maritbet girişmaritbet
300 milyon dolarlık kazanç..!

300 milyon dolarlık kazanç..!

Irak Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Ali Debbağ zirve için 600 milyon doların üzerinde harcama yapıldığını bildirdi. Söz konusu harcamanın 300 milyon dolarlık kısmını Türk firmaları elde etti.

Irak Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Ali Debbağ zirve için 600 milyon doların üzerinde harcama yapıldığını bildirdi. Söz konusu harcamanın 300 milyon dolarlık kısmını Türk firmaları elde etti.

Bağdat'ta yapılan 23. Dönem Olağan Arap Zirvesi  27 Mart'ta başlayıp 29 Mart'ta sona erdi. Zirve hazırlıkları uzun süre önce başlarken, Irak Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Ali Debbağ zirve için 600 milyon doların üzerinde harcama yapıldığını bildirdi. Söz konusu harcamanın 300 milyon dolarlık kısmını Türk firmaları elde etti.

Türk şirketleri, Bağdat uluslararası havaalanı yolu, Meçhul Asker Anıtı ve Yeşil Bölge Bakım ve Geliştirme Projesi, Cumhuriyet Sarayı tadilat işi, zirve hizmetlerin verilmesi, Ebu Nuas ve Sadun caddelerinin yeniden düzenlenmesini içeren işlerden 297 milyon dolar tutarında gelir elde etti.

194 MİLYON DOLARLIK PROJEYİ GAP İNŞAAT ÜSTLENDİ

Arap Zirvesi hazırlık çalışmaları çerçevesinde Bağdat Büyükşehir Belediyesi, 194 milyon 145 bin dolar tutarındaki Bağdat uluslararası havaalanı yolu, Meçhul Asker Anıtı ve Yeşil Bölge Bakım ve Geliştirme Projesini Çalık Holding'e bağlı GAP İnşaat'a vermişti.

Arap Zirvesi'nin Dışişleri Bakanları ve Arap Liderler toplantısının yapıldığı ve Arap liderlerin konakladığı Hükümet (Cumhuriyet) Sarayının restorasyon çalışmalarını da 40 milyon dolar karşılığında Görkem İnşaat yaptı.

Görkem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Mimarsinanoğlu, sarayın restorasyon işini 1,5 yıl önce aldıklarında sarayın, içine girilmeyecek kadar kötü durumda olduğunu hatırlattı.

ZİRVEDE 2 BİN 500 KİŞİ YEMEK DAĞITTI

Bu arada, zirve boyunca devlet başkanlarına, heyetlere ve basın mensuplarına yeme, içme ve konaklama hizmetlerini Rixos Hotels verdi. Rixos Hotels'in Yurt Dışı Operasyonlar Koordinatörü Uğur İncesu, organizasyonun hazırlıklarına 1 yıl önce başladıklarını belirterek, işi Irak Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine aldıklarını anlattı.

İncesu, Irak Dışişleri Bakanını daha önce Libya'da katıldığı bir organizasyonda misafir olarak ağırladıklarını ve bunun üzerine davet aldıklarını belirterek, “Bağdat'ta Hükümet Sarayı, 9 tane 5 yıldızlı otel olmak üzere 14 değişik noktada Rixos standartlarında açık konaklama, yiyecek ve içecek hizmeti verdik. Bu organizasyon için 2 bin 500 Türk çalışan getirdik” dedi.

GÜVENLİK ÖN PLANDA OLDU

IRAK'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde güvenlik önlemleri üst düzeyeydi. Toplam 10 Arap liderin katıldığı zirveyi takip edecek basın mensupların kaldığı Bağdat Oteli'nden hareket etmeden önce otobüse binişlerinden önce kimlik kontrolü yapıldı.Otobüs içinde görevliler tarafından isimler kayıt edildi.

Zirvesi'ne gitmek için basın otobüsünün kalkış iznini asker verdi. 3 cip eşliğinde hareket edilirken gazeteciler Cumhurbaşkanlığı sarayına yakın Karrede semtinde üzerinde makineli tüfekleri ve 6 askeri bulunan 2 özel araç korumasında yol aldı. Sarayın bulunduğu bölgede duran otobüste bulunan gazeteciler, Iraklı 3 cipteki askerler tarafından araçtan çıkarılarak aranırken, zirve için özel görevli Amerika'dan getirilmiş 2 köpekle otobüs arandı.

Amerikalılar'ın onayı ardından basın mensupları saraya hareket etti. Gazeteciler saray önünde tekrar çanta ve kameralar kontrolünden geçirildikten sonra basın merkezine alındı.

AA/DHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"
  • 11.08.2023 15:37

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukl ...

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti
  • 04.01.2023 12:06

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye indirdi
  • 22.09.2022 15:17

Merkez Bankası politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye indirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika ...

Merkez Bankası açıkladı, konut fiyatları artışı yine rekor kırdı!
  • 26.07.2022 15:23

Merkez Bankası açıkladı, konut fiyatları artışı yine rekor kırdı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı rapora göre Türkiye genelinde konut fiyatları reko ...

Merkez Bankası faizi yine değiştirmedi
  • 21.07.2022 14:12

Merkez Bankası faizi yine değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sab ...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu
  • 23.06.2022 15:12

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi ...