maritbet girişmaritbet
Ünlü Rus mimar Yury Grigoryan Türkiye’de

Ünlü Rus mimar Yury Grigoryan Türkiye’de

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin düzenlediği ve BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı’nın desteklediği ARKIMEET konferanslarının 26’ncısı ünlü Rus mimar Yury Grigoryan’ın katılımıyla 11 Mayıs 2010 Salı günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek


Arkitera Mimarlık Merkezi, ARKIMEET konferansları ile 2003 yılından bu yana farklı coğrafyalara ait mimari üretim süreçlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. 2010 yılında BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nın da desteğiyle yeni bir ivme kazanan konferanslar, rotasını yakınımızdaki ‘uzak' ülkelere çevirdi. Türkiye'ye coğrafi yakınlığı olsa da mimari üretim ortamına dair bilgilerin çok sınırlı olduğu ülkeler özellikle davet ediliyor. Bu sayede küresel mimarlık medyasındaki egemen isimlerin yerine, yakın coğrafyalardaki nitelikli ve ilginç mimari üretim süreçlerinin İstanbul'a taşınması hedefleniyor.

ARKIMEET etkinlikleri dolayısıyla Türkiye'de ilk kez konferans verecek olan Yury Grigoryan, yaptığı çalışmalarla alanında başarılı ve öncü bir mimar. Alexandra Pavlova ile birlikte kurduğu mimarlık ofisi Project Meganom'da kentsel ve kültürel peyzaj üzerine çalışan Grigoryan, kentsel boşluklarla ve boşluğu şekillendirmekle ilgileniyor. Mimarlığının ilham kaynakları form bulma ve çağdaş sanat yerleştirmeleri olan Grigoryan, bugüne kadar sadece ülkesi Rusya'da değil, uluslararası alanda da çok sayıda ödüle layık görüldü.
 
2010 yılının ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanan ARKIMEET konferanslarından ilk üçüne Hırvat mimarlık ofisi 3LHD'nin kurucu ortaklarından Sasa Begovic, İran'ın en bilinen mimarlık ofislerinden Rai Studio Mimarlık Ofisi'nin kurucu ortaklarından Pouya Khazaeli Parsa ve Mısır'ın en ünlü kadın mimarlarından, Shahira H. Fahmy Architects (SFA) mimarlık ofisinin kurucusu Shahira Fahmy konuşmacı olarak katılmıştı. BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nın desteklediği bu serinin dördüncü konferansı ise Mısır'ın en bilinen mimarlık ofislerinden biri olan Project Meganom'un kurucusu mimar Yury Grigoryan'ın katılımıyla gerçekleşecek. Bahçeşehir Üniversitesi'nin de katkılarıyla düzenlenen konferans, 11 Mayıs Salı günü saat 19.00'da Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampüsünde gerçekleştirilecek.
 
30 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'na kadar en az üç ARKIMEET konferansı daha düzenlenecek ve bu konferanslarda tanınmış mimarlar, küresel mimarlık dünyası için daha az bilinen ama bir o kadar da heyecan verici mimarlık pratiklerini Türkiye'deki meslektaşları ile paylaşacak. ARKIMEET konferansları ile ilgili detaylı bilgi ve program www.arkimeet.org, BUILdIST ile ilgili detaylı bilgi ise www.buildist.com.tr adresinden edinilebilir.

Yury Grigoryan kimdir?
1965 yılında Moskova'da doğan Yury Grigoryan, eğitimini Moskova Mimari Enstitüsü'nde tamamladı.1994 yılında Moskova Mimarları Birliği üyesi olan Grigoryan, 2006'dan beri Moskova Mimari Enstitüsü'nde ders veriyor.
Alexandra Pavlova ile birlikte kurduğu mimarlık ofisi Project Meganom'da kentsel ve kültürel peyzaj üzerine çalışan Grigoryan, kentsel boşluklarla ve boşluğu şekillendirmekle ilgileniyor. Form bulma ve çağdaş sanat yerleştirmeleri mimarlığının ilham kaynakları.
1995 yılından beri yapılan ve 2008 yılında Moskova Mimarlık Bienali'ne dönüştürülen ARCH MOSCOW sergilerine çeşitli işleri 4 kere seçilen Grigoryan'ın işleri Venedik Bienal'inde ve Londra'da da sergilendi. Uluslararası ve ulusal mimarlık dergilerinde birçok röportajı, yazısı ve çalışması yayınlandı.
 
Grigoryan'ın güncel işleri:
Gerçekleşenler:
Yazlık ev. Moskova yakını «Snegiri». 1998.
Yazlık ev. Sosny yerleşimi-2 2002.
7 Ev için yerleşim. Gorki-2 2002.
“Meganom-Evi” Kırım. Proje 2001.
Shekhtel'in baskı fabrikasının kültür-eğlence kompleksi olarak rekonstrüksiyonu. 1999-2000.
Moskova yakınında yazlık ev, Peredelkino 1998.
Moskova'da apartman dairesi iç mekanı, 2000.
Moskova yakınında yazlık ev (Gorki-2), 2000.
Sosny'de yazlık ev, 2001.
Moskova yakınında yazlık ev (Nikolina Gora), 2002.
Konut (Molochny per.), Moskova 2002.
Moskova'nın merkezinde villa, 2002.
X-PARK –Altı ahşap ev 2002-2004
Yazlık ev (Villa Roza), 2001-2004
Korobeinikov Pereulok'ta konut, 2003-2005
Yol alışveriş kompleksi (Luxury Village), 2003-2006
Luxury Village'da Mercury tiyatrosu, 2006-2008
Yapım aşamasında olanlar
Taganka'da Moskova Tiyatro Evi 2006
Alışveriş ve Yönetim Kompleksi, Tsvetnoy Bulvarı, Moskova 2006
Hotel ve Rezidans Kompleksi, Yalta-Ukrayna 2006
Hilkov Pereulok'ta Konut, 2006
Teterenskiy Pereulok'ta “Tetris” Konutu, 2006
Yazlık Ev “Koshka”, Kırım-Ukrayna
“Red October Corporation” Satış Ofisi, 2007
Kauchuk'ta Konut (Moskova), 2007
Zhukovka'da Konut, 2007
Barvikha köyünde Sağlık Merkezi, 2007
“Belaya Datscha” Outlet Köyü, 2008
Butik Otel Garden Ring, Moskova 2008
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz