maritbet girişmaritbet
4 şehire eğlence parkı

4 şehire eğlence parkı

Bu proje 4 şehirdeki emlak bedellerini artıracak

İstanbul, Kayseri, Antalya ve Ankara, turizm gelirlerini ve dolayısıyla emlak bedellerini de artıran, Disneyland benzeri temaparklarla tanışmaya hazırlanıyor. İstanbul ve Kayseri'deki projeler hız kazandı.

Türkiye, dünyada Disneyland, Gardaland ya da Sixflats isimleriyle tanınan temalı doğa ve eğlence parklarıyla tanışmaya hazırlanıyor. Turizm gelirlerini, kentlerin tanınırlıklarını ve dolayısıyla emlak bedellerini artıran temaparklar için dört şehirde kollar sıvandı. Ancak İstanbul ve Kayseri, bu konuda ihaleleri de gerçekleştirerek daha hızlıyol aldı. Ankara ve Antalya ise henüz 'Harikalar Diyarı' yaratmak için hazırlık aşamasında.

AVM ve otel de olacak

İstanbul'daki Tema Park, Halkalı Atakent'te inşa edilecek. Mesa, Kantur&Akdaş, Artaş'ın güçlerini birleştirecekleri Atakent Doğa ve Eğlence Parkı, 1.5 milyon metrekare üzerinde Türkiye'nin en özel projelerinden biri olacak. Projeyle ortaya uydu kent çıkacak. Yıl sonu başlanacak ve 2016'da tamamlanması öngörülen proje kapsamında 3 bin konut, yıllık 6 milyon ziyaretçinin hedeflendiği fuar alanı, otel ve kongre merkezi, 5 milyon ziyaretçinin hedeflendiği eğlence parkı ile yıllık 12 milyon ziyaretçi hedeflenen AVM ve ticari birimler inşa edilecek.

İstanbul Six Flags ile anlaştı

Eğlence Parkı için Six Flags ile anlaşma yapıldı. Six Flags'in Türkiye distribütörlüğünü İnanlar İnşaat yürütüyor. İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, eğlence parkının 450 dönüm arazide yapılacağını, 20 kadar Roller Coaster'e (Kısa sürede yükseğe çıkıp inebilen araç) yer verileceğini söyledi.

İnan TOKİ'nin tahsis ettiği arazinin bu büyüklükte bir projeyi yapmaya imkan tanıdığına dikkat çekerek "Dolayısıyla bu projeler her şehirde gerçekleştirilemez. Dünya ölçeğinde olabilmesi için 450 dönümden az olamaz. Zarar etmemesi için yıllık 2 milyon ziyaretçi çekebilmeli. Çünkü 300 milyon dolar maliyet gerektirir. Bunu nüfusu bir milyonun altındaki bir şehirde yapmak ne derece karlı olur? İzmir ve Antalya bu konuda daha elverişli olur" yorumunu yaptı.

Uzun süredir gündemde

Ankara'da ise temapark projesi uzun zamandır gündemde. Ancak yol alınamadı. Son olarak geçen yılın sonunda proje Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ukdesinde bırakıldı. 2020 yılında Expo'ya aday olan şehirde Disneyland benzeri bir proje için hazırlıklar sürüyor. Projenin oteller hariç 850 dönümlük bir alanda gerçekleşmesi bekleniyor

Kayseri'nin Harikalar Diyarı olacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Paris'teki Disneyland, Venedik'teki Gardaland benzeri tema park inşa edecek. Eğlence ve oyun parkı, hayvanat bahçesi, at binme ve spor alanları, akvaryum, buz pateni pisti ve su kayağı parkı bulunan ve 716 bin metrekare alanda uygulanak projeye 'Anadolu Harikalar Diyarı' adı verildi. Proje hayat bulduğunda bölge kentlerin de yararlanabileceği büyük bir eğlence merkezi konumuna bürünecek. Kayseri-Sivas yolu üzerinde bulunan proje, 120 milyon liraya mal olacak.

Büyük kısmı ihale edildi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmeh Özhaseki, Kumarlı bölgesinde Hazine'den aldıkları alanda uygulayacakları projenin büyük kısmının ihalesinin yapıldığını söyledi. Özhaseki, 10'a yakın etkinliğe yer verileceğini belirterek şunları söyledi:

"Alt yapı, otopark, spor alanları, su alanı, buz paten pisti ve su kayağı parkı ihaleleri yapıldı. Akvaryum ve eğlence merkezinin ihaleleri kaldı. Onu da yıl sonuna kadar yapacağız, 2 yıl içinde inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. Kendimize özgü bir proje olacak. 4 ayrı medeniyeti çağrıştıran bir ortam hazırlanıyor. Anadolu Türk Uygarlığı, Afrika Uygarlığı, Uzak Doğu Uygarlığı, Antik Roma Uygarlıklarına ait dekor, heykel ve isimleri yansıtacak. Çocuklar içinNasreddin Hoca temalı tünel oyunu yapacağız. Ziyaretçiler ray üzerinde hareket eden araçlarla sabit hızda gezerek, masalların içinde yer alan kahramanların 3 boyutlu görüntüleriyle karşılaşacaklar."

Özhaseki, altyapısı ve üst yapısı tamamlanmış şehirlerin kültür, eğlence ve sanat dünyasıyla tamamlanması gerektiğini, temapark fikrinin de bu gerçekten doğduğunu belirterek "Burada yeme içme yerleri de olacak,şehrin sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak. Kentimizin merkez nufusu 1 milyon ama çevredeki illerle birlikte buranın ziyaretçisi 3-4 milyonu bulacaktır" dedi.

Kaynak: Bugün/ Selma Şenol

  • Etiketler:

Yorum Yaz