maritbet girişmaritbet
YABANCILARA KONUT SATIŞI

YABANCILARA KONUT SATIŞI

Yabancılara mülk satışını sınırlandıran mütekabiliyet kanunuyla ilgili düzenlemelerde sona gelindiği şu günlerde, yabancılara mülk satışında yatırımcı profili de değişiyor.

Centry 21 Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Altaş, 2004 yılından beri yabancılara gayrimenkul sattıklarını, İstanbul içinde ağırlıklı olarak çalışmaya başladıklarını belirtti.

Özellikle Esenşehir, Bahçeşehir, Beylikdüzü bölgesindeki yabancılara satış yaptıklarını ifade eden Altaş, bu satışları merkeze doğru kaydırmanın formülünü aradıklarını ve onun altyapısını oluşturduklarını söyledi.

Altaş, "Müşteri profilini değiştirdik. Daha önce yabancılara sattığımız konutların metrekaresi 1.000-1.500 lira iken şimdi metrekaresi 4.000-4.500 dolar olan yerlerde de satışa başlayacağız" dedi.

Arap yarımadasındaki sermayeyi yurt içine sokmaya çalıştıklarını söyleyen Altaş, "Şu anda Türkiye Arap yarımadasından bakıldığında çok popüler bir ülke. Yerli diziler olsun, Başbakanımızın 'One minute' açıklaması olsun bu ülkelerin bize bakışını pozitif yönde etkiledi. Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber bir Arabistan gezisi yapmak lazım. Herhalde yabancılara konut satışında bu anormal patlama yaratı" diye konuştu.

Yabancılara ayda ortalama 50-100 konut satışı yaptıklarına, iç piyasanın zayıf olduğu dönemde yurt dışı bazlı çalıştıklarına işaret eden Altaş, ağırlıklı taleplerin Amerikan kökenli vatandaşlardan geldiğini, daha çok yatırımlık aldıklarını belirtti.

Hüseyin Altaş, "Yabancılar global kriz nedeniyle alternatif gelir elde etmenin formülünü arıyorlar. Bu dönem bizim için büyük fırsat" dedi.

"İlk çıkış projemiz Merter'deki Garage Tower olacak"

Topkapı Merter bölgesinde 36 katlı Garage Tower adlı rezidans projesini Arap yarımadasına satmayı planladıklarını ifade eden Altaş, "Burada metrekare fiyatları 2 bin 500 ile 5 bin 600 dolar arasında değişiyor. 140 metre yüksekliğinde. Bu ilk çıkış projemiz olacak. Altyapı çalışmaları bitti.Önümüzdeki aydan itibaren start vereceğiz" dedi.

Merter bölgesinde yeni yapılaşmalar olduğuna da işaret eden Altaş, obölgede Şubat-Mart gibi ikinci bir proje daha başlatacaklarını, o projenin içinde alışveriş merkezi gibi ticari ünitelerin de yer aldığını, daha sonra Bahçeşehir bölgesinde bir villa projeleri olacağını kaydetti.

Altaş, "Avrupa'da global krizden dolayı finansal sıkıntı var. Bundan sonraki süreçte Boğaz'da yalı olsun, Merter projesi gibi alternatif projelere konsantre olacağız" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tapu Müdürü Adlı uyardı! Tarım arazilerini arsa gibi satıyorlar!
  • 18.05.2022 09:27

Tapu Müdürü Adlı uyardı! Tarım arazilerini arsa gibi satıyorlar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak ev ...

ABD’lilerin konut alımları 3 kattan fazla arttı
  • 15.09.2021 10:11

ABD’lilerin konut alımları 3 kattan fazla arttı

İlk 8 ayında yabancıya konut satışında 30 bin 849 adetle tarihi rekor kırıldı. S ...

Yabancıların son gözdesi Trabzon ve Bursa!
  • 29.01.2016 17:31

Yabancıların son gözdesi Trabzon ve Bursa!

Realty Port İstanbul'dan Emrah Girişgen, yabancıların Türk gayrimenkul sektörüne ...

Nef Merter 12 projesinin arsa görüntüleri
  • 11.11.2013 13:48

Nef Merter 12 projesinin arsa görüntüleri

Nef 'in Merter'de inşa edeceği proje arsa ve satış ofisi görselleri ...

Yabancılar Türkiye'den ev almak için gaza bastı!
  • 14.05.2021 07:45

Yabancılar Türkiye'den ev almak için gaza bastı!

Yabancılara yapılan konut satışları Nisan’da yıllık bazda yüzde 416.1 artarak 4 ...

Türkiye'de en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları!
  • 19.10.2020 09:12

Türkiye'de en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda 3. çeyrek sonu itibariyle ...