maritbet girişmaritbet
Ödüllü Aydınlatma Tasarımcıları Türkiye’ye geliyor

Ödüllü Aydınlatma Tasarımcıları Türkiye’ye geliyor

Mimari Aydınlatmada Yeni Trendler Konferansı, aydınlatma tasarımında yenilikleri, gelişmeleri ve dünya trendlerini ülkemize taşıyacak

 

 
Yapı-Endüstri Merkezi ve PLD Türkiye dergisinin işbirliği ile düzenlenecek olan “Mimari Aydınlatmada Yeni Trendler” konferansı, tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği yapıları ödüllü projelerle aydınlatan tasarımcıları ülkemize getiriyor.
İçlerinde dünyaca ünlü Dubai'deki Burj Al Arab ve İngiltere'deki Lighthouse projeleri ile ödül kazanan Iain Ruxton'un da bulunduğu Avrupa'nın başarılı aydınlatma tasarımcıları; Erik Olsson, Jöran Linder ve Kevan Shaw, 28 Mayıs 2010 Cuma günü saat 14.00'te Yapı-Endüstri Merkezi'nde Türk mimarlık ve aydınlatma dünyası ile buluşacaklar.
 
Mimari Aydınlatma Tasarımı hem teknolojideki gelişmeler hem de enerjinin yönetimi ile ilgili kaygıların artması ile her geçen gün önemini artırıyor. Bu öneme paralel olarak bu disiplinin etkilediği ve etkilendiği trendler hızlı bir şekilde değişiyor. Aydınlatma tasarımının yaşam kalitemizdeki önemi ve aydınlatma tasarımcısı mesleğinin kabulü ile ilgili bilincin gelişmesi için etkinlikler düzenleyen PLD Türkiye dergisi, 40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık alanına bilgi merkezi olarak hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi ile beraber yeni bir etkinliğe imza atıyor. Siteco ana sponsorluğunda gerçekleşecek konferansta değişen dünya ve gelişen teknolojilerle mimari aydınlatma tasarımının yeni trendleri üzerine konuşulacak.
 
Avrupa'nın başarılı aydınlatma tasarımcıları Iain Ruxton, Erik Olsson, Jöran Linder ve Kevan Shaw'ın konuşmacı olarak katılacağı “Mimari AydınlatmadaYeni Trendler” konferansı, 28 Mayıs 2010 Cuma günü saat 14.00'te Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleşecek.
 
İngiltere'nin ünlü aydınlatma tasarımı ofisi Speirs and Major Associates'dan gelen Iain Ruxton, “Light Beyond Architecture” (Mimarinin Ötesinde Aydınlatma) adlı sunumunda aydınlatma tasarımcısının günümüz koşullarındaki pozisyonu ve mimariye katkılarını örneklendirirken, İsveç'ten Olsson & Linder kurucu ortakları Erik Olsson ve Jöran Linder ise “Social Lighting” (Toplumsal Aydınlatma) adlı sunumu ile aydınlatmanın toplumsal hayat üzerindeki etkileri üzerine konuşacak. Etkinlik İskoçya'dan KSLD kurucu ortağı Kevan Shaw'un “Sustainable Lighting” (Sürdürülebilir Aydınlatma) adlı sunumu ile küresel ısınma ve enerji sıkıntıları ile sürekli gündemde olan sürdürülebilirlik kavramının aydınlatma tasarımı açısından uygulanışı ile ilgili güncel örnekleri paylaşacak.
 
Etkinliğin ana sponsoru, iç ve dış aydınlatma ürünleri ile geniş bir yelpazede aydınlatma çözümleri sunan Siteco, mimari aydınlatma tasarımı kültürünün Türkiye'de yaygınlaşması için desteklerini sürdürüyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz