maritbet girişmaritbet
2023'ün marka kenti Kahramanmaraş

2023'ün marka kenti Kahramanmaraş

Tarihiyle öne çıkan Kahramanmaraş artık altyapı ve görünümüyle de dikkat çekecek. Bakanların çıkarma yaptığı Kahramanmaraş, 2023'e marka kent olarak girecek.

AK Parti'nin 2023 Marka Şehirler Vizyonu kapsamında, "Kahramanmaraş'ı Yeniden İnşa Etmek" başlıklı Ortak Akıl Toplantıları'nın ilki 15-16- 17 Eylül'de gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı toplantılarda, K.Maraş'ın sağlık, kalkınma ve şehirlik sorunları ele alındı. Ortak Akıl Toplantılarının, Ulaştırma, Enerji, Eğitim, İçişleri gibi çeşitli bakanlarının katılımıyla gelecekte de devam ettirilmesi planlanıyor.

BİN YATAKLI HASTANE

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kentte düzenlenen "Ortak akıl" toplantısı ile sağlıkla ilgili sorunları masaya yatırarak makul talepleri de aldıklarını ifade etti. AK Parti iktidarının son 9 sene içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve basiretiyle önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Akdağ, K.Maraş'ta çok büyük yapısal değişim gerçekleştireceklerini anlattı. Akdağ, "Bu şehirde Allah'a hamt ediyorum 400'e yakın uzman hekimimiz toplamda 500 hekimimiz var. K.Maraş'ta iktidarımız döneminde önceki döneme göre 16 kat daha fazla yatırım yaptık" dedi. Akdağ, "Bundan sonra K.Maraş'ta büyük bir şehir hastanesi kampusu inşa ediyoruz. Mevcut yapılan hastanemiz programında 400 yataklı ama bu hastanemiz çok rahat bir şekilde 500 yatakla ihtiyaç duyulduğunda 600 yatakla hizmet edebilir durumda. Biz bu hastanenin yanına yapacağımız bir kadın doğum ve çocuk hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile toplamda 1.000 yataklı büyük bir şehir hastanesi inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

DAR GELİRLİYE UCUZ KONUT

Başarılı bir çalıştay geçirdiklerini ve K.Maraş'ı yakından tanıdıklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da "Gücü yetmeyen belediyelere İller Bankası vasıtasıyla bu dönem de daha çok yardım edeceğiz. K.Maraş'ta fakir fukaraya, garip gurebaya ucuz konut 15-20 yıl vadeli konut yapma noktasında ciddi adımlar atacağız. Kentsel dönüşümü yaparak şehrimizin verdiği modern fotoğrafı tamamlama noktasında adım atacağız dedi.

"Ortak Akıl" toplantısını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise "Biz Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek derken Kahramanmaraş'ı her şekilde hayal edelim" diyerek diyen Ünal, şöyle konuştu, Bu çalışma bir milattır ve başlangıçtır. Çünkü bu çalışmaların devamı gelecek. Bu çalışmaların kültürü, çevresi ve içişleri devam edecektir. Bu çalışmayı kitap haline getireceğiz. Bu çalışma 5 yıl boyunca ne iş yaptık neyi erteledik neyi şimdi yapmamız lazım bu şekilde bu çalışmaları bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapçığı en kısa zaman sizlerle paylaşacağız. Yapacaklarımız belli ve yapacaklarımızın arkasına koyduğumuz siyasi iradedir. O da hamdolsun buradadır. Birlik ve beraberliğimiz hamdolsun yerinde."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Deprem bölgesinde en yüksek teslimat Hatay’da: 86 bin 754 yuva
  • 10.09.2025 16:49

Deprem bölgesinde en yüksek teslimat Hatay’da: 86 bin 754 yuva

Kahramanmaraş depremlerinde ağır yıkıma uğrayan Hatay, asrın inşa seferberliğini ...

Bulanık Köyü'nde 92 köy evi tamamlandı
  • 31.07.2025 12:01

Bulanık Köyü'nde 92 köy evi tamamlandı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bulanık Mahallesi’nde, deprem bölgesin ...

Bakan Kurum: “Dirilişler söz verenlerle, o sözü tutanlarla gerçekleşir”
  • 20.06.2025 11:35

Bakan Kurum: “Dirilişler söz verenlerle, o sözü tutanlarla gerçekleşir”

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş’ta 250 Bininci ...

Deprem bölgesinde 250 bininci konut teslim edildi
  • 19.06.2025 19:09

Deprem bölgesinde 250 bininci konut teslim edildi

Kahramanmaraş'ta “250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekimi Töreni” ...