maritbet girişmaritbet
Ali Dumankaya: Kentsel dönüşüm milli ve kutsal bir görev!

Ali Dumankaya: Kentsel dönüşüm milli ve kutsal bir görev!

İnşaat sektörü, cari açığın düşürülmesine sadece Mütekabiliyet Yasası ile yabancıya gayrimenkul satışı ile değil, aynı zamanda kentsel dönüşüm arefesindeki Türkiye'nin enerji faturasını aşağı çekerek de ödemeler dengesine ciddi katkıda bulunacak

 

İnşaat sektörü, cari açığın düşürülmesine sadece Mütekabiliyet Yasası ile yabancıya gayrimenkul satışı ile değil, aynı zamanda kentsel dönüşüm arefesindeki Türkiye'nin enerji faturasını aşağı çekerek de ödemeler dengesine ciddi katkıda bulunacak.

Dumankaya Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Dumankaya ve Ali Dumankaya, Türkiye'nin ekonomik yönden çıkışında ve yükselişinde en önemli etkenin kentsel dönüşüm olduğunu ve bu uygulamaların ülke için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

Ekonominin en ciddi tarafı

Uğur Dumankaya, dünya ekonomisini etkileyen krizin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen piyasalarda yaşanan belirsizlik ve Türkiye'de büyüme hızında yaşanan düşüş nedeniyle 2013 2015 yılı Orta Vadeli Program'daki hedefin istikrarı güçlendirmek ve devam ettirmek olarak belirlendiğini hatırlattı. Dumankaya, "Programda inşaat sektörünü ilgilendiren en önemli başlık kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yapılacaklar. Bu konu inşaat sektörü için oldukça önem taşıyor. Modern dünyanın en önemli argümanları enerji, ulaşım ve iletişim. Kentsel dönüşüm ile dönüştürülecek evlerimizin bu argümanları yönetebilecek yapıya sahip olmaları için akıllı ev projelerinin bir an önce kentsel dönüşüm süreci içerisinde yerini alması gerekir" dedi.

Milli ve kutsal bir görev

Ali Dumankaya da kentsel dönüşümün bir seferberlik olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dumankaya, "Kentsel dönüşüm milli bir görev ve kutsal bir iş. 17 Ağustos 1999 depreminden bu yana önemli bir sürece tanık olduk. Bu süret beraberinde, kentsel dönüşümde planlamanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Planlama ve aksiyon için en önemli nokta ise finansman.

Kentsel dönüşüm için her yıl 42 milyar TL gerekiyor ve 20 yıllık dönüşüm sürecini planladığımızda 850 milyar TL'lik bir bütçe ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda herkesin elini taşm altına koyması gerekiyor, özellikle finansman için bankacılık sektörüne büyük görev düşüyor" dedi.

Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Dumankaya DKY Kartal'ı anlatıyor!
  • 26.03.2015 09:51

Ali Dumankaya DKY Kartal'ı anlatıyor!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yeni görücüye çıkan DKY Kartal' ...

DKY Kartal projesi, MIPIM'de görücüye çıktı!
  • 11.03.2015 16:17

DKY Kartal projesi, MIPIM'de görücüye çıktı!

DKY İnşaat'ın Kartal projesi Fransa'daki MIPIM 2015 Fuarı'nda tanıtıldı. Şirket, ...

Erdoğan Bayraktar: Vatandaş kendi konutunu dönüştürecek
  • 02.05.2012 12:56

Erdoğan Bayraktar: Vatandaş kendi konutunu dönüştürecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 8 milyon konutu vatandaşın dönüştür ...

Sektör konut vergisini değerlendiriyor
  • 20.04.2012 17:28

Sektör konut vergisini değerlendiriyor

Konut tesliminde alınan vergiye yeni düzenlemeler yapılıyor. ...