maritbet girişmaritbet
SKM Mimarlık, AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi ile ödül alıyor!

SKM Mimarlık, AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi ile ödül alıyor!

SKM Mimarlık perakendeye tasarımda ilk toplu hizmeti sundu, AveaLabs ile ödül alıyor

AVEALABS Müşteri Deneyim Merkezi'nde mobil finans, akıllı ev, genç alanı, mobil sağlık, akıllı şehir ve TT grup şirketleri gibi bölümler yer alıyor. Burada kullanıcılar, örneğin akıllı şehir bölümüne girerek duraklardan geçen toplu taşıma araçlarını ve kaç dakikada durağa geleceğini görebiliyor. Tablet bilgisayarla bir evi nasıl kontrol edilip yönetilebileceklerini deneyimleyebiliyor. Gençler ise dokunmatik ekranlı eğlence masasında oyun oynayarak akıllı tabletler üzerinde kitap okuma ve cepten eğitimi tecrübe edebiliyor. 

Londra'da 24 Eylül'de düzenlenecek Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde bu yıl SKM Mimarlık, AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi projesiyle 'perakendede en iyi iç tasarım' ödülüne layık görüldü. 
 
Şirketin ortağı mimar Hakan Sekmen, perakendedeki büyüme ile 'konsept, uygulama ve teknik' hizmetlerin tümünü bu alana özel olarak tek elden veren ilk kurumsal şirket olduklarını açıkladı 
 
Londra'da 24 Eylül'de düzenlenecek olan ve 'gayrimenkul sektörünün oskarları' olarak nitelendirilen International Property Awards'ın (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) Avrupa ayağı olan 'European Property Awards 2012, bu yıl ilk kez Türk mimarların sadece dış mimaride değil, artık iç mimari ve tasarım alanında da sesini duyurmasına ev sahipliği yapacak. 
 
Yarışmada retail interior yani 'perakendede en iyi iç tasarım' kategorisinde ödül almaya hak kazanan firmalardan biri de 'AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi' projesiyle SKM Mimarlık oldu. 2000 yılında kurulan ve özellikle son 2 yıldır'+plus' konseptiyle perakende sektöründe tasarımın yanı sıra ekstra hizmetler sunan SKM Mimarlık, bu sektöre profesyonel anlamda giren ve bu alanda sırayla 'konsept, tasarım, uygulama ve teknik bakımdan' tüm hizmetleri tek bir elden vererek kurumsallaşan ilk şirket. Londra'da alacakları ödülün, hem Türkiye hem de kendileri için önem taşıdığını ifade eden SKM Mimarlık'ın ortağı mimar Hakan Sekmen, "Türkiye, teknolojiden gıda, sağlık ve spora kadar perakende sektöründeki pek çok alanda hem kendi içinde büyüyor, hem de yurtdışından markaların büyümek için seçtiği en önemli pazarların başında geliyor. Bu ise mimarlar için aslında giderek potansiyeli artan bir sektör oldu. Ancak markalar, ürünün tek başına iyi olmasının yeterli olmadığını, tasarımın ve sunuşun olmazsa olmaz olduğunu görüyor" dedi. 
 
Sekmen, European Property Awards'da kazananların yılsonunda, Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Arap ülkelerinin birincileriyle 'Dünyanın En İyisi' olmak için yarışacağını kaydetti. 
 
30 kişilik özel ekip var 
 
Mimar, iç mimar, grafik tasarımcıları, sanat yönetmeni ve teslim sonrasındaki teknik birimi de içeren 30 kişilik bir ekiple 'artı hizmetleri tek çatı altında sunduklarını belirten Sekmen, konsept, uygulama ve teknik hizmetleri bir elden vererek bir markanın tüm zincirlerinde standardizasyon sağladıklarını dile getirdi. 
 
Toplu hizmetle en az yüzde 20 maliyet ve zaman avantajı kazandırdıklarını da ifade eden Sekmen, "Türkiye genelinde 78 Avea mağazasının yam sıra hizmet verdiğimiz firmalar arasında Denizbank, Paşabahçe, Pelit, Gönül Kahvesi, Nike, Paul, Midpoint ve 22 mağaza ile Türkiye'de büyümeyi planlayan Azadea Grup'un Fransız moda markası Promod gibi perakende sektörünün önde gelen markalan yer alıyor" diye konuştu. 
 
Perakende Günleri'nin sponsoru 
 
Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda bu yıl 28-29 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Perakende Günleri'nin ana oturum sponsoru olan SKM Mimarlık'ın ortağı mimar Hakan Sekmen, İstanbul'daki mağazaları için işbirliği yaptığı Azadea Grubu'nun yöneticisiyle birlikte konuşma yapacak. Sekmen, dünyada 1.2 milyar dolar ciroya sahip grubun Türkiye'de Gymboree, Paul Bakery ve Argotea markalarıyla da büyüyeceğini, işbirliklerinin sürmesini öngördüklerini söyledi. 
 
AveaLabs 1.5 milyon TL'ye kuruldu 
 
Avea'nın bilgi ve iletişim teknolojileri alanında gerçekleştirilen akademik çalışmaların günlük hayatı kolaylaştıracak yenilikçi ürün ve servislere dönüştürülmesi hedefiyle kurduğu ve Türkiye'nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezi olarak 2 yıl önce hizmete başlayan AveaLabs'in 'Müşteri Deneyim Merkezi', 1.5 milyon TL ek yatırımla kuruldu. Üniversite öğrencileri, araştırmacılar, şirketler ve teknoloji severlerin ziyaretine açık olan Ümraniye'deki teknoloji merkezinde yer alan AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi'nde yakın geleceğin teknolojileri deneyimleniyor. Yaklaşık 6 aylık yoğun bir çalışmanın ardından kurulan merkezde finanstan eğlenceye, akıllı evden, akıllı şehire, eğitimden yerel yönetimlere kadar pek çok sektörü ve kurumu ilgilendiren konsept uygulamalardan örnekler sergileniyor. 6 farklı bölümden oluşan AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi'nin kuruluşunda 15 kişilik bir mühendis ekibi görev aldı. 
 
Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemeleri ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı
  • 11.07.2020 08:45

İnşaat malzemeleri ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeks ...

Türkiye Finans'a "Avrupa'nın En İyi Ofis İç Mimarisi" ödülü
  • 07.12.2018 17:13

Türkiye Finans'a "Avrupa'nın En İyi Ofis İç Mimarisi" ödülü

Türkiye Finans, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri gecesinde "Avrupa'nın En İyi O ...

Koray Yavuzer Mimarlık'a Avrupa'dan 4 ödül!
  • 02.12.2014 13:00

Koray Yavuzer Mimarlık'a Avrupa'dan 4 ödül!

Koray Yavuzer Mimarlık, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin Avrupa ayağı Europ ...

Forum Kayseri ve Forum Kapadokya’ya büyük onur!
  • 12.11.2014 11:39

Forum Kayseri ve Forum Kapadokya’ya büyük onur!

Forum Kayseri ve Forum Kapadokya Avrupa genelinde en dikkat çeken projelerin yar ...

Trump Cadde’ye European Property Awards’dan ödül
  • 24.10.2014 12:08

Trump Cadde’ye European Property Awards’dan ödül

Trump Cadde, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin Avrupa ayağı olan European Pr ...

SKM Projects+  Londra’dan ödülle döndü!
  • 08.10.2012 17:28

SKM Projects+ Londra’dan ödülle döndü!

SKM Projects+, AVEALabs Müşteri Deneyim Merkezi projesi ile International Proper ...