maritbet girişmaritbet
Aşçıoğlu, Ali Sami Yen için ne dedi?

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen için ne dedi?

Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen'deki yürütmeyi durdurma kararına edilen itiraza mahkemeden ret cevabı gelince şunları söyledi

Ali Sami Yen arsasında yapılacak projenin ortaklarından Aşçıoğlu İnşaat'ın patronu Yaşar Aşçıoğlu, yürütmeyi durdurma kararına edilen itirazın reddedilmesiyle ilgili, "Ben çok rahatım.
Danıştay bu kararı kesinlikle kaldıracaktır" dedi. Zorlu Gayrimenkul'ün aldığı Zincirlikuyu'daki Karayolları arsasında yaşanan yargı sürecine gönderme yapan Aşçıoğlu, "Zorlu Center'da da kararları Danıştay bozdu.
Orada ne olduysa burada da o olacak" açıklamasını yaptı.

'FİLMİ GÖRÜYORUM 8-9 AYDA OLAY BİTER'

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüştüğünü, idare cephesinde de rahatlığın hâkim olduğunu vurgulayan Aşçıoğlu, "Danıştay'da olumlu sonuç alacağımıza yüzde 100 eminiz. İmar planına yönelik yürütmeyi durdurma istemiyle açılan davada, bilirkişi raporu, 'Bu projede kamu yararı yok' demiyor. Bodrum katların emsale dahil olmamasını eleştiriyor.
Dolayısıyla bu durum değiştirilebilir. Ben filmi görüyorum. Mesele, burayı kullanıp öne çıkmak isteyenler tarafından çıkarılıyor" diye konuştu.
Aşçıoğlu, 8-9 ay içinde konunun netleşeceğine inandığını, gerekirse yeni bir plan ve projeyle yola devam edeceklerini ifade etti.
TOKİ'nin son hasılat paylaşımı ihalesini geçen yıl yaptığı Ali Sami Yen Stadı arsasını TOKİ'ye 1.2 milyar liralık toplam gelir üzerinden 475 milyon liralık pay öneren Aşçıoğlu İnşaat kazanmıştı.
Aşçıoğlu, daha sonra Torunlar ve Kapıcıoğlu İnşaat ile ortak olmuş ve çoğunluk hisse Torunlar'a geçmişti.


'İnşaat hakkı azalırsa TOKİ payı da düşer'
Danıştay'dan da kendileri açısından olumsuz bir karar çıkması sonucunda nasıl bir sistem izleyeceklerini sorduğumuz Yaşar Aşçıoğlu, yol haritasını şöyle anlattı: "TOKİ bir ay içinde yeni plan yapacak. Bodrum katların emsale dahil edilmesi isteniyorsa, dahil edilecek. Bu durumda inşaat hakkımız azalacak. Yeraltındaki ofisleri de yapamayacağız; yalnız otoparklar olacak. Tabii zarara uğrarsak TOKİ'ye ödediğimiz pay da yüzde 1520 azalacak. Ya da yer altındaki inşaat hakkı yukarı taşınır. Bu 8-9 aylık süreçte, istenen biçimde yedek plan yapıp belediyeden ruhsatı alırız. Hafriyat başlar. Zaten hafriyat 1 yıl sürecek. Bunun önünde engel yok. Ama dairelerin satışına başlamayız.
Ne olur ne olmaz... Tek problem de bu.


DEVLET HAKKINI K0RUYAMIY0RSA...

 2008'de ihalesini aldığı Likör Fabrikası arsasında da imar sorunu yaşayan Aşçıoğlu, bu arsanın yeni planına da dava açılmasını şu şekilde değerlendirdi: "Devletin arsası. Devlet de kendi hakkını koruyamıyorsa, biz ne yapalım. Beşiktaş'ın Fulya projesine de dava açmışlardı; binaları bitirdim. Mücadeleye yine devam edeceğim." Aşçıoğlu, Ali Sami Yen ile Likör arsalarının yeşil alan olmasına yönelik istekle ilgili, "Mantıksız konuşuyorlar.
Seyrantepe'de bir stat yapıldı. O zaman onun parasını toplayıp devlete versinler. Yoksa millet 'Galatasaray'a bedava stat yapıldı' diye söylenir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Menekşe Ataselim / Habertürk
  

  • Etiketler:

Yorum Yaz