maritbet girişmaritbet
Gonca Paşolar ve Kerem Piker Avrupa’nın en iyi 40 genç mimarı arasında

Gonca Paşolar ve Kerem Piker Avrupa’nın en iyi 40 genç mimarı arasında

EAA-Emre Arolat Architects ortaklarından Gonca Paşolar ve Kerem Piker, Avrupa’nın 40 yaş altındaki en iyi mimarlarına verilen “2010 Europe 40 Under 40” ödüllerinin sahibi oldu

 
EAA-Emre Arolat Architects ortaklarından Gonca Paşolar ve Kerem Piker, Avrupa'nın 40 yaş altındaki en iyi mimarlarına verilen “2010 Europe 40 Under 40” ödüllerinin sahibi oldu.
 
Bu sene 17 farklı Avrupa ülkesinden 40 gelecek vaadeden genç mimara verilen “2010 Europe 40 Under 40” ödüllerini Türkiye'den almaya hak kazanan iki ismin de EAA bünyesinde yer alması yarışmadaki en dikkat çekici başarılardan biriydi.
 
EAA'nın uluslararası ödüllerine eklenen bu son halkalar, yalnız Türk mimarlığı için dünya çapındaki gurur kaynakları olmakla kalmıyor, ofisin başarılarının farklı kuşaklardaki devamlılığını göstermesi nedeniyle de özel bir anlam taşıyor.
 
 “Europe 40 Under 40” ödülleri “The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies” ile “The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design” kurumları tarafından, dünya mimarisinin geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerdeki en başarılı genç mimarlara veriliyor.
 
Jüri üyeleri, yarışmaya katılan mimarların farklı kategorilerdeki projelerini, çağdaş mimariye gösterdikleri yenilikçi yaklaşımlar, son inşaat teknolojilerin kullanımı, farklı materyallerin araştırılması, enerji tasarrufu ve çevre duyarlılığı, inşa edilecek bölgeyle uyumluluk gibi kritere göre değerlendiriyor.
 
Dereceye giren 17 ülkeden 40 mimarın projeleri ilk olarak Ekim ayında Madrid, İspanya'da yapılacak olan “The City and the World” sempozyumu sırasında sergilenecek. Yıl boyunca Avrupa'nın farklı şehirlerinde dolaşacak olan gezici serginin son durağı ise ABD'deki dünyaca ünlü Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi olacak.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz