maritbet girişmaritbet
Ünlü mimar Zoppini Türkiye’ye geliyor

Ünlü mimar Zoppini Türkiye’ye geliyor

İstanbul’a gelecek olan dünyaca ünlü İtalyan Mimar Alessandro Zoppini hem proje sergisi açacak hem de bir sunumla fikirlerini Türkiye’deki meslektaşlarıyla paylaşacak.


 

Türkiye Yapısal Çelik Derneği'nin düzenlediği 20-24 Eylül 2010 Tarihleri arasında Taksim The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek ÇELİK YAPILAR HAFTASI 2010 ISTANBUL etkinliklerine katılmak üzere derneğin davetlisi olarak İstanbul'a gelecek olan dünyaca ünlü İtalyan Mimar Alessandro Zoppini hem proje sergisi açacak hem de bir sunumla fikirlerini Türkiye'deki meslektaşlarıyla paylaşacak. 
 
Günümüzün en yetenekli ve başarılı mimarları arasında kabul edilen İtalyan Mimar Alessandro Zoppini, Türk Yapısal Çelik Derneği'nin davetlisi olarak Eylül ayında Türkiye'ye geliyor. ÇELİK YAPILAR HAFTASI 2010 İSTANBUL etkinliklerine katılacak olan Zoppini, etkinlik kapsamında sergi açacak ve sunum yapacak.
 
1966 yılında İtalya'da dünyaya gelen Alessandro Zoppini 1990-1993 yılları arasında Piano Zoppini Stüdyosu'nda çalışmalarına başlamış. 1993-1995 yılları arasında ARUP ASSOCIATES ve RENZO PIANO BUILDING WORKSHOP ile birlikte projelere imza atan Zoppini 1995 yılında Milano'daki Stüdyo Zoppini'ye geri dönerek burada gerçekleştirdiği projelerde adından söz ettirmeye başlamış.
 
Dubai Daka Rezidance, Euro 2012 Futbol Stadı, 2014 Kış Olimpiyatları Oval Paten Salonu gibi ünlü projelere adını koyan Zoppini'nin Türkiye'deki sergisi, Çelik Yapılar Haftası 2010 İstanbul kapsamında “Çelik Yapılar: Kültür ve Sürdürülebilirlik” Uluslararası Sempozyumu Açılış Kokteyliyle başlayacak. 20 Eylül 2010 Pazartesi akşamı 18.30-20.30 saatleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Karaköy Binası Salonu'nda gerçekleşecek. Açılış Kokteyli ile başlayacak sergi, 15 gün süreyle mekanda izlenebilecek.
 
Spor Yapıları, Çok Katlı Yapılar, Marina, Köprü, Konser Salonları, Alışveriş Merkezleri ve Kentsel Dönüşüm Projeleri gibi eserleriyle İstanbul'a gelecek olan Alessandro Zoppini, 21 Eylül 2010 Salı günü 10.00'da da Taksim The Marmara Oteli Balo Salonu'nda “Çelik Yapılar: Kültür ve Sürdürülebilirlik”  Uluslararası Sempozyumu programı çerçevesinde de bir sunum gerçekleştirecek.
 
Projelerinde mekanla mimariyi bir bütünlük çerçevesinde ele alan, alışılagelmişin dışında mega strüktürler tasarlayan, çelik yapılarda formları zorlayan, çok amaçlılığı önemseyen özellikleriyle tanınan Zoppini'yi Türkiye'deki mimarlık camiası ile buluşturmak Türk Yapısal Çelik Derneği açısından da gurur verici. 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz