maritbet girişmaritbet
5 il için acele kamulaştırma kararı!

5 il için acele kamulaştırma kararı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre 5 il için acele kamulaştırma kararı verildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı çömlekçi Mahallesi, Trabzon'un Of ilçesinin Sulaklı Mahallesi, Tokat'ın Zile ve Yozgat'ın Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde bazı alanlara, Ankara'nın Beypazarı ve Polatlı, Eskişehir'in Mihalıççık ilçelerinin bazi bölgelerinin acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar bölgede yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim (gecekondu dönüşüm) çalışmaları kapsamında, sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Trabzon Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Trabzon'un Of ilçesi Sulaklı Mahallesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların da bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında planlanan "Millet Bahçesi Projesi"nin hayata geçirilmesi amacıyla Of Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yapımı devam eden Çekerek Hidroelektrik Santrali'nin tamamlanması amacıyla Tokat'ın Zile ve Yozgat'ın Çekerek ile Aydıncık ilçelerindeki bazı taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Gürsöğüt Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için de Ankara'nın Beypazarı ve Polatlı ile Eskişehir'in Mihalıççık ilçelerindeki bazı taşınmazların da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Sinem Öztürk/Emlaktasondakika.com

  • Etiketler:

Yorum Yaz