maritbet girişmaritbet
Torkam E5’in metrekaresi 7 bin 500 TL’den başlıyor

Torkam E5’in metrekaresi 7 bin 500 TL’den başlıyor

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Torkam İnşaat'ın düzenlediği basın toplantısında Torkam E5 projesinin detaylarını anlattı.

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Dereli, Torkam İnşaat ve Nar Kentsel Ortaklığı tarafından Sefaköy'de hayata geçirilen Torkam E5 projesi ile ilgili de bilgiler verdi. 

Basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “İstanbul'da iş yapmak zor. O nedenle çok çalışmamız gerekiyor. 1989 yılında ilk olarak ticari faaliyetlere başladık. 1999 itibariyle inşaat sektörüne girdik. Nitelikli markalı konutları Anadolu'ya taşımak için çalışmalara devam ediyoruz. İstanbul merkezli firmayız. Son olarak Vaditepe'de faaliyet gösterdik" dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ OLARAK YURT DIŞINA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Firma olarak faaliyetlerini anlatan Dereli “Bulgaristan'da rezidans ürettik ve Ruslar'a sattık. Büyük ilgi gördük. Yine aynı ülkede 500 konutluk dönüşüm projesi var. Cezayir de ilgi alanımıza giriyor. Dünyada büyük konut ihtiyacı var. Torkam olarak biz burada varız. Kısa vadede 1 trilyon dolarlık pazar var. Torkam olarak Cezayir pazarına 2014'te girdik. Oradaki faaliyetler 250 milyon dolar seviyesinde. 2023 hedefi ise 1 milyar dolar. Bizim pazarımız sadece Türkiye olmamalı, inşaat sektörü olarak yurt dışına çıkmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

TORKAM E5 ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞTIK

İnşaat sektörü ile ilgili bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Mahmut Dereli “İnşaat sektörü kendisiyle birlikte 230'dan fazla sektörü büyütüyor. Bu piyasayla ilgili düzenlemeler büyük önem taşıyor. Arsanın az olması nedeniyle tedbirler alınmalı. Finansal amaç ve ihtiyaçlar nedeniyle Emlak Katılım Bankası kurulmalı. Amacı sektöre hizmet vermek olmalı. Şehir merkezi hedefiyle 20 bin 700 metrekarelik Sefaköy arsasını 324 milyon TL bedelle aldık. Çarşı, ofis ve rezidans olacak. Bu proje üzerinde çok çalıştık. Torkam E5 projesinde metrekare fiyatları 7 bin 500 liradan başlayacak. 

Dönüşüm an itibariyle rantsal dönüşüme oturdu. İnsanlar kazanç düşünmeye başladı. Kentsel dönüşüm ana ruhundan uzaklaştı. Devlet kurumlarıyla bu noktada çalışıyoruz. Esenler ve Zeytinburnu dönüşümü örnek. Müteahhit ile hak sahibi kentsel dönüşümde başbaşa bırakılmamalı” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torkam Holding'ten Afrika'ya dev yatırım!
  • 17.12.2020 11:02

Torkam Holding'ten Afrika'ya dev yatırım!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 7.8 milyar dolar büyüklüğe sahip projeyi Torkam ...

Mahmut Dereli, Torkam'ın Afrika yatırımını anlattı!
  • 17.12.2020 09:02

Mahmut Dereli, Torkam'ın Afrika yatırımını anlattı!

Torkam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Demokratik Kongo Cumhuriyet ...

Torkam E5 Açık Çarşı basına tanıtıldı!
  • 08.04.2019 17:21

Torkam E5 Açık Çarşı basına tanıtıldı!

Torkam İnşaat'ın Sefaköy'deki E5 projesinde yer alan Açık Çarşı bölümünün basın ...

Mahmut Dereli, Torkam E5 Açık Çarşı'yı anlatıyor!
  • 08.04.2019 16:29

Mahmut Dereli, Torkam E5 Açık Çarşı'yı anlatıyor!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Torkam E5 projesini ve proje ...

Torkam İnşaat'tan inşaat şirketlerine dünyaya açılma çağrısı!
  • 23.03.2018 15:17

Torkam İnşaat'tan inşaat şirketlerine dünyaya açılma çağrısı!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, bugün düzenlenen basın topla ...

Ebruli Ispartakule basına tanıtıldı
  • 10.01.2018 14:29

Ebruli Ispartakule basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO Güvencesi ile planlı bir şekilde gelişen Ispartakule’nin yeni p ...