maritbet girişmaritbet
Ataşehir'de fiyatlar uçuşa geçti

Ataşehir'de fiyatlar uçuşa geçti

M2 fiyatlarının 3 bin TL'den 7 bin TL'ye çıktığı ilçede finans merkeziyle birlikte fiyatın şu seviyeye çıkması bekleniyor

Yeni finans merkezi olarak konumlandırılan ve bu nedenle projelerin birbiri ardına yükseldiği Batı Ataşehir-Şerifali bölgesi, hem prim yapma potansiyeli hem de ulaşım altyapısı ile fiyatların en çok arttığı ilçelerden biri oldu. 2 yılda m2 satış fiyatlarının 3 bin TL'den 7 bin TL'ye çıktığı ilçede finans merkezinin kurulmasıyla birlikte fiyatın 1 0 bin TL'yi görmesi bekleniyor

Emlak Bankası'nın 1989 yılında başlattığı uydukent yatırımlarıyla planlı ve düzenli olarak hızla gelişen Ataşehir, 2005 yılından itibaren batı kesiminde Ağaoğlu'ndan Teknik Yapı'ya, Varyap'tan Emay İnşaat'a pek çok firmanın önderlik ettiği dev konut projelerinin peş peşe tamamlanmasıyla birlikte, bir anda İstanbul'un yeni ve modern yüzü haline geldi.

Yıldızı bölgedeki 'finans merkezi' ile birlikte daha da parlayan ve merkezi lokasyondaki son büyük parsellerin yer aldığı bölge, İstanbul'un son dönemde en çok prim yapan lokasyonlan arasında yer alıyor. TEM'den ve E-5'ten kolay ve rahat ulaşım imkanı sağlanan ilçe pek çok müteahhidin de gözdesi oldu.

Bölgede son dönemde yapılan yeni projelerle birlikte Ağaoğlu My Towerland'in Sukent etabı ve 1.1 milyar dolarlık ihale sonrasında Doğu Ataşehir'deki son büyük arsayı sarın alarak dikkatleri üzerine çeken Varyap-GAP Konsorsiyumu'nun planladığı yeni projeyle bölge Bağdat Caddesi'ne ciddi anlamda rakip olmaya başlayacak.

Batı Ataşehir'in ilk projeleri arasında yer alan, Emay-İpek İnşaat konsorsiyumu tarafından hayata geçirilen KentPlus, Varyap ve Teknik Yapı'nın ortaklığında gerçekleştirilen Uphill Court, Ağaoğlu'nun My World, Dündar İnşaat'ın Incity projeleri bölgenin değerini artırırken Ataşehir'de, konuta bağlı ticari alanlar da hızla gelişiyor.

Fiyatlar hızlı artıyor

Ataşehir'de LEED sertifikalı ilk yeşil gökdelen Varyap Meridian projesini başlatan Varyap Grubu'nun CEO'su Erdinç Varlıbaş, projelerinin tamamlandığında yüzde 300'e varan oranda prim yapmasını öngördüklerini belirtti.

Varlıbaş, "2 yılda ortalama satış fiyatı 3 bin TL'den 7 bin TL'ye çıktı. Finans merkezinin kurulmasıyla ilçede m2 fiyatları 10 bin TL'yi görecek" dedi. Reidin.com ve GYODER tarafından Garanti Mortgage'ın desteğiyle hazırlanan Reidin Emlak endeksi verilerini paylaşan Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven ise, satış fiyatlarında en hızlı hareketin yaşanan ilçenin Ataşehir olduğunu kaydetti.

Güven, "Ataşehir'de konut fiyatları 2011'in ilk iki ayında yüzde 4.1 arttı. 2010 genelinde bu ilçedeki konutlar yüzde 7.3 değer kazanmıştı. Bu ilçede konut fiyatlarında artış potansiyeli var" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Nihal Yuvacan / Vatan

  • Etiketler:

Yorum Yaz