maritbet girişmaritbet
Akro Yapı, Göktürk'te büyüyor!

Akro Yapı, Göktürk'te büyüyor!

Akro Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçak, Göktürk'te yaptığı projelerini geliştiriyor.

Özel Sektör Akro Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa KOÇAK; "Biz, Göktürk ile marka olduk" 1998 yılından bugüne kadar birçok konut ve işyeri projesi gerçekleştirmiş olan Akro Yapı, 2004 yılından itibaren ise İstanbul'un yatırım değeri yüksek yerleşim alanı Kemerburgaz Göktürk bölgesinde, konut ve iş merkezi projeleri gerçekleştirmekte. Kemerburgaz bölgesinde yer alan, yaşamın başladığı Yeshill Göktürk ve Lifeis'tanbul ile Haziran ayında yaşamın başlayacağı Karma Evler Akro Yapı'nın kalite ve çalışma anlayışını gösteren projelerinden sadece bir kaçı..! Kemerburgaz Göktürk bölgesinde, inşaat ve hizmet kalitesi ile fark yaratan Akro Yapı, bu çizgisini sürdürmek ve daha da arttırmak için, konusunda uzman ve eğitimli çalışanları ile sektöründe yoluna sağlam adımlarla devam etmekte..."

Akro Yapı'nın amacı, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, kendi izi olarak belirgin bir şekilde ortaya çıkan kaliteden taviz vermeden, yeni projeler geliştirmek, Türkiye'nin değerli yatırımcılarına hizmet etmek, huzurlu ve mutlu yaşanabilir alanlar sunmaktır" diyen Akro Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçak, "Akro Yapı; imza attığı tüm projelerde, mimari gerekliliklere ve tekniklere sadık kalmak koşuluyla, özgün kimliğe sahip çizgiler oluşturur. Firmamız, inşa ettiği tüm yapılarda olmazsa olmaz teknoloji ürünlerini temel gereksinimler içerisine katarak, konut ve iş yeri sahibi olmak isteyenlere sunar. Akro Yapı, projelerinde kentsel çevreye uyumluluğu ön planda tutar. İnşaat tecrübesinin yanında kalite, maliyet ve zaman yönetimleri dahil birçok değişken etkeni de barındıran uzman proje yönetimi ile inşaatlarını yapan Akro Yapı, tüm projelerinde daima mükemmeli hedefleyen bir firmadır" şeklinde konuştu.

Akro Yapı'nın, İstanbul'un yükselen değeri Kemerburgaz Göktürk'te, daha önce gerçekleştirdiği projelerinin ardından, etrafı doğa manzarası ve nezih yerleşim noktaları ile çevrili olan İz Evler' projesi ile modern mimarinin tüm çizgilerini sunan bir hayat imkanı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Mustafa Koçak, "Firmamız tarafından gerçekleştirilen 5 Katlı, 27 farklı tipte, 46 daire İz Evler' projesinde, kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, büyük ebeveyn odalı dubleks katlar, orman manzaralı daireler, yeşillendirilmiş alanlar, teak bahçe terasları ve çatı terasları, uydu sistemi ve digital tv alt yapısı, deprem sensörlü, havalandırmalı asansörler, her daireye özel kapalı otopark alanı, yeşillendirilmiş alanlar, geniş avlu ve özel güvenlik sistemleri bulunuyor" dedi.

İz Evler projesinde konut sahiplerini, etrafa örülen duvarların dışına taşabilecekleri bir yaşam beklediğinin önemine dikkat çeken Mustafa Koçak, proje hakkında şu bilgileri aktardı: "Özenle çizdiğimiz mimarisi ve tek tek seçtiğimiz dekoratif ürünlerin uyumlu birlikteliği, hayatı kolaylaştırarak mimarisiyle olduğu kadar, iç tasarımının kalitesi ile de fark yaratacak. İz Evler projemizde, klima, ankastre beyaz eşyalı mutfak, lamine parkeler, yerden ısıtma sistemi ile yaşamın standardını yükseltiyoruz. Geniş avlusu, kapalı yüzme havuzu ve gökyüzünün rengini göreceğiniz teras bahçeleri ile sauna, fitness salonu, her daireye özel kapalı otopark alanı, teak bahçe, teras alanları, özel güvenlik sistemleri düşündüğümüz ayrıntılardan sadece bir kaçı. Tüm bunların yanı sıra doğanın büyüsüne inananlar için tasarladığımız İz Evler' projemizde ilkbahar, sonbahar, kışı ve yazı, projemizin yanı başındaki ormanın manzarası ile sadece renklerle değil, duygularla da yaşamaya olanak sağlıyoruz. Her zevke, ihtiyaca ve bütçeye göre farklı daire planları ile farklı seçenekler barındıran butik projemizin satışları ise başlamış  durumda. İz Evler' projemizi Nisan 2012 yılında tamamlamayı planlamış durumdayız."

Mustafa Koçak, "Biz Göktürk ile marka olduk. Projelerimizin ferah olması ve kullandığımız ürünlerin kalitesiyle müşterilerimizin memnuniyetini kazandık. Yatırım yapmak amacıyla projelerimize gelen müşterilerimiz var. Projelerimizde fiyat olarak kar marjından kaçmayıp, en kullanılabilecek malzemeyi kullanıyoruz" dedi.

Mustafa Bey, Göktürk bölgesinin gelişimiyle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Göktürk, belediye iken, daha revaçtaydı. Daha büyük projeler vardı ve daha fazla ilgili vardı. Belediyelikten çıkması ve arkasından yaşanan krizden dolayı bölgemizde bir gerileme yaşandı. Ancak, Göktürk'ün şehre çok yakın olması, Kağıthane bölgesinin imara açılması, Ayazma Cendere'nin değerlenmesi bu bölgeyi yine cazip hale getirmiş durumda. Göktürk, özellikle sahip olduğu eğitim kurumları anlamında zengin bir bölge olup, kaliteli bir yaşamın sürdürülmesi bakımından elit bir bölgedir. Konut fiyatları açısından baktığımızda bölgemiz, hak ettiği fiyatlarda değil. Göktürk'te önümüzdeki yıllarda fiyatlar artacak. Bu bölgede arsa kalmadı. Sadece 2B arazileri var. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde 2B arazilerinde oluşacak yeni projeler olacaktır bölgemizde...

2B kapsamında olan arazilerin değerlendirilmesi yasasını nasıl yorumlamaktasınız?

Orman bölgesinde olan arazilerin bozulmamasının gerektiğini düşünüyorum. Orman vasfına sahip arazilere kesinlikle dokunulmaması gerekiyor. İstanbul orman bakımından çok zengin ve mutlaka korunması gerekiyor. Ancak, ormanla ilgisi olmayan ve işgal edilen yerlerin reel fiyatları çıkartılarak satılması gerekiyor. Biz müteahhit firmalarda bu bölgeleri ele alarak yaşanabilir modern kentler inşa etmeliyiz.

İstanbul'daki konut piyasasıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

İstanbul'da ciddi bir konut üretimi var. Bugün özellikle, Beylikdüzü ve Çekmeköy gibi bölgelerde ciddi bir konut fazlası olduğunu görmekteyiz. Değer fiyatlarını bulmayan çok sayıda konut var. Doğru yerde konut üretmek çok önemli.

Yerinde kentsel dönüşüm konusunda ne söylemek istersiniz?

Eskiden şehir dışına kaçış vardı. Şu son zamanlarda şehre doğru bir yöneliş var. Kentsel dönüşüm projesi bu yönde ilerliyor. Eski binaların yıkılması ve yenilerinin yapılması bana göre güzel bir şey ama ruhunu ve dokusunu da bozmadan yapıyor olmak lazım. Diğer taraftan, beklenen ciddi bir deprem gerçeği var. Yerinde kentsel dönüşüm konusunda hükümet, imar zenginliği ya da kat fazlalığı vererek, bazı yenilikler yapmalı. İnsanlar mağdur edilmemeli. Tabii ki, bu konu ranta dönüştürülmeden ve acilen yapılmalıdır.

 

Kaynak:Global Ekonomi

  • Etiketler:

Yorum Yaz