkarıp çıkarmayacağımı soruyorlar, bu kadar yapacağımız işimiz varken bu mümkün mü? Değil çalışanları çıkartmak büyük personel alımları yapmaya ihtiyacımız olacak. Biz Çankaya'da işsizliği sıfıra indireceğimizin sözünü verdik ve basın mensuplarımızın şahitliği ile bir “İstihdam Sözleşmesi” imzaladık. Bu sözleşme ile Çankaya'da yaşayan ve geliri olmayan herkese iş vereceğimizin sözünü bir sözleşmeye bağladık.

Başkanlık ile ilgili beklentileriniz neler?

Ben Çankaya için, gönüllülük esası ile yola çıktım. Başarılı bir iş adamıyım, hali hazırda sürdürdüğüm işlerim de var. Başkan olmak ile ilgili hiçbir maddi beklentim yok. Belediye başkanının ne kadar maaş aldığını bile bilmiyorum ki seçilmem durumunda da maaşımı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağım. Ben bir sivil toplumcuyum. Hiç bir ideolojinin neferi olmadan, Çankaya'ya hizmet edebilmek ve Çankayamız'ı hak ettiği değere ulaştırabilmek isteği ile aday oldum. Tüm siyasi görüşlere, tüm inançlara saygı duyuyorum. Saygı duymadığım tek şey tembellik. Bizlere, Dünya standartlarında olabilme potansiyeline sahip bir ilçede yaşadığımız unutturuldu. Beklentilerimizi, hayallerimizi klasik belediyecilik hizmetleri ile sınırlı tutmaya alıştırıldık. Çankaya'nın Çankayalıların hak ettiği değer bu değildir.

Son olarak Çankayalılar'a neler söylemek istersiniz?

Çankayalılar bana değil, kendi geleceklerine, çocuklarının geleceğine oy versinler. 25 yıldır hiçbir iş yapmadan, hizmetlerinden değil ideolojilerinden güç alarak seçim kazananlara Çankaya için, yeter deme vaktidir. Yapamayacağım hiçbir şeyi vaat etmiyorum ve projelendirdiğim tüm işleri de yapacağımın sözünü veriyorum. Çankayalılar'dan ricam adayların projelerini, vizyonlarını iyi incelemeleri ve oylarını Çankaya için, hizmet için vermeleridir.

 

Yorum Yaz