maritbet girişmaritbet
Geleceğin yapı teknolojilerinin uzmanı Werner Sobek İstanbul’da!

Geleceğin yapı teknolojilerinin uzmanı Werner Sobek İstanbul’da!

Yapı-Endüstri Merkezi, dünyaca ünlü Mimar-Yapı Mühendisi Werner Sobek’le Türk yapı sektörü ve mimarlık alanının önde gelenlerini, 30 Eylül 2010 Perşembe günü saat 19.00’da YEM Etkinlik Salonu’nda buluşturuyor

 

Yapı-Endüstri Merkezi, dünyaca ünlü Mimar-Yapı Mühendisi Werner Sobek'le Türk yapı sektörü ve mimarlık alanının önde gelenlerini, 30 Eylül 2010 Perşembe günü saat 19.00'da YEM Etkinlik Salonu'nda buluşturuyor.
 
Stuttgart, Kahire, Dubai, Frankfurt, Moskova ve New York' daki ofisleriyle dünya çapında projelere tasarım ve mühendislik danışmanlığı veren, uluslararası üniversitelerden fahri doktora sahibi,  mimar ve yapı mühendisi Prof.Dr. Werner Sobek “Geleceğin Yapı Teknolojileri” başlıklı konferansında, sürdürülebilir yapılar, hafifletilmiş tasarım ve ilerletilmiş modern teknolojileriyle ilgili uygulamaları ve bu alandaki dünya trendlerini aktaracak.

Yapı sektörü ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı, mimar ve mühendislerini ilgilileri ile biraraya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye'de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, 2009 yılından bu yana dünyaca ünlü isimleri ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi'nin yeni konuğu midek / ERA koordinasyonu ile Alman yapı mühendisi ve mimar Prof. Dr. Werner Sobek olacak.
 
Frei Otto ve Jörg Schlaich'ın öğrencisi, mimar, inşaat mühendisi ve yapı mühendisi Werner Sobek tüm dünyada tasarım, mühendislik ve sürdürülebilirlik kavramlarıyla anılıyor. Yüksek düzeyde mühendisliği yeşil teknolojilerle harmanlayan Prof.Dr. Werner Sobek, her türlü yapı ve malzeme türü ile çalışıyor.
 
Özellikle hafif taşıyıcı sistemler, yüksek yapılar ve saydam cephe sistemleri konusunda uzman olan Sobek'in diğer uzmanlık alanını ise çelik, cam, titanyum, tekstil, ahşap strüktürler ve sürdürülebilir yapı konseptleri oluşturuyor. 2008 yılından bu yana Alman Sürdürülebilir Yapılar Konseyi Başkanlığı'nı yürüten Sobek, Stuttgard Üniversitesi Hafif Stüktürler ve Konsept Tasarımı Bölümü Başkanı ve Şikago Illinois Institute of Technology'nin de Mies van der Rohe Profesörlüğü görevlerini yürütüyor.
 
Yapı-Endüstri Merkezi'nde vereceği konferansta Sobek, uzmanı olduğu geleceğin yapı teknolojilerini sürdürülebilirlik boyutuyla birlikte izleyicilerle paylaşacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz