maritbet girişmaritbet
Weltew Home, yatak sektöründe atağa geçti!

Weltew Home, yatak sektöründe atağa geçti!

Alanında İnegöl’ün ihracat rekortmeni olan Weltew Home’dan yılın ilk büyük hamlesi geldi.

Yatak parkuruna yatırım yaparak 2022’nin ikinci çeyreğinde mağazalaşmaya gidecek olan firma, günlük 50 yatak imal ederek girdikleri sektörde kapasiteyi arttırdı. Bu günlerde aylık olarak yaklaşık 2 bin 500 baza, 2 bin 500 başlık ve 5 bine yakın yatak üreten firma bu rakamı 2023 yılı sonunda tam 2 katına çıkartacak.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 25 yıldır mobilya üreten ve Türkiye’nin önemli mobilya ihracatçıları arasında yer alan Weltew Home, 10 senedir ürün gamında yer alan yatak üretimiyle de sektörden yüzde 35 pay alma hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Weltew Home İcra Kurulu Üyesi Akın Can, “Değişen tüketici davranışlarıyla birlikte yatak ürünü artık kullanıcılar nezdinde medikal ve ortopedik bir ürün olarak ön plana çıkıyor. İnsanlar günün büyük bir kısmını yatakta geçiriyor. Bireyler kendilerine özel ve kendilerine fayda sağlayacak ihtiyaçlarına yönelik ürünler tercih ediliyor. Bizim amacımız Weltew Yatak olarak tüketiciye ihtiyacına yönelik ürünleri sunabilecek ve çeşitlilik anlamında da tüketiciyi tatmin edebilecek, yatak konusunda ihtisaslaşmış mağazalardan bu ürünleri sunabilmek” dedi.

“10 yıldır yatak üretimi yapıyoruz” diye belirten Akın Can, “Bu kapsamda tüketici memnuniyetimiz üst seviyede bulunuyor. Bu da bize bir üretim kültürü oluşturarak bu sektöre yatırım yapmada en motive eden durumlardan biri oldu. Biz yatak üretiyoruz. Weltew Yatak olarak yalnızca kendi yatak odalarımızı alan tüketicilere değil, sadece yatak almaya gelenlere de ne tarz ürünler ürettiğimizi anlatacağımız mağazalar açacağız ve bu mağazalarla tüketicilerle buluşacağız” diye ifade etti.

20 yatak mağazası yolda…

“Yeni bir bedding fabrika yatırımımız var. 2022 yılının 6’ncı ayından sonra faaliyete geçecek. Mevcut fabrikamıza ilave yaptığımız mega fabrika bölümümüzün 13 bin metrekaresini yatak ve uyku grubuna ayıracağız” diye belirten Akın Can, “Burada üretim ve depolama faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Şu anda 3 bin metrekaredeyiz yaklaşık 10 bin metrekare ilave alan ekleyeceğiz” dedi.

Akın Can ayrıca “Bu yıl 50 corner mağaza ile başlayacağız öncelikli olarak. Önümüzdeki yılın sonuna kadar mevcut bütün mağazalarımızda uyku alanları, uyku shopping shop’ları olacak. Weltew Yatak markası tüm corner’larımıza satılacak. Şu anda Türkiye genelinde üç Weltew Yatak mağazamızın tadilat süreçleri devam ediyor. Yılsonuna kadar ise 20 mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Corner’ların yanına ilave olarak özellikle Haziran ayından itibaren ağırlıklı olarak yeni mağazalarımızı açacağız. Bu mağazalarımızda yatak, baza - başlık, uyku grubu, ev tekstili, yaşama dokunuş ve beyaz grup olmak üzere 6 ana dal var. Aylık olarak yaklaşık 2 bin 500 baza, 2 bin 500 başlık ve 5 bine yakın yatak üretmeyi düşünüyoruz. Bu rakamı 2023 yılı sonunda tam 2 katına çıkartmayı planlıyoruz. En büyük iddiamız mobilyada olduğu gibi bu alanda da marka haline gelerek pazardan yüzde 35 pay almak. İhracatta da ciddi hedeflerimiz var. Öncelikle iç piyasayı domine ettikten sonra üretimimizin yüzde 70’ini ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Akın Can: “Tüketiciler bilinçlendi, sağlıklı yatak seçimi öncelikli hale geldi”

“Türk kullanıcısı yatak ürününe oldukça önem veriyor. Genellikle günün birçok saatini yatakta geçirdiğinin farkında. Bizim markamızın mottosu; “yatak, uyku, sağlık” yani iyi bir yatak, iyi bir uykuya, iyi bir uyku sağlıklı yaşama insanları götürür. Yatak seçimini değerlendirirken vücuduna uygun, ortopedik özellikte, kendi bedenini tamamlayacak ürünler seçmeye başladı ve başlamaya devam ediyor. Bu yönelim aslında bizim yatak markamızın ortaya çıkışının temel nedeni diyebiliriz.

Pandemiden sonra biraz daha medikal ürünlere ağırlık vermeye başladık. Pandemide insanlar evinde ve yataklarında daha çok zaman geçirdiler. Bu durumda insanlarda memnun ya da memnuniyetsiz olanlar olarak ikiye ayrıldılar.  Pandemi aynı zamanda kullanıcıların evlerindeki yatak ürünlerinin ne kadar antibakteriyel olup olmadığıyla ilgili sorguladıkları ve mobilyalarını değiştirme kararı aldıkları bir döneme de neden oldu diyebiliriz. Bu bağlamda bizimde yatak koleksiyonumuzda antibakteriyel ve anti-stress faktörüne sahip ürünler yer alıyor”.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Weltew Home, Ege’de iki günde iki yeni mağaza açtı!
  • 24.03.2022 11:19

Weltew Home, Ege’de iki günde iki yeni mağaza açtı!

Weltew Home yurt içinde ve yurt dışındaki istikralı büyümesine devam ediyor. Son ...

Weltew Home, yatak sektöründe atağa geçti!
  • 17.03.2022 17:06

Weltew Home, yatak sektöründe atağa geçti!

Alanında İnegöl’ün ihracat rekortmeni olan Weltew Home’dan yılın ilk büyük hamle ...

Weltew Home, 25. yaşında sektörün zirvesini zorluyor
  • 19.01.2022 09:24

Weltew Home, 25. yaşında sektörün zirvesini zorluyor

Weltew Home Yurt İçi Satış Müdürü Akın Can, "hedefimiz: 2022 yılı sonunda 1 mily ...

İhracat rekortmeni Weltew Home’a bir ödül daha!
  • 28.12.2021 10:20

İhracat rekortmeni Weltew Home’a bir ödül daha!

17,5 milyon dolarlık ihracatı ile 2020 yılında sektör bazında İnegöl’ün en çok m ...

Weltew Home, Kazakistan’da 12. mağazasını açtı
  • 03.12.2021 16:45

Weltew Home, Kazakistan’da 12. mağazasını açtı

Türki Cumhuriyetlerle ticari ilişkilerinde her geçen yıl artış hacmi gösteren We ...

Özge Ulusoy, Weltew Home'un yeni mağaza açılışına katıldı!
  • 18.11.2021 17:23

Özge Ulusoy, Weltew Home'un yeni mağaza açılışına katıldı!

Hafta içinde İzmir Karabağlar’da yeni mağazasını hizmete açan Weltew Home toplam ...