maritbet girişmaritbet
"Aidat ödemeleri azaldı, beklentiler arttı"

"Aidat ödemeleri azaldı, beklentiler arttı"

Timtaş Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, site sakinlerinin korona virüs nedeniyle beklentilerinin ise artış gösterdiğini söyledi.

Mart-Haziran döneminde site aidatlarının ödenme performansının önceki dönemlere göre %40 oranında azaldığını belirten Timtaş Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, site sakinlerinin korona virüs nedeniyle beklentilerinin ise artış gösterdiğine dikkat çekti. Akay, site yönetimlerinin hijyen ve dezenfekte ile ilgili tüm konularda sorumlu olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin birçok şehrinde site ve toplu konut yönetimi hizmeti veren Timtaş Yönetim A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, Mart-Haziran döneminde site aidatlarının ödenme performansının önceki dönemlere göre %40 oranında azaldığını belirtti.

Bunda salgın sürecinin oluşturduğu olumsuz havanın etkisinin olduğunu belirten Akay, “Ödemeler azaldı ancak beklentiler artış gösterdi. Site sakinleri özellikle ortak alanlardaki temizlik işlemlerinin daha yoğun olmasını talep ediyor. Virüsün bulaşabilme ihtimalinin olduğu tüm alanların her zamankinden daha temiz tutulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Site ve toplu konutlarda yaşayan insanların virüs bulaşma riskine karşı daha dikkatli olması gerektiğini belirten Akay, “Normal bir apartmanda 15 veya 20 daire varken, sitelerde bu sayı 1000'leri bulabiliyor. Çok fazla sayıda insanın giriş çıkış yaptığı, dokunduğu alanlar, asansörler düşünüldüğünde hem site sakinleri hem de yönetimler daha dikkatli davranmalı. Site yönetimleri birçok konuda olduğu gibi sağlık konusunda da sorumlu. Ortak alanlar, asansörler, spor salonları, sosyal donatılar ve virüsün bulaşabilme ihtimali olan her yer kurallar dahilinde dezenfekte edilmeli” diye konuştu.

Site yönetimlerinin bu dönemde yapacakları harcamalarda hijyen ve dezenfekte konularına ağırlık vermeleri gerektiğini dile getiren Akay, normalleşme süreciyle birlikte aidat ödemelerinin de normale döneceğini umduklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sömestr keyfi LG XBOOM ile çıkar
  • 22.01.2021 10:35

Sömestr keyfi LG XBOOM ile çıkar

LG XBOOM ve taşınabilir bluetooth hoparlör serisi XBOOM Go, sömestr tatilinde tü ...

Art Design, Hollanda'da yeni mağaza açacak
  • 09.12.2020 11:12

Art Design, Hollanda'da yeni mağaza açacak

Türkiye’de kişiye özel mobilya kavramını başlatan Art Design, pandemi boyunca ya ...

Profesyonel olmayan site yönetimi komşuluğu bitiriyor
  • 12.10.2020 10:35

Profesyonel olmayan site yönetimi komşuluğu bitiriyor

Site yöneticilerinin kat malikleri arasından seçilmesi komşuların arasını açıyor ...

"Aidat ödemeleri azaldı, beklentiler arttı"
  • 09.07.2020 14:32

"Aidat ödemeleri azaldı, beklentiler arttı"

Timtaş Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, site sakinlerinin korona ...