maritbet girişmaritbet
Ataşehir Ağaşehir mi?

Ataşehir Ağaşehir mi?

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı, Ağaoğlu ne istese olur vermiş

 

 

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı, Ağaoğlu ne istese olur vermiş
 
Ataşehir Belediye Başkanı ile ‘yakın' ilişkileri olan Ali Ağaoğlu, neredeyse bölgenin ‘ağa'sı olmuş. Belediyeye hibe olarak helikopter pisti yapan Ağaoğlu, eskiden yeşil alan olan pistin şimdiye kadar ‘tek kullanıcısı' durumunda. İşin bir başka ilginç yanı ise Belediye Başkanı İlgezdi'nin Ağaoğlu'nun kiracısı olması ve Ağaoğlu'nun ruhsatsız işyerlerinin göz göre göre halen çalışmaya devam etmesi
 
Ataşehir şu anda Türkiye'nin en popüler yeri. Çünkü Türkiye'nin gözbebeği olacak İstanbul Finans Merkezi projesi de bu ilçeye yapılacak. İlçenin en çok dikkat çeken yanı İstanbul'un da kalburüstü konut projelerinin bu bölgede yer alması. Ancak son günlerde bu projelerle ilgili hem belediye hem de bölgede en fazla konutu yapan ünlü inşaat firması Ağaoğlu'nun başı ağrıyacak gibi görünüyor. Çünkü Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun sahibi Ali Ağaoğlu'yla karşılıklı çıkar ilişkisine girdiği iddia ediliyor. Bu iddiayı dile getirenler de sıradan insanlar değil belediyede üst düzey yöneticilik yapıp yakın zaman önce istifa edenler. Peki iddialar doğru mu? Bunu hem yerinde görüp inceledik hem de Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yazılı olarak verdiği cevaplardan öğrendik. Ataşehir'in göbeğinde yer alan helikopter pisti bu ilişkiye en somut örnek olarak gösteriliyor. Nedeni ise pistin belediye encümen kararı ile Ağaoğlu'nun kullanımına bırakılmış olması. 
 
BELEDİYEYE HİBE EDİLMİŞ AMA O KULLANIYOR 
Ağaoğlu güya burayı yapıp belediyeye hibe etmiş. Ancak üç yıldır burayı sadece Ağaoğlu kullanıyor. İşadamının helikopteri sürekli alanda bulunan hangarda. Alanın çalışanları da Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinden. Ataşehir'de kiyameti koparan bir başka olay Ağaoğlu'nun Prestige Projesi'nin altında bulunan ve dört kocaman mağazanın bulunduğu yapının kaçak olması. Bu mazağaların ruhsatları Aralık 2011'de iptal edilmiş ama şu anda tıkır tıkır işliyor. Kaçak olan bir başka yer Ataşehir'de yeşil alana yapılmış ve genellikle Ağaoğlu'nun konutlarının satışının yapıldığı Remax emlak ofisi. Bu ofis bir hafta önce açıkken sorularımıza verdiği yanıtta Başkan İlgezdi, bu ofisi kapattıklarını söylüyor. Andromeda projesinin alt katı ve giriş katında bulunan 20 dükkânın da ruhsatsız olduğu iddia ediliyor. Ancak Başkan İlgezdi, bu dükkânların kaçak olmadığını belirtiyor. İşadamı Ağaoğlu ve Başkan İlgezdi ilişkisinde iddiaların zirve noktasını ise İlgezdi'nin Ağaoğlu'nun My Country projesinden bir villa ve Sky Towers Projesi'nden bir daire satın aldığıydı. Başkan bu iddiayı sert bir dille yalanlıyor. Ancak adı geçen her iki projede de kiracı olduğunu kabul ediyor.
 
1- 'BAŞKANIMIZ İKİ YERDE DE KİRACI'
 
AĞAOĞLU'NDAN 2 EV ALDINIZ MI?
Belediye Başkanı İlgezdi, Basın Danışmanı Cafer Özilhan aracılığı ile yanıt vermeyi tercih etti. “Başkan İlgezdi'nin Ağaoğlu'nun projeleri olan My Country'de bir villa ve Sky Towers'ta bir dairesi olduğu belirtiliyor. Her ikisinde de kiracı olarak mı oturuyor?” 
 
İDDİALAR ASILSIZ, EVLERDE SADECE KİRACIYIM
Bu soruyu sorduğumuz İlgezdi'nin verdiği ilk cevap şöyle oldu: “Bu iddia konuyu gündeme getirenlerce ispat edilmeli. Söz konusu yerde kiracıyım. Bu iddiayı siz de dahil olmak üzere bugüne kadar çok sayıda basın kuruluşuna götüren, yalan ve iftira olduğu için yayınlatamayan kişi veya kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Tamamı yalan ve iftira olan bu kampanyaya sizi de katma çalışmalarına itibar etmeyeceğinizi ümit ediyorum.” Ancak gelen cevapta hangi projede kiracı olduğu açık değildi. Bunun üzerine ikinci kez sorduk. Gelen cevap: “Rahim Bey, başkan Sky Towers'ta kiracı olarak oturuyor.” Ancak ısrarla My Conutry'de olduğu söylenen villa hakkında bilgi olmayınca üçüncü kez aynı soruyu sorduk. Gelen cevap: “Rahim Bey başkanın My Country'de oturduğu daire de kiralıktır. Bilginize.” 
 
2- RUHSATLARI YOK AMA TIKIR TIKIR ÇALIŞIYORLAR
 
RUHSATLARI 2011'DE İPTAL EDİLDİ
İddialar Ağoğlu'nun birçok kaçak yapısına belediyenin göz yumduğu şeklinde. Bunlardan ilki Prestige Projesi'nin altında yer alan ve dört mağazanın bulunduğu kocaman alanın kaçak olduğu yani ruhsatlarının bulunmadığı. Diğer bir iddia ise Ağaoğlu Andromeda projesinin ilk katı ile bodrumunda bulunan işyerlerinin kaçak olduğu şeklinde. 20'ye yakın işyerinden sadece 4'ünün projede bulunduğu, diğerlerinin sığınak olarak inşa edilen alana yapıldığı belirtiliyor. Bu iddalar doğru mu? 
 
BELİRSİZ SÜRE VERDİ, İŞLETMELER FAALİYETTE
Ağaoğlu Prestij Projesi'nin uzantısı olan ve içinde Big Chefs, Paşabahçe ve Kervan adlı büyük işyerlerinin bulunduğu alanın gerçekten kaçak olduğunu, sorularımıza verdiği yanıtta Başkan İlgezdi de doğruluyor. Diğer yandan bu iş merkezlerinin ruhsatlarının Aralık 2011'de iptal edilmiş olduğu yani kaçak çalıştığı belediye kayıtlarında da mevcut. Ancak garip olan bu işyerlerinin hâlâ faaliyette bulunmuş olması. Üstelik belediyenin bu alanların imara uygun belge alması veya yıkılması için belirsiz süre vermiş olması. Başkan İlgezdi, Andromeda'nın altında bulunan mağazalar içinse “Söz konusu işyerlerinin ruhsatları vardır. Söz konusu işyerleri muhtelif firmalar tarafından işletilmektedir” cevabını verdi. 
 
3- ATAŞEHİR'İN GÖBEĞİNDEKİ ARAZİYİ BEDAVİ ÖZEL PİSTİ YAPTI
 
SADECE AĞAOĞLU KULLANIYOR
3 Ali Ağaoğlu Ataşehir'in göbeğinde bulunan ve sadece kendi helikopterinin bulunduğu alanı belediye encümeninin kararıyla Mart 2010'dan bu yana ücretsiz olarak kullanıyor. Üç yıldır belediye bu alanı kullanmış mı peki? Cevap basit: Hayır. Çünkü zaten belediyenin helikopteri yok. Tüm çalışanları Ağaoğlu Grubu'nun, belediye içeri bile giremiyor. 
 
‘KİRA ÖDÜYOR' DEYİP VAZGEÇTİ
Battal İlgezdi, verdiği yanıtta “Helikopter pisti Afet Kriz Merkezi alanında Ali Ağaoğlu tarafından yaptırılıp belediyemize hibe edilmiştir. Ağaoğlu burayı kullanmak için belediyemize her ay 3 bin 500 TL kira ödemektedir. Bu nedenle Ağaoğlu pisti gerek gördüğü anda kullanmaktadır” diyor. Fakat hemen arkasından gelen ikinci cevap çok ilginç: “Küçük bir düzeltme yapmam gerekiyor. Helikopter pisti “ECRİ MİSİL” olarak verilmiş, kira ödenmiyor. Yani; ‘Ağaoğlu grubu burayı kullanmak için belediyemize her ay 3 bin 500 TL kira ödemektedir' cümlesi yanlışlıkla cevaplar bölümünde yer aldı. Bilgilerinize.” Cafer Özilhan 
 
İZİNSİZ İŞLİYOR
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Ağaoğlu'na pist olarak Myworld adlı projesinin çatı katını vermesine rağmen Ağaoğlu ve helikopteri bu kamu alanını işgal etmiş durumda. Üstelik buranın izni de yok. Yani helikopter alanı sivil havacılıktan izinsiz olarak işliyor. 
 
 
GAZETE HABERTÜRK / Rahim AK
 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

"Türkiye, İFM ile global düzeyde bir merkeze dönüşebilir"
  • 04.10.2021 16:29

"Türkiye, İFM ile global düzeyde bir merkeze dönüşebilir"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Mer ...

"Sıfır Atık, yerli ve milli bilincin yansıması"
  • 28.10.2020 16:06

"Sıfır Atık, yerli ve milli bilincin yansıması"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2022 yılı sonu itibariyle de tüm il ve ...