maritbet girişmaritbet
42 Maslak yatırımcılarını otel gibi işletilebilecek ofislerle tanıştıracak!

42 Maslak yatırımcılarını otel gibi işletilebilecek ofislerle tanıştıracak!

42 Maslak projesiyle konaklama, temizlik, güvenlik gibi otel hizmetleri ile tüm ofis hizmetlerinin ilk kez bir arada verildiği ‘Multi Office’ konseptiyle bir ilki başlatan Bay İnşaat, projede ‘Extended Stay’ adında yeni bir kiralama sistemi geliştirdi

Projede 91 ofis, bir yönetim şirketi aracılığıyla işadamlarına otel odası gibi haftalık ya da aylık kiraya verilebiliyor. Projede ofislerin m2 satış fiyatı ise 5 bin 200 dolardan başlıyor 

Tarabya'da Beyza Konakları, İstinye'de Bay İstinye Konakları, Hilpark İstinye ve Hilpark Suites İstinye gibi projeleri hayata geçiren Bay İnşaat, Maslak'ta Mashattan ile Power Center arasındaki 39 dönümlük arazide başlattığı ve Zorlu Center'dan sonra şehir merkezindeki en kapsamlı ikinci proje olan ‘42 Maslak' projesinde yeni bir kiralama modeli geliştirdi.
 
250 bin metrekare inşaat alanına sahip 42'şer katlı iki kulede yükselen ve rezidans, otel, AVM ve 59 bin metrekarelik ofis alanı olmak üzere 4 farklı konsepti içinde barındıran projede hem yemek haricinde konaklama, temizlik, güvenlik gibi tüm otel hizmetleri ile sekretarya gibi tüm ofis hizmetlerinin ilk kez birarada verildiği Multi Office konsepti başlatılıyor hem de bu konsept dahilindeki konaklama özelliğine sahip özel 91 ofis, bir yönetim şirketi aracılığıyla özelliğiyle iş adamlarına otel odası gibi haftalık ya da aylık kiraya verilebiliyor.
 
Büyüklüğü 76 ile 188 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip ‘Multi Office'lerin yatırımına hızlı geri dönüş almak isteyenleri hedefleyen ‘Extended Stay' modeli ile yönetim şirketine yetki verildiğini kaydeden Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “Böylece haftalık ya da aylık periyotlarda ofis kiralama imkanı sunuyoruz. İstanbul'da dönemsel olarak bulunan iş adamlarını mecburi otel konaklamalarından, otel toplantı salonlarından ve sistemsiz çalışma düzeninden kurtaracak olan ‘Multi Office'ler şimdiden işadamlarının ve yatırımcıların tercihi oldu” diye konuştu. 
 
2014'te tamamlanacak
 
Tam donanımlı ofis olarak kullanabilen ‘Multi Office'lerin metrekare fiyatları ise şerefiyelerine göre değişmekle birlikte 5 bin 200 dolardan başlıyor. ‘Multi Office'ler, 42 Maslak projesi içinde kendine ait VIP Lobi girişi, concierge ve sekreterya servisleri, concierge, akıllı ofis teknolojisi, toplantı odaları, fitness salonu ve çamaşır odası ile A++ ofis standardı sunuyor. VIP Rezidans donanımlarına sahip olan ‘Multi Office'lerde otopark, vale parking, bellboy gibi hizmetler de bulunuyor. 450 rezidans, 16 penthouse, 5 yıldızlı otel ve AVM'nin yer alacağı proje 2014 yılında tamamlanak. 
 
Ofis çalışanları sokak müzisyenlerini dinleyebilecek
 
42 Maslak'ın ‘Artful Living' konseptiyle ünlü markalar, konsept mağazalar, sanat galerileri, butik dükkanları ile tasarım ve moda aktivitelerine ev sahipliği yapması ve sanatın önde gelen isimlerinin buluşma noktası olması da planlanıyor. Yeşil bir bahçe ve gölet alanları bulunacak Ofis Sokağı'nda ise alışveriş merkezinin koridorları ve kendi sütunları dahil ayrı ayrı sergilerin yapılabileceği, gösteri alanlarının bulunduğu açık hava ve kapalı yerler bulunacak. Bu ofislerin sakinleri açık sergi alanlarının arasından geçerek, sokak müzisyenlerini dinleyebilecek ve iş yaşamının stresini azaltabilecek. 
 
Kocaeli'de 2B arazisine 2 bin 308 müracaat yapıldı 
 
Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, 6292 sayılı kanun gereğince, Kocaeli'de incelemesi tamamlanan 8 bin 815 kişiye ait 15 milyon metrekarelik kapsamındaki arazileri satın almak için şu ana kadar 2 bin 308 müracaat yapıldığını açıkladı. Arazilerin tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Dal, “Bu kapsamda tespit edilen 8 bin 815 2/B kullanıcısından şu ana kadar 2 bin 308 kişi müracaat etti. Bu yaklaşık yüzde 26'ya tekabül ediyor. Toplam 722 kişi de müracaatlardan vazgeçerek, yerleri bedelsiz iade etti” dedi. Mükellef odaklı çalışma başlattıklarını ve vatandaşların 2/B başvurularındaki işlemlerini kolaylaştırmak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Dal, Kocaeli'de 2/B arazisinin en fazla Gebze ve Kandıra'da olduğunu kaydetti. Peşin yatırılması gereken 2 bin liraya ilişkin Maliye Bakanlığı'nca yeni bir düzenleme getirildiğini kaydeden Dal, ”Son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2012'ye kadar başvuru bedellerinin ödenmesi şartıyla, müracaatları peşin ödeme yapılmadan da kabul edeceğiz” dedi.
 
Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maslak'taki iş merkezleri bayraklarla donatıldı
  • 19.05.2021 17:00

Maslak'taki iş merkezleri bayraklarla donatıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Maslak'ta bulunan p ...

Doğuş GYO dev binayı 525.7 milyon liraya satın alıyor!
  • 25.12.2018 17:30

Doğuş GYO dev binayı 525.7 milyon liraya satın alıyor!

Doğuş GYO, İstanbul Maslak'ta bulunan bir ofis binasını ana ortağı Doğuş Holding ...

Maslak'taki 3,5 dönümlük arsa Metal Yapı'nın oldu
  • 09.08.2017 10:26

Maslak'taki 3,5 dönümlük arsa Metal Yapı'nın oldu

İstanbul Maslak’ta bulunan 3,5 dönümlük arsa bugün düzenlenen ihale ile icradan ...

Maslak'taki plazada korkutan yangın!
  • 08.05.2017 13:20

Maslak'taki plazada korkutan yangın!

Sarıyer Maslak’daki bir plazada çıkan ufak çaplı bir yangın paniğe neden oldu. ...

Workland, Maslak'ta kiralık ofis anlayışını değiştirecek
  • 22.12.2016 23:18

Workland, Maslak'ta kiralık ofis anlayışını değiştirecek

Workland tarafından Maslak'ta hayata geçirilen Eclipse Maslak, ofis konseptine y ...