maritbet girişmaritbet
Binalar Trump Towers'a benzemek zorunda kalacak!

Binalar Trump Towers'a benzemek zorunda kalacak!

Kalebodur’un sponsor olduğu ARKİV Buluşmaları’nın 13.’sü Brigitte Weber Architects tarafından tasarlanan Trump Towers'ta gerçekleştirildi

Kalebodur'un sponsor olduğu ARKİV Buluşmaları'nın 13.'sü Brigitte Weber Architects tarafından tasarlanan Trump Towers'ta gerçekleştirildi. Projenin sahibi Brigitte Weber, Trump Towers projesinin tasarım ve uygulama detaylarını anlattı.

İstanbul'un silüetini değiştiren ve konsept projeleri arasında yer alan Trump Towers'ta C40 beton kullanılmış ve depreme karşı güvenlik sağlanmış. Çelik ve demirin harmanlanmasıyla ortaya çıkan Trump Towers bir blok rezidans, diğer blok ise ofislere ayrıldı. AVM ise rezidans bloğunun altında yer alıyor.

Brigitte Weber, binayı cepheden mümkün olduğunca ince göstermeye çalıştıklarını belirterek, Trump Towers'da koridorların bile gün ışığından mümkün olduğunca faydalandığını belirtti.

Başlangıçta zor çözümleri olan bir projeyi bitirmiş olmanın mutluğunu yaşayan Brigitte Weber'e göre Trump Towers bulunduğu bölge de çok değerli. Bölgenin genel yapı stoğundan şikayet eden Brigitte Weber, 5 yıl bölgenin çok farklı projelere ev sahibi yapabileceğini ve bu kötü yapı stoğunun da Trump Towers'a benzemek zorunda kalacağını belirtiyor.

İlki 2003'te yapıldı

Türkiye'deki Cumhuriyet Dönemi ve sonrasındaki mimari üretimini belgelemek amacıyla Arkitera Mimarlık Merkezi 2003 yılında bir arşiv projesi başlattı. Arkitera Mimarlık Veritabanı olarak başlayan ve daha sonra ARKİV ismini alan arşiv, Türkiye'deki mimarlık üretimini belgelemenin yanı sıra zaman içinde mimarlar, mimarlık öğrencileri ve profesyoneller için önemli bir başvuru kaynağı oldu.  

2009 yılı başından itibaren yeterli maddi desteği bulamadığından dolayı arşivi bir süreliğine kapatmak zorunda kalan Arkitera Mimarlık Merkezi, belirli bir süre için arşivi ücretli abonelik modeli ile yeniden açtı. Arşivin daha önceki gibi herkese ücretsiz açık olmasını hedefleyen Arkitera Mimarlık Merkezi, projenin en başından beri destekleyicisi olan Kalebodur ile çalışmaya başladı.

Kalebodur 3 yıldır sponsor

Mimarlık ve tasarım kültürüne desteklerini sürdüren Türkiye'nin öncü markalarından Kalebodur, üç yıl boyunca ARKİV'e sponsor olarak, Türkiye'nin Mimarlık Arşivi'nin sürekli güncellenmesine, genişlemesine ve Türkiye'deki mimari üretimin gelişmesine katkıda bulunuyor.

ARKİV'in bünyesinde bugün 8 binin üzerinde proje, 200'den fazla mimar ve 500'den fazla mimarlık ofisi bulunuyor. ARKİV, mimarlık alanında sistematik bilgi sunan internet siteleri arasında Türkiye'de öncü ve tek, dünyadaki benzerleri arasında da önemli bir konumda yer alıyor. Günde yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiği internet sitesinin içeriği ise izlenme oranlarına paralel olarak artmaya devam ediyor.

Brigitte Weber 2005'de kendi ofisini kurdu

1964 Avusturya doğumlu olan Brigitte Weber, 1994 yılında Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü yüksek mimar olarak tamamladı.  1997 yılında Arif Suyabatmaz ile birlikte kurdukları Suyabatmaz Mimarlık Ofisinde farklı proje ve uygulamalar yapan Weber, Türkiye'de imza hakkına sahip ilk yabancı mimar olarak 2005 yılında kendi ofisini kurdu. Bugüne kadar 120'nin üzerinde mimari ve iç mimari projeye imza atan Weber'in önemli projelerinden bazıları; Trump Towers rezidans, ofis, çarşı projesi, Borusan Holding Genel Merkezi, Eczacıbaşı-İşgyo Kanyon Rezidans iç mimari projeleri, Soyak Holding Genel Merkezi iç mimari, SIEC S Uluslararası Binicilik Tesisleri mimari ve iç mimari. Ayrıca, 240.000m2'lik Pasifik İnşaat TOKİ rezidans, ofis, çarşı projesi ise halen devam ediyor.

Trump Towers İstanbul

İstanbul Şişli'de, 39 ve 37 katlı 2 adet kuleden ve 62.350 metrekarelik 5 katlı alışveriş merkezinden oluşan Trump Towers İstanbul, 15 yıldır Türkiye'de önemli projelere imza atmış bulunan Brigitte Weber Mimarlık ofisi tarafından projelendirildi. 88 farklı tipte toplam 205 adet bağımsız konuttan oluşan 154 metre yüksekliğindeki 39 katlı Rezidans kulesinde dairelerin büyüklükleri 202 ile 680 metrekare arasında değişiyor. 37 katlı ofis kulesi ise farklı ebatlarda bölünebilir ofis katlarından oluşuyor.

Rezidans ev sahiplerinin kullanımı için rezidans kulesinin 4. katında tasarlanmış olan 'Lounge', 300 metrekarelik alan içerisinde kütüphanesi, barı, şömineli oturma bölümü, business center'ı, çocuk oyun alanları ve toplantı salonları ile hizmet veriyor. Trump Towers İstanbul'da ayrıca, her tür sporun yapılabilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlananTrump Towers Well Being Center bulunuyor.

Teknik Özellikler

Rezidans daireler:
• Boğaz, Tarihi Yanmada ve İstanbul'un kalbi Belgrad Ormanları manzarası
• Farklı yaşam ihtiyaçlarına ve zevklere hitap edebilecek iç mimari tasarım seçenekleri
• Her oda için bağımsız kontrol edilebilen ve aynı zamanda merkezi 4 borulu fancoil sistemine bağlı merkezi iklimlendirme
• Her mekanda açılabilir camlara ilaveten 24 saat temiz hava ve egzost sistemi
• 24 saat sıcak su
• Yangın ve duman güvenlik otomasyon sistemleri
• Tüm daireler ve ortak mekanlar için kesintisiz yedek enerji jeneratörleri
• Hızlı internet, uydu televizyon sistemleri ve her daireye 4 harici, 1 dahili telefon hattı verebilen teknolojik altyapı

Ofisler:
• Toplam 36.600 metrekare
• 187 m2 ile 761 m2 arasında değişen toplam 85 ofis
• 2 dubleks, 12 balkonlu ofis
• 600 m2'lik kiralanabilir ortak toplantı odaları ile toplantı öncesi ve sonrası için dinlenme alanları (Ofis Lounge)
• Fonksiyonlara göre bölünebilir alt yapı
• Her ofis için bağımsız kontrol edilebilen ve aynı zamanda merkezi 4 borulu fancoil sistemine bağlı merkezi iklimlendirme
• 1. derecede üst düzey güvenlik sağlanması için tasarlanmış yatay ve dikey sirkülasyon
• Geniş otopark alanı
• Tüm ofisler ve ortak mekanlar için kesintisiz yedek jeneratörler

  • Etiketler:

Yorum Yaz