maritbet girişmaritbet
Asmalımescit, ünlülerin yeni yatırım üssü oldu

Asmalımescit, ünlülerin yeni yatırım üssü oldu

Beyoğlu’nun Asmalımescit Mahallesi, yatırımcıların ilgi odağı oldu. Birçok yatırımcı semtte yatırım yapıyor

Beyoğlu'nun Asmalımescit Mahallesi, yatırımcıların ilgi odağı oldu. Mert Çiller'den, Erdal Acar'a, Bayram Aslan'dan yabancı fonlara kadar birçok yatırımcı semtte yatırım yapıyor. Kafe, restoran ve eğlence merkezleriyle meşhur semtte, satılık ve kiralık dükkanlar adeta kapışılıyor. Dükkanların kiralık fiyatları 15 bin dolara, satılık fiyatları ise 3,5 milyon dolara kadar çıkıyor.

Kafeleri, restoranları ve eğlen mekanlarıyla son dönemlerde gece hayatının en popüler merkezlerinden biri haline gelen Beyoğlu'nun Asmalımescit Mahallesi, yerli ve yabancı yatırımcıların akına uğruyor.

Semtte yatırım yapan ünlüler arasında eski başbakan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller var. Asmalımescit Caddesi'nin hemen altındaki Meşrutiyet Caddesi'nde üç tane oteli bulunan Mert Çiller'in Asmalımescit-Minare Sokak'ta ise Hardal adlı bir gece kulübü var. En son 10 milyon dolara İnka adlı bir oteli satın alan Çiller, iki bloktan oluşan bu otelin Asmalımescit'te bakan arka kısmını ise Hardal adlı bir gece kulübüne çevirmişti. Çiller semtte en büyük yatırımı ise ortağı Uğur Karabayır'la önümüzdeki yıl yapacak. Ortaklar Asmalımescit'te, Jurnal Sokak'ta 5 tane pub, restoran ve eğlence mekanı açmaya hazırlanıyor.

Asmalı Mescit'te en son yatırıma soyunan ünlülerden biri de şarkıcı Rafet El Roman. Eski bir apartman dairesini 850 bin dolara alan ünlü şarkıcı restorasyonun ardından buraya taşınacak.

İngilizlerin yoğun ilgisi

İngiltere merkezli Eastern European Property Fund Limited (EEPFL) da semtte bina topluyor. Şirket Beyoğlu'nda Eski Markiz Pasajı, Nil Pasajı, Ravouna Apartmanı, Mısır Apartmanı içinde çok sayıda ofis satın almıştı.

İşadamı Erdal Acar ve ortağı Ayhan Kurt Asmalımescit'te yakın bir zamanda Palazzo Donizetti aldı butik bir otel açtı. 75 milyon dolara mal olan otel 84 odalı ve 110 yataklı. Otelde 6 da suit oda bulunuyor. Butik otel zinciri açacağını belirten Acar, Taksim, Beykoz, Gayrettepe ve Bakırköy'de ön anlaşma yaparak arazi aldıklarını ve 100 yatak üstünde butik oteller inşa edeceklerini ifade etmişti. Asmalımescit'in iyice prim yapması üzerine ellerindeki gayrimenkulleri değerlendirerek, otel ya da rezidansa dönüştüren yatırımcılar da var.

Sektörde dolaşan fısıltılara görü Çarmıklı Ailesi de Asmalımescit'in cazibesine kapılan yatırımcılar arasında. Çarmıklıların semtte birkaç bina satın aldığı belirtiliyor.

İÇDAŞ rezidans yapıyor

Demir çelik sektörünün dev firmalarından İÇDAŞ'ın sahibi Bayram Yusuf Aslan, Asmalımescit Caddesi üzerinde kendisine ait olan eski bir binayı lüks bir rezidansa dönüştürüyor. Binanın sağ tarafında meşhur Yakup-2 meyhanesi, solunda ise tarihi Donizetti Apartmanı bulunuyor. 280 metrekare oturum alanına sahip olan bina, bodrum dahil yedi kattan oluşuyor. İlk iki katı lüks bir restoran olacak binanın diğer dört katında ise sekiz adet rezidans dairesi yer alacak. Yaklaşık 4 milyon dolara mal olması beklenen projenin önümüzdeki günlerde hayata geçeceği belirtildi.

Asmalımescit Caddesi üzerinde kendisine ait boş bir alanı değerlendiren Beyoğlu Ohannes Gümüşyan Ermeni Kilisesi Vakfı ise buraya otel yapıyor. 5 kat imar izni bulunan 150 metrekare büyüklükteki bina, butik otel olacak. Vakfın burayı rezidans olarak da değerlendirebileceği belirtiliyor.

Fiyatlar şişti

Bölgedeki emlak fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 arttığı ifade ediliyor. Semtte Jurnal, Sofyalı ve Babylon'un olduğu Şehbender Sokak talebin en yoğun olduğu yer. Asmalımescit'te 55-60 metrekare 1+1 dairelerin kiralık fiyatı 700-800 TL, 120-140 metrekare olan 2+1'ler bin 500-2 bin TL, 150-160 metrekare 3+1'ler 2 bin 750-3 bin TL civarında.

Satılık daire fiyatları şöyle: 1+1'ler 150-200 bin TL, 2+1'ler 320-350 bin Euro, 3+1'ler 400-500 bin Euro'dan başlayıp 750-800 bin Euro'ya kadar çıkabiliyor. Ara sokaklarda ise bu rakamlar biraz daha düşüyor.

Eğlence mekanları, restoran, kafe, barların yoğun olarak yer aldığı semtte, dükkanların kiralık fiyatları çok yüksek. Bu nedenle dükkan sahipleri ellerindeki mülkleri satmak yerine kiralama yoluna gidiyorlar. 30 metrekare büyüklükteki bir dükkanın aylık kirası 2-3 bin TL'den başlayıp 130-140 metrekare büyüklükte olanlarda 10-15 bin dolara kadar çıkıyor. Semte en küçük dükkanın hava parası ise 200-300 TL civarında. Dükkanların devir paraları da el yakıyor. Örneğin aylık kirası 2-3 bin TL olan 30 metrekare bir dükkanın devir parası 100 bin TL civarında. Satılık pek fazla dükkan yok ama olanların fiyatı da bir hayli yüksek. Örneğin 60 metrekare oturumlu üç katlı bir dükkanın satılık fiyatı 850 bin dolar. 100-120 metrekare 5-6 katlı bir işyerinin satılık fiyatı 2,5-3,5 milyon dolar arasında değişiyor.

Dükkana yatırım çok karlı 

Talep nedeniyle dükkanların oldukça rağbet gördüğünü belirten emlakçılar, Asmalımescit'te yatırım yapacaklara ™dükkana yatırım yapın∫ çağrısında bulunuyor. Bölgede dükkan kiralarının her geçen gün arttığına işaret eden emlakçılar, "Sınırlı sayıda da mülk var. Fiyatlar hiçbir zaman burada düşmez. Dükkana yatırım yapmak çok karlı. Semtte gürültüden durulmuyor. Evlerde oturmak çok zor. Daire almak çok mantıklı değil" diyor. 

Kaynak: İNDERGİ

  • Etiketler:

Yorum Yaz