maritbet girişmaritbet
Ataköy Sahili yeni cazibe merkezi

Ataköy Sahili yeni cazibe merkezi

Kuzu Grup'tan Delta İnşaat'a kadar birçok markalı inşaatçı, Ataköy-Zeytinburnu hattında proje geliştiriyor.

İstanbul gayrimenkuldeki cazibesini artırarak devam ettiriyor. Öyle ki kentin hemen her yerinde birbiri ardına konuttan ofise, otelden AVM've yeni projeler geliştiriliyor. İstanbul'un son yıllarda öne çıkan bölgelerinden biri de Ataköy-Zeytinburnu Sahil Yolu hattı. İstanbul Boğazı'nın ardından İstanbul'un en güzel deniz manzarasına sahip bölgelerinden biri olan bu hatta yıllardır atıl duran arazilere şimdi rezidanstan konuta ve otele kadar farklı lüks projeler inşa ediliyor.

YÜKSELEN KONUT, AVM VE OFİS PROJELERİ

Geçmişte tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren fabrika arazilerinin, sanayi sitelerinin ve nakliye ambarlarının merkezi olan Zeytinburnu, şimdilerde artık gayrimenkulün merkezi olmaya aday. Öyle ki kent dışına taşınan fabrikaların arazileri üzerinde yükselen konut, ofis ve alışveriş merkezi projeleri, bölgeye yeni bir kimlik kazandırıyor. Bir zamanlar tekstil sektörünün merkezi olan, kimi yerlerinde gecekondular bulunan bu hatta hayata geçirilen projelerin metrekare satış fiyatı 5 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor.

LÜKS PROJE YARIŞI

1988 yılında açılan ve İstanbul'un ilk AVM'lerinden biri olan Ataköy Galleria'nın yıkılması ve sahilin doldurulması ile elde edilecek alanda yeniden AVM yapılması gündeme gelmişti. Galleria'yı da içine alan bölgenin sahibi olan Dati Holding'in yürütme kumlu başkanı Gökhan Kıran, yıkılacak olan Galleria'nın yerine otel, rezidans ve ofis binaları yapılmasını planladıklarını açıklamıştı. Doldurulan alanda yapılacak olan ve Ekim 2017'de açılması planlanan yeni AVM'nin de Bakırköy Meydanı gibi sokak AVM'si olarak planlandığı açıklanmıştı. 500 dönüm arazi üzerine konumlandırılan proje, yalnız bölgenin değil tüm İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden birinin ortaya çıkmasını sağlayacak. Bölgede otel projelerine ek olarak Kuzu Grup'un Sinpaş'ın arazisinde inşa ettiği Sea Pearl projesi gibi birbirinden iddialı projeler de geliştirilme aşamasında.

 HALEN PROJE GELİŞTİRME AŞAMASINDALAR

Emlak Konut'tan arazi satın alan Özak GYO-Yenigün-Ziylan ve Delta İnşaat burada hala proje geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bahsi geçen arazide yapılması planlanan projeleri için hala proje geliştirme aşamasında olduklarını, detay vermek için çok erken olduğunu söylüyor.

SAHİL İMARA AÇILMIŞTI

TSKB Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Ataköy-Zeytinburnu hattının İstanbul'da bulunmayan bir arsa stokuna sahip olması ve sahil bandının imara açılmasıyla yeni proje gelişim bölgesi haline geldiğini söylüyor. Bölgede cazip lüks projeler geliştirildiğine dikkat çeken Maya, "Burada geliştirilen projelerde manzara, merkezilik ve havalimanına kolay ulaşılabilirlik satılıyor. Ayrıca İstanbul'un en kıymetli sahil aksının da burası olduğunu söyleyebiliriz. Bu hattaki metrekare fiyatları nitelikli projelerde ortalama 15-20 bin TL seviyesinde. Bölgede fiyatlar nedeniyle konut satışı ve prim potansiyeli diğer gelişen bölgelere göre daha az" diyor.

Makbule Yönel Maya, bölgenin Körfez sermayesinin de ilgisini çektiğine işaret ediyor. Maya, eski sanayi bölgesi olan Zeytinburnu'nun mevcut eski sanayi arsalarının bölgede proje geliştirmeyi kolaylaştırdığını, son kalan arsaların da önümüzdeki dönemde projelerde değerlendirilmesinin beklendiğini söylüyor.

DÖNÜŞÜM OLACAK

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bir dönem tekstil fabrikalarıyla sanayi sitelerinin merkezi olan bölgede kentsel dönüşümün planlandığına dikkat çekiyor. Yazıcı, özellikle Zeytinburnu'nda eski ve yıpranmış yapıların mevcut olduğunu, orta ve orta-alt gelir grubuna hitap eden konutların yerini yeni projelerde orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelere bıraktığını söylüyor.

 ÜST GELİR GRUBUNDAN TALEP GÖRÜYOR

Cansel Turgut Yazıcı, kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda bu dönüşümün hızla devam ettiğini vurguluyor. Yazıcı, "Zeytinburnu Belediyesi'nin almış olduğu karara göre, Sahil Yolu hattına yakınlığı ile bilinen Sümer Mahallesi'nde yaklaşık bin 250 konut ve işyeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek. Sahil Yolu'nda bulunan projeler daha çok 3+1 ve 5 + 1'lerden oluşuyor. Bu bölgeden yatırımcıların daha çok ikamet amacıyla konut satın aldıklarını söylemek mümkün" diyor. Zeytinburnu, Kazlıçeşme, ve Veliefendi bölgelerindeki rezidans tarzındaki deniz manzaralı projeler ise fiyatlarından dolayı üst gelir grubundan talep görüyor.

YENİ CAZİBE BÖLGESİ Mİ?

Ataköy-Bakırköy sahil kesiminde de Ataköy Konaklan, Vezüv Konakları, Referans Bakırköy gibi A ve A+ gelir seviyesi için inşa edilen projeler var. Ağaoğlu'nun Bakırköy 46 projesinde henüz bir hareketlilik görülmezken, markalı üreticilerin bölgede yer arayışlarının sürdüğü de vurgulanıyor.

Bölgenin tam içinde yer almamakla birlikte yakın bir konumda proje geliştirenlerden biri de Egeyapı. Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bölgenin konumu ve deniz manzarası ile İstanbul'un yeni cazibe alanlarından biri olduğunu söylüyor. Bölgeye yakın bir konumda yer alan Yedi Kule projesini geliştirdiklerini belirten Kabadayı, "Zeytinburnu-Ataköy Sahil Yolu hattı keyifli bir bölge. Sanayi arsalarının varlığı ile de arsa geliştirme bakımından projelere uygun yer sağlıyor. Bu da burada yeni projelerin gelişimine imkan veriyor" diyor.

(Ekonomist)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!
  • 19.12.2022 10:28

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!

Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve ya ...

Kuzu Effect AVM, 2. yaşını kutladı
  • 14.12.2021 17:06

Kuzu Effect AVM, 2. yaşını kutladı

2019 yılında görkemli bir açılış ile kapılarını ziyaretçilerine açan Kuzu Effect ...

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!
  • 01.11.2017 16:26

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!

Kuzu Grup tarafından Ataköy'de inşa edilen Sea Pearl Ataköy'ün ilk etabında yaşa ...

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!
  • 06.10.2016 16:57

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!

Sea Pearl Ataköy projesinin örnek dairesini sizler için gezdik ve görüntüledik.. ...

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı
  • 06.10.2016 14:58

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek daireleri hak ...

Sea Pearl Ataköy projesinin tanıtım filmi!
  • 05.10.2016 21:06

Sea Pearl Ataköy projesinin tanıtım filmi!

Kuzu Grup imzasıyla Ataköy sahilinde konumlandırılan Sea Pearl Ataköy projesinin ...