maritbet girişmaritbet
TÜRK ALICILARINI BEKLİYOR!

TÜRK ALICILARINI BEKLİYOR!

İngiltere'nin en büyük ikinci gayrimenkul şirketi Berkeley, yeni projesini Londra'dan önce Türkiye'de satışa çıkardı. Fiyatları 805 bin pound’dan başlayan lüks evlerin 25 tanesi Türk müşterilere satılacak.

İstanbul ilginç ve bir o kadar önemli olan konut projesi tanıtımına ev sahipliği yaptı. Daha önce alışılagelmiş Türk firmalarının aksine bu kez İngiltere'nin en büyük ikinci gayrimenkul şirketi, Londara'daki projenin satışını İstanbul'da başlattı.

Berkeley ile The Prudential'in ortak girişimi St. Edward tarafından hayata geçirilen, yatırım danışmanlığını Triangle ve JonesLang LaSalle'ın yaptığı 375 Kensington High Street projesinin tanıtımı
Londra'dan önce İstanbul'da düzenlenen bir toplantıyla yapıldı.

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Triangle Group'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Metin Güvener, yapımı süren 375 Kensington High Street projesini
Türkiye'de yatırımcıların dikkatine sunduklarını belirterek, “Konut fiyatlarının önümüzdeki 5 yılda yüzde 30 büyümesinin beklendiği Londra'da güvenilir bir yatırım fırsatı yaratıyor” dedi.

375 Kensington High Street projesinin Türk yatırımcılara uygun olduğunu vurgulayan Güvener, “Projeyle, çocukları okula giden ya da gitmeyi planlayan aileler ile veya Londra'da farklı iş bağlantıları olan yatırımcıların ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Hedef 25 konut satmak
 


Berkeley Group Genel Müdürü Paul Vallone ise 1976 yılından bu yana 30 bini Londra'da olmak üzere 50 bin konuta imza attıklarını bildirerek, “Biz çok sayıda konut üretmeyi hedeflemiyoruz. Amacımız, doğal ve tarihi yapıyı koruyarak sürdürülebilir kent anlayışını yaygınlaştıran projelere imza atmak. Biz sürdürülebilir kent anlayışı ile hayata geçirilen projelerin yatırım değerinin daha hızlı arttığına inanıyoruz” dedi.

Vallone, Londra'nın kültür, tarih ve iş hayatının buluştuğu Kensington'da yer alacak projenin Berkeley Group'un
çevreci ve sürdürülebilir kent anlayışını yansıttığını kaydetti.

Fiyatlarda yüzde 8 artış


Uluslararası pazarlama olarak çeşitli Güney Doğu Asya ülkelerinin yanı sıra Hindistan, Rusya ve İsrail gibi ülkelerdeki yatırımcılara yöneldiklerini belirten Vallone, “Projeden Türkiye'de 25 konut satmayı hedefliyoruz” dedi.

Jones Lang LaSalle Direktörü Tim Wright ise Londra'da konut ihtiyacının arttığına ve bunun fiyatlardaki yansımalarına işaret ederek, “Konut fiyatlarında Londra'da yıllık yüzde 5 artış beklenirken, Kensington bölgesinde yüzde 8 artış öngörülüyor. Kira artışı ise yılda yüzde 10 olarak bekleniyor” dedi. Wright, şöyle devam etti:

“5 yıl içinde bu değerlerin yüzde 30 artması öngörülüyor. Londra'da metrekare fiyatları 15 bin ile 60 bin pound arasında değişiyor. 375 Kensington High Street projesindeki kira getirisinin ise yıllık yüzde 3-4 civarında olması bekleniyor.”

Türkiye'deki tüm konutlardan daha pahalı
   

Londra'nın Royal Borough of Kensington ve Chelsea bölgesinde yer alan 375 Kensington High Street, Charles House, Wolfe House ve Trinity House ismini taşıyan üç bloktan oluşuyor.

Projede büyüklükleri 48 metrekare ile 136 metrekare arasında değişen 1, 2 ve 3 odalı 243 adet lüks apartman dairesi ve penthouse daire, 805 bin ile 6 milyon 500 bin pound arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu. Projenin metrekare fiyatları 15 bin pound'a denk geliyor. Proje bu metrekare fiyatıyla yalılar dışında Türkiye'deki tüm konutları geride bırakıyor. Toplam 460 daireden oluşacak projenin 3 bloktan oluşan ilk etabında 243 konutun inşaatı sürüyor.

İlk etabı 2013'te tamamlanacak olan ve Londra'nın sembolik yapıları olan Kensington Palace, Royal Albert Hall, Victoria and Albert Museum, Harrods ile Exhibition Road'daki Cultural Quarter'ın bulunduğu bölgede yer alan projede 5 yıldızlı otel hizmeti sağlanacak. Harrods concierge görevlisinin 7 gün 24 saat ziyaretçileri karşılayacağı projede yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, spa, duş ve soyunma odalarından oluşan özel bir dinlenme kompleksi yer alacak.

 Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Avrupa'nın en büyük altyapı projesi!
  • 11.06.2015 10:48

İşte Avrupa'nın en büyük altyapı projesi!

İngiltere’nin başkenti Londra'nın taşımacılık sistemini rahatlatmak için hayata ...

Altın kaplama bagaj arabası hizmetinizde!
  • 05.06.2015 11:27

Altın kaplama bagaj arabası hizmetinizde!

Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda bulunan ‘Kraliçe Terminali’nde altın kaplam ...

Londra'nın en dar evi 8 milyon liraya satılıyor!
  • 08.02.2021 10:25

Londra'nın en dar evi 8 milyon liraya satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'da eni yaklaşık 1.6 metre olan 3 katlı ev satışa ç ...

Armani Casa Londra'dan iç mekan önerileri
  • 29.09.2020 11:06

Armani Casa Londra'dan iç mekan önerileri

Armani Casa Londra'dan kareler. ...

2.3 metre genişliğinde, 5.3 milyon TL değerinde ev!
  • 12.02.2018 16:58

2.3 metre genişliğinde, 5.3 milyon TL değerinde ev!

Londra'da bulunan 2.3 metre genişliğindeki ev, 3 katlı ve 98 metrekarelik bir ya ...

Hariri'nin evindeki eşyalar açık artırmada!
  • 29.06.2015 16:34

Hariri'nin evindeki eşyalar açık artırmada!

Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri'nin Londra'daki evi 3 yıl önce 300 milyon ...