maritbet girişmaritbet
Arnavutköy’de herkes emlakçılık yapıyor

Arnavutköy’de herkes emlakçılık yapıyor

Üçüncü havalimanı ve köprü ile Kanal İstanbul projesi Arnavutköy'ü 'Emlakköy'e dönüştürdü

Çılgın projeler İstanbul 'daki birçok ilçenin kaderini değiştirdi. Bunlardan biri de Arnavutköy. Kanal İstanbul, 3. köprü, yeni şehir ve 3. havalimanı gibi projelerle arsa cenneti haline gelen Arnavutköy'de fiyatlar yüzde 100'ün üzerinde arttı. Yatırımcıların bölgeye yığılmasıyla birlikte emlak ofislerinin sayısı arttı. Arnavutköy'ün merkezi ve köyleri emlak ofisleriyle doldu. Öyle ki bölgede marketten çok emlakçı var. Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre resmi kayıtlı emlakçı sayısı 138. Oysa faaliyette olan emlak dükanları 1000'i geçti.
Dükkan kiraları patladı
İlçenin merkezinde emlak ofisleri iş hanları ve cadde üzerindeki dükanlarda konumlanıyor. Köylere inildiği zaman baraka tarzı yapılar dikkat çekiyor. Öyle ki hayvancılık yapanlar bile kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma yapılarda arsa satışı gerçeleştiriyor. Farklı iş kollarında faaliyet gösteren ticari birimler ise camlarına astıkları ilanlarla arsa satışına dahil oluyor. Emlak dükkanlarının dış cephelerinde Kanal İstanbul ve 3. havalimanı projelerinin fotoğrafları kullanıyor ve bölgenin yapacağı prime vurgu yapılıyor.

Emlak ofislerine olan talep bölgedeki ticari birimlerin kira fiyatlarını uçuşa geçirdi. 2 yıl öndemerkezdeki 50 metrekare bir dükkanın kiralama bedeli 400-500 lirayken bugün 2 bin ile 3 bin liraya kadar çıktı. Bölgenin eski emlakçıları sayının bu denli artışıdan endişeli. Arsa satışlarının gayrimenkul konusunda yeteri bilgiye sahip olmayan kişilerin eline geçmesinin yatırımcıyı da yanıltacağı düşünülüyor. Konuştuğumuz emlakçılar satışların 6 ay öncesine göre daha durgun olduğunu söylüyor. Emlak uzmanlarına göre yatırımcılar Kanal İstanbul projesinin detaylarınıbekliyor.

2013 yılında arazi fiyatlarındaki en çok artış Arnavutköy'de oldu. Bölgede arazi fiyatları yüzde 69 artarak metrekaresi 183 TL'ye ulaştı. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Arnavutköy'ün Küçükçekmece ve Büyükçekmece Gölü'ne de kıyısı bulunuyor. Bölgede artan talep emlakçılar kadar aracıların da yüzünü güldürdü. Emlakçıların verdiği bilgiyegöre yüzde 3 komisyon ile çalışan aracı kişiler bir ofis açmadan çalışıp büyük kazanç sağladı.

Almadan önce araştırın
Arsa yatırımcılarını uyaran TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya,araştırma yapılmadan yapılan alımlarda yatırımcıların zarara uğradığına dikkat çekti. Büyük altyapı projelerine yakın arsalarda kamulaştırma yapıldığına dikkat çeken Maya, "Bölgedeki imar planlarına bakılıp, arsa konut alanı mı, kentsel tasarım alanı mı incelenmeli. Büyükşehir ve ilçe belediyesi ile iletişim içinde olunup askıya çıkan planlar takip edilmeli. Arnavutköy gibi bölgelerde 'arsa alıp 5 yı unutalım kaznırız' denmez. Gelişmeler mutlaka incelenmeli. Aksi takdirde hem bireysel hem kurumsal yatırımcılar kaybeder" dedi.
Radikal

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...