maritbet girişmaritbet
YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde Türkiye’nin ilk ekmek okulu açılacak

YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde Türkiye’nin ilk ekmek okulu açılacak

Esenler’de bir tarih daha canlanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü sınırları içinde ye alan tarihi fırında restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar tamamlandığında Esenler, Türkiye’nin ilk Ekmekçilik Okulu’na ev sahipliği yapacak

Esenler'de tarih canlanmaya devam ediyor. Dönemimin özellikleri değiştirilmeden restore edilerek halkın hizmetine sunulan tarihi mekanlara bir yenisi daha eklendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde bulunan tarihi fırın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Unlu Mamuller ve Fırıncılık Eğitim Merkezi olarak eğitimin hizmetine sunulacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde Unlu Mamuller ve Fırıncılık Eğitim Merkezi kurulmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında protokol imzalanmasının ardından yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerinde kurulu tarihi fırının röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları başladı.

Yapılan tüm bu çalışmaların ardından Fırıncılık Eğitim Merkezi'ne dönüşecek olan Osmanlıdan kalma tarihi fırın sayesinde artık Türkiye'de okullu fırıncılar dönemi başlayacak. Usta-çıraktan “eğitimli” dönemine Türkiye'de ilk defa böyle bir adım atıldığına dikkati çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, “Bu okul aynı zamanda bir müze olarak da hizmet verecek. Böylece bir taşla iki kuş vurulmuş ve tarihi yapı da aslına dönmüş olacak. Artık fırıncılık sektörü de usta- çırak döneminden, eğitimli döneme geçecek ve Türkiye'de de okullu fırıncılar dönemi başlayacak. Buradan yetişecekler, hem İstanbul, hem de Türkiye için büyük bir açığı kapatacaklar” dedi.

İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi'ne lise mezunları alınacak ve iki yıl sürecek eğitim programı ile sektör içi hizmet eğitimine tabi tutulacak. İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi 3 bin 500 metrekaresi kapalı, 12 bin metrekarelik bir alanda kurulacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde Türkiye’nin ilk ekmek okulu açılacak
  • 23.10.2013 16:53

YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde Türkiye’nin ilk ekmek okulu açılacak

Esenler’de bir tarih daha canlanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampü ...