maritbet girişmaritbet
Ahmet Temeltaş: Mütekabiliyet dengeleyecek!

Ahmet Temeltaş: Mütekabiliyet dengeleyecek!

Gayrimenkul sektöründe başta konut olmak üzere, İstanbul’da gayrimenkul metrekare fiyatları ortalamasının, dünya metropollerine göre çok düşük seviyelerde olması İstanbul’u gayrimenkul yatırımı yapılabilir kentler sıralamasının ilkleri arasına yerleştiriyor

Gayrimenkul sektöründe başta konut olmak üzere, İstanbul'da gayrimenkul metrekare fiyatları ortalamasının, dünya metropollerine göre çok düşük seviyelerde olması İstanbul'u gayrimenkul yatırımı yapılabilir kentler sıralamasının ilkleri arasına yerleştiriyor.

Yabancılara mülk satışında mütekabiliyet şartını ortadan kaldıran yasal düzenleme ile gayrimenkul sektöründe yaşanması beklenen canlılık, metrekare birim fiyatlarının artışını da olumlu yönde etkileyecek. Konu hakkında açıklamalar yapan TAB Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, mütekabiliyet yasasının kalkması ile İstanbul'da henüz 2 bin doları dahi görmemiş metrekare birim fiyatlarının kısa sürede iki katına çıkacağını, uzun vadede ise bu rakamın 6-7 bin dolara ulaşabileceğini belirtiyor.

Yeni yasa ile ilk başlarda yerli yatırımcıların fiyatların yükseleceği endişesine kapılabileceğini belirten Temeltaş, döviz girdisi ile milli gelirde önemli bir artış sağlanacağını bu artışın ülke ekonomisine de olumlu etkilerinin göz ardı edilemeyeceğini açıklamalarına ekliyor.

İstanbul'da yatırımcısının yüzünü güldürenler

İstanbul'da son üç yılda en çok kazandıran bölgenin Çekmeköy olduğunu belirten Temeltaş, bu bölgede konut ve villa yatırımı yapanların kâra geçtiğini, metrekare birim fiyatlarının bin 500 TL civarındayken bugün 3 bin TL'ye kadar yükseldiğini söyledi.

Ataşehir de sürekli artış trendi gösteren bölgelerden biri. Ataşehir ve çevresinde metrekare birim fiyatlarının da yine aynı dönemde yüzde 300'ler civarında artış gösterdiği bilgisini veren Ahmet Temeltaş, on yıl içinde dünyanın önde gelen finans merkezleri arasında yer alması beklenen Ataşehir'in bu artış eğilimini önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğini belirtiyor.

Beylikdüzü bölgesine yatırım yapanların ise şu an için kâr etmediğini belirten Temeltaş, yapılan konut projeleri arasındaki fiyat dengesizliği ve konut arzının talebin çok üstünde seyretmesinin bu olumsuzluğun başlıca sebepleri olduğunu, ancak önümüzdeki yıllarda bu dengenin tekrar kurulacağını ifade ediyor.

Mütekabiliyet yasasının çıkması İstanbul'da bazı bölgelerin çok daha fazla değer kazanmasını sağlayacak. Ahmet Temeltaş'a göre özellikle Ataşehir, Maslak, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal, Pendik, Halkalı yıldızı parlayacak bölgeler arasında ilk sıraları alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul emlak fiyatları Avrupa seviyesine gelecek!
  • 23.05.2012 16:33

İstanbul emlak fiyatları Avrupa seviyesine gelecek!

Yabancılara mülk satışında mütekabiliyet şartını ortadan kaldıran yasal düzenlem ...

Ahmet Temeltaş: Mütekabiliyet dengeleyecek!
  • 23.05.2012 11:55

Ahmet Temeltaş: Mütekabiliyet dengeleyecek!

Gayrimenkul sektöründe başta konut olmak üzere, İstanbul’da gayrimenkul metrekar ...

İstanbul gayrimenkulün merkezi olacak!
  • 03.05.2012 13:58

İstanbul gayrimenkulün merkezi olacak!

Gayrimenkul sektörü, 2011 yılında yakaladığı büyüme trendini 2012 yılında da sür ...