maritbet girişmaritbet
2023 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

2023 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2023 yılında riskli ve hasarlı binaları yenilemek için kentsel dönüşümde kira yardımı kampanyasını başlattı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşümün önemini bir kez daha anlamış olduk. Beklenen marmara depremi ve ülkemizin büyük çoğunluğunun fay hatları üzerinde olmasından dolayı İstanbul başta olmak üzere deprem bölgelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı ise evini kenstsel dönüşüm ile yenilemek isteyenler için kentsel dönüşümde kira yardımı kampanyası başlattı.

Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmek için binanın riskli yapı grubunda olup, yeniden inşa ediliyor olması gerek. Bina için ilgili kurumdan riskli bina raporu varsa ve bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alınabilir. Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunulmalıdır.

Kira yardımı başvurusu için gerekli belgeler

Kentsel dönüşüm kira yardımına başvurmak için, başvuru dilekçesi, nüfus cüzdan fotokopisi, tapu senedi fotokopisi ve taşınmaza ait güncel tapu kaydı, emlak beyannamesi bina bildirim belgesi, elektrik, su, doğalgaz faturalarından bir tanesi, adres bilgileri raporu, riskli bina tespit raporu inceleme formu, riskli yapı belirtme yazı fotokopisi, yıkım ruhsatı, tutacağı ve Ziraat Bankası hesap cüzdanı gereklidir.

Kira yardımları ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan fiyat bilgileri aşağıdaki gibidir. Fakat bazı yayın organlarında İstanbul için kira yardımının 5 bin 250 TL'ye çıkarıldığı yazıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz