maritbet girişmaritbet
Çevre koşullarına aldırmayan projeler

Çevre koşullarına aldırmayan projeler

Bazı mimarlar ülkeye renk katacak turizm projelerinde kullandıkları renklerle doğanın üstüne çıkarken çevresinden esinlenen bazıları ise şehrin bitmeyen meydanına inat altından tren geçen konut projesi inşa ediyor.

 

Kaynak: Dilek Taş / Sabah Emlak

Amerika'nın en feminen tasarımı

Amerikalı mimarlardan Bruce Goff yeteneği ile mimarlık çevrelerinin dikkatinden kaçmayan isimlerden biri. İlk projesini 15 yaşında çizen Goff, daha sonra doğal bir şekilde kendini tasarım dünyasının içinde buldu. Bugüne kadar 500 proje gerçekleştiren Goff, hep aykırı tasarımları ile dikkat çekti. Bugüne kadar en feminen tasarım olarak tanımladığı bu pembe tasarımı ile onun en çok hatırlanan projelerinden biri olması bekleniyor. Goff'un serbest olarak çalıştığı bu projeye şimdiden çok sayıda yatırımcı talip oldu. Her ne kadar üç boyutlu modellemelerle gelecekten bir yansımayı içerse de özellikle moda dünyasında bu tasarımın hayata geçebileceğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla.

Nehrin üstünde süzülüyor

İskoçya'nın en prestijli üniversitelerinden Abertay Üniversitesi, Dundee şehrinde yapılacak proje için bir yarışma düzenledi. ABD'den Japonya'ya İngiltere'den Avusturya'ya kadar dünyanın en ünlü mimarları ise yarılma için projelerini sergiledi. 45 milyon sterlin yatırım yapılacak olan Dundeee projesinde kazanan ise V&A ofisi oldu. Tay Nehri üzerinde sürükleniyor izlenimi veriyor. Aksı nehir üzerinden görünen ve beyaz bir mimari ile şekillenen projede iç mekanlarda da ışıklar yardımıyla aynı izlenim yaratıldı.

İngiltere'nin bitmeyen meydanına apartman

İngiltere'nin kuzeyinde uzun yıllardır devam eden ancak bir türlü tamamlanamayan bir meydan herkesin dikkatini çeker. Kuzey Londra hattı üzerinde Arundel Meydanı olarak adlandırılan bu meydan hala tamamlanmasa da çevresindeki projeler tamamlanıyor. PTE ve ortağı Bill Thomas tarafından geliştirilen proje Arundel Meydan Bahçeleri adını taşıyor. Altı katlı apartman dairelerinden oluşan ve altından tren hattı geçen projenin dış mimarisinde ise balkonlar dikkati çekiyor.

Danimarka'nın en büyük hastanesi olacak

Danimarka'nın en büyük sağlık kompleksi Schmidt Hammer Lassen Mimarlık tarafından hayata geçiriliyor. 32 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak yatırım Kolding Hastanesi adını alacak. Mevcut bir hastanenin yerine yapılacak olan ancak hem imkânları hem de fiziksel çevresi genişletilecek olan projenin özellikle ana giriş kapısı çok ferah bir iç mimari ile renklendirildi. 77 milyon euroya malolacak projenin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Dominik'e renk katacak otel

HKS Mimarlık tarafından Donimik Cumhuriyeti kıyılarındaki Cap Cana bölgesinde hayata geçirilen Gems of Cap Cana projesi dört bölümden oluşuyor. Cap Cana'nın değerli taşı anlamına gelen proje 200 villalık Zoemtry suitleri, 350 villalık ‘Gizli Taş suitler', 350- suitlik ‘Değerli taş Suitler'i ile 200 ünitelik "Tercih edilen Taşlar" adını taşıyan suitlerden meydana geliyor. Cap Cana plajını adeta Miami'ye çevirecek olan ve etrafı tropik ağaçlarla süslenen turistik evler ile butik otel oluşuyor. Projenin mimarı Daron Andrus, "Her bir bölüm farklı bir ruh taşıyacak" diyor. 148 bin metrekare perakende alanı ile 20 bin metrekarelik bir casinosu da bulunacak yatırım 400 milyon dolara malolacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz