maritbet girişmaritbet
38 bin TL'ye daire fırsatı

38 bin TL'ye daire fırsatı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut AŞ tarafından İzmit ilçesinde yapılacak 204 konutluk Turkuaz Evleri Projesi için başvurular başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut AŞ tarafından İzmit ilçesinde yapılacak 204 konutluk Turkuaz Evleri Projesi için başvurular başladı.

Kent Konut AŞ'nin İzmit'e bağlı Çayırköy'de yapacağı Turkuaz Evleri ile ilgili basm toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkam İbrahim Karaosmanoğulu, Türkiye'de ev sahibi olmanın her geçen gün daha da kolaylaştığını söyledi. Yerel bir gazetede "Turkuaz Evleri'nin seçim yatırımı olarak yapıldığı" şeklinde bir haber olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, Turkuaz Evleri'nin seçimle bir ilgisinin bulunmadığım vurguladı.

DEPREME DAYANIKLI

Çayırköy'de yapılacak Turkuaz Evleri'nin 204 daireden oluşacağım belirten Karaosmanoğlu, bu sayının az görülebileceğini ancak daire sayışım çoğaltma imkanlarının olduğunu ifade etti.

"Bizim bir politikamız var. Sattıkça ne kadar rağbet o kadar arttırma imkanımız var" diyen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: "Sosyal konutları çoğaltabileceğiz. Projemiz mekan olarak güzel bir yerdedir. Ulaşımı kolay, havası temiz ve alt yapısı olan bir yerdir. Mahrumiyet bölgesi değildir. Kent Konut olarak lüks konutlarda yapıyoruz. Ama çoğunlukla sosyal konuta önem veriyoruz. Sosyal konut, bizim için ödeme kolaylığı olan, çok lüks olmayan ama normal olan, 1-2 çocuklu ailenin yaşayabileceği konutlardır. Her türlü alt yapışım en güzel şekilde oluşturuyoruz.

Derme çatma binalar yapmıyoruz. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. Deprem bölgesinde olmamızdan dolayı depreme dayanıklı ve güvenli binalar inşa ediyoruz. Çevreye önem veriyoruz."

Kent Konut'un Kocaeli'de marka ve güven duyulan kurum haline geldiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, Kent Konutla hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini, 2005 yılından bugüne kadar binlerce konutu vatandaşlara teslime etmenin gururunu yaşadıklarım belirtti.

Kent Konut'un, Kocaeli'nin markası ve "sıcak yuva kuran" vatandaşların umudu olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, "Konut sahibi olmak Kent Konutumuzla kolaylaştı. Vatandaşlarımızın bütçesini zorlamadan, kira öder gibi konut sahibi olmasını bir anlayış ve hizmet seferberliği olarak el birliğiyle inşa ettik. Biz projelerimizde hiç bir zaman kar amacı gütmedik. 3 kuruşa mal edip 50 kuruşa satalım demedik. Kuru kuru binalar dikmedik.
Tüm projelerimizde, sosyal donatılarıyla, imkanlarıyla, yeni yaşam alanları ve yeni şehirler kurmayı amaçladık." dedi.
Kent Konut'un yeni projesi Turkuaz Evleri için başvuruların alınmaya başlandığım ifade eden İbrahim Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı.

"Sosyal imkanlarıyla ve çocuk oyun alanlarıyla halkımızın ihtiyacım karşılayabilecek her şey düşünüldü. Toplam 204 daire yapacağız. 200 tanesi 2 1 ve 79 metrekareden oluşuyor. 4 tanesi ise 1 1 olmak üzere 56 metrekare olarak tasarlandı. Daire fiyatları 38 bin 900 lira ile 60 bin 900 lira arasında değişiyor. Önceliği dar gelirli vatandaşlara verdik. Evi olmayan tüm vatandaşlarımız başvuru hakkına sahip. Engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Projede engelli vatandaşlarımıza yüzde 10 oranında kontenjan ayırdık. Turkuaz Evleri'nin sahipleri kurayla belirlenecek."

180 AY VADE SEÇENEĞİ
Turkuaz Evleri için 6 Haziran'da başlayan başvuruların 24 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek. Anahtar teslimine kadar başka hiçbir ödeme yapılmayacak olan Turkuaz Evleri Projesi 204 daireden oluşacak. Söz konusu evlere sahip olmak isteyenler 2 1 bahçe kat için 49 bin 900 lira, zemin kat için 57 bin 900 lira, normal kat için 60 bin 900 lira veya 1 1 giriş kat için 38 bin 90 lira ödeyecek.

Turkuaz Evleın ri'nden almak isteyenlere banka îr kredisiyle 120 ile 180 aya kadar vade uygulanabilecek. Hak sahibi olamayanlar ödedikleri başvuru ücreti olan 500 lirayı bir ay içinde geri alacak. Eşinin üzerine kayıtlı evi olanlar da Turkuaz Evleri'ne 0 başvuru yapabilecek. Evlerin taksitlerinin ise ortalama 335 lira ile 600 lira arasında değişmesi bekleniyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz