maritbet girişmaritbet
Yalçınlar Grup Gölmahal Villaları’nda çıtayı yükseğe koydu, ekolojik villa yaptı!

Yalçınlar Grup Gölmahal Villaları’nda çıtayı yükseğe koydu, ekolojik villa yaptı!

İnşaat sektörüne sonradan girmesine rağmen ilk projesi Gölmahal Villaları’nda çıtayı yükseğe koyan Yalçınlar Grup, kendine has özellikleri olan projede birçok unsuru iyi bir şekilde harmanlamayı başarmış

Şantiye Turu'na başladığımdan beri en farklı projeyi bu hafta geziyorum. Farklı dememin sebebi ise projenin ‘Şantiye Turu' adına birçok ilki bünyesinde barındırıyor olması. Bu ilklerden en önemlisini ise bir erkekle değil bir bayanla projeye gezmem oluşturdu. 

Lügatimize yerleşen ‘Kadın elinle erkek işine karışma' sözüne inat inşaatta da kadınlar boy göstermeye başladı. Bunlardan bir tanesi de uzun yıllardır sektörde yer alan ve şimdilerde Yalçınlar Grup'un Gölmahal Villaları'nın Genel Koordinatörü olan Güzin Ervardar. 
 
Bu haftanın bir başka ilki ise bir villa projesini gezmem oldu. Daha önce genellikle yüksek binalarda yaptığım gezileri bu hafta villaların içinde yaptım. İşin aslı biraz dinlenme fırsatı da buldum. Çünkü Büyükçekmece Gölü'ne bakan hafif eğimli yamaçta konumlanan Gölmahal Villaları insana gerçekten de huzur veriyor. 
 
Projede bir taraftan inşaat devam ederken diğer taraftan örnek olarak hazırlanan villa sitenin bittiğinde nasıl olacağıyla ilgili önemli bir ipucu veriyor.
 
İşin gerçeği Gölmahal Villaları'nda beklediğimden fazlasını buldum. Arazinin yapısı ve büyüklüğü, malikane tarzında inşa edilmiş villalar. Villalar arasındaki mesafe ve inşaat kalitesi çok iyi. Bana göre projenin en önemli artısı ise konseptinde. Kendine has bir tarzı olan Gölmahal Villaları, modern bir kasaba havasında yapılıyor. Ters eğimli çatılar villalara ayrı bir hava veriyor. Proje başka projelere benzememesiyle ve getirdiği yeniliklerle öne çıkıyor.
 
Fotoğrafçılıktan inşaata 
Zaten projenin yatırımcısı olan Yalçınlar Grup da, 50 yıldan fazla deneyimiyle projeye değer katmak için elinden geleni ardına koymamış. 
 
Bildiğiniz gibi Yalçınlar Grup, yılların fotoğraf markası. Ama elindeki gayrimenkulleri değerlendirmek için inşaata girdi. Girdi ama laf olsun diye değil, gerçekten de kaliteli projeler yapmak için yola çıkmış.
Güzin Hanım da Grup'un projeye büyük önem verdiğini belirterek, şu anda firmanın ana faaliyet konusunun fotoğraf ile birlikte inşaat olduğunu söylüyor.
 
Yalçınlar'ın ilk projede çıtayı üste çıkardığını ifade eden Güzin Hanım, bu kapsamda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını söylüyor. Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kızıltoprak ile çalışılmış. Onlar da kendine has modern ve ekolojik olan bu villaları tasarlamış. Güzin Hanım da, villalardaki birçok unsurun ekolojik yapıyı desteklediğini belirterek, birçok unsura yer verdiklerini ifade etti. 
 
Hafriyat atığı yok
Gölmahal Villaları'nın hafriyat toprağı bile başka bir yere atılmamış. Bir yerde stoklanan hafriyat sonrasında çevre düzenlemesi için kullanılıyor. Projede ortak alanların elektriğini karşılamak için rüzgar gülü koyulmuş. Bu sayede elektrik faturaları düşecek. Villalara arıtma tesisi kurulmuş. Ters çatı sayesinde yağmur suları toplanıyor ve bahçe sulamasında kullanılıyor. Ayrıca evlerin atık suları da yeniden kullanılıyor. 
 
Doğalgaz kullanmıyor
Gölmahal Villaları'nda konutlar doğalgaz ile değil ısı pompasıyla ısıtılıyor. Daikin'in özel olarak ürettiği bu ısı pompaları gücünü hava, toprak ve sudan alıyor. Bir villada 1500 metre uzunluğunda boru dolaşıyor. Bu pompalar havadan aldığı güçle evi ısıtıyor. Klima ve buzdolabı nasıl çalışıyorsa bu pompalar da öyle çalışıyor. Pompalar kışın ısıttığı evi yazın da serinletiyor. İhtiyaç fazla olursa da evdeki merkezi soğutma sistemi devreye giriyor. 
 
Güzin Hanım da, ısı pompalarının önemime işaret ederek, doğalgazdan yüzde 30 ile 50 arasında daha ucuza bu sistemin kullanılabileceğini söylüyor. 
 
Tasarruflu ampuller
Ayrıca, villaların doğal ışıktan faydalanması için konutların ortasında doğal iç bahçeler oluşturulmuş. Bu sayede çatıdan giren ışık her katta odaları aydınlatıyor. Evlerin içinde kullanılan ampuller bile tasarruf etmek üzere kurgulanmış. Güneş panellerini de unutmadan söyleyeyim. Yüksek seviyedeki yalıtımı da bunlara eklediğimiz zaman gerçekten de ekolojik konutlar ortaya çıkıyor.  
 
Güzin Hanım, tüm bunların yüksek yatırım bütçesi gerektirmesine rağmen hiçbirinden kaçınmadıklarını belirterek, “Bir sertifikaya başvurmadık ama başvursak hemen yeşil bina sertifikası alırız. Biz bunları yaşam kalitesini artırmak ve doğayı korumak için yapıyoruz” dedi. 
 
Her villada havuz
Gölmahal Villaları,  93 dönümde 38 villadan oluşuyor. Her bir villa 2.5 dönüm üzerinde yapılıyor. Bu sayede her villanın büyük bir bahçesi ve havuzu var.  Arazi o kadar büyük ki, villaların havuzları hiçbir şekilde birbirini görmüyor. 
 
Anahtar teslim
İç tasarımının da Dara Kızıltoprak tarafından yapıldığı villalarda Nolte mutfak dolapları, Miele ankastreler, Valentilo seramikler, Daikin ısıtma sistemleri, Buderus güneş panelleri kullanılmış.Bölgede genelde villalar natamam olarak teslim ediliyor. Natamam villalara villa bedeli kadar harcama yapılabiliyor. Fakat Gölmahal Villaları, anahtar teslim veriliyor. Siemens otomasyon sistemleriyle akıllı hale gelen villalarda birçok fonksiyon uzaktan kumanda edilebiliyor. Her villada asansör de bulunuyor. 
 
Eski evin yerine villa 
Yalçınlar Grup, villalar için özel ödeme planları da hazırlamış. Yüzde 20 peşin verene 24 ay, yüzde 30 verene ise 36 ay sıfır faiz uygulanıyor. Garanti bankası ise 120 ay kredi kullandırıyor. Eski evini getirenlere eski evi peşinat olarak sayılıyor ve kalan tutar için ödeme planları hazırlanıyor. Ayrıca, firma KDV'nin yarısını da villa sahipleri adına ödüyor. 
 
SPA bile yapılabilir
585 ile 590 metrekare arasında 3 tip villa bulunuyor. Üst katta 3 oda, giriş katta yatak odası ve salon, alt katta ise 90 metrekarelik farklı ihtiyaçlar için kullanılabilecek alan var. Burada 3-4 oda yapılabileceği gibi spor salonu, sinema odası veya SPA yapılabilir. Yardımcı odalarının bulunduğu villaların özel otoparkları da bulunacak.
 
Teslimler 2013 Mart'ta
Projede inşaat 2011 yılının nisan ayında başladı. İnşaatın şimdiye kadar yüzde 70'i tamamlandı. Tüm villalar Mart 2013'te teslim edilecek. İnşaat takvime uygun olarak hızla ilerliyor. 
 
Yüzde 30'u satıldı
Projede satışlar ise Mayıs 2012'de başladı. Şimdiye kadar da yüzde 30'u satıldı. Villaların fiyatları 1 milyon 293 bin lira ile 1 milyon 495 bin lira arasında değişiyor. Metrekareler 150'den büyük olduğu içi,n fiyatlara yüzde 18 KDV eklemek gerekiyor. 
 
İş sahipleri alıyor
Avrupa yakasının villa imarlı alanlarından bir tanesinde yer alan projeye sanayi alanlarına yakın olması nedeniyle iş sahipleri, avukatlar ve doktorlar da ilgi gösteriyor. Villaların en büyük avantajı ise Büyükçekmece Gölü'nün manzarasına sahip olmaları. Özellikle Hadımköy'deki iş sahipleri burayı tercih ediyor. 
 
Fazla elektrik satılacak
93 dönüm tek tapulu görünüyor. Tüm sosyal tesisler villa sahiplerine ait olacak. Site içinde yer alacak sosyal tesis kulüp olarak işletmeye verilecek. Bu sayede projenin bölgede bir çekim noktası olması planlanıyor. Dışarıdan üyelikle girilebilecek sosyal tesisin geliri site giderleri için kullanılacak. Ayrıca üretilecek elektriğin fazlası da satılabilecek. 
 
Nasıl gidilir?
TEM'den geliyorsanız Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra Büyükçekmece-Hadımköy tabelasından girince Alkent 2000 tabelası sağda kalıyor. Carrefour'dan sonraki ilk sağdan dönünce tabelalar sizi projeye götürüyor. 
 
Yavuz Karaman /Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kervan Mobilya Urfa'da şube açtı!
  • 24.05.2012 14:00

Kervan Mobilya Urfa'da şube açtı!

Kervan Mobilya Urfa'da Koç rezidans karşısında yeni şube açtı ...

Alkent 2000' e havadan bakın!
  • 07.03.2012 17:45

Alkent 2000' e havadan bakın!

Büyükçekmece'de yer alan ve yaşamın başladığı Alkent 2000 projesinin havadan gör ...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor
  • 09.05.2020 10:02

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor

Arnavutköy Hadımköy'de yapımı devam eden ve pandemi hastanesi olarak hizmet verm ...

Belediyeden Büyükçekmece Gölü'ndeki kirlilik hakkında açıklama!
  • 28.06.2021 16:12

Belediyeden Büyükçekmece Gölü'ndeki kirlilik hakkında açıklama!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Gölü'ndeki kirliliğe ili ...

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!
  • 23.06.2021 08:49

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkmasıyla pazar günler ...

Çimento sektörü 901 bin ton lastiği yakıt olarak değerlendirdi
  • 05.06.2021 17:25

Çimento sektörü 901 bin ton lastiği yakıt olarak değerlendirdi

TÜRKÇİMENTO, ömrünü tamamlamış lastiklerin alternatif yakıt olarak kullanıldığın ...