maritbet girişmaritbet
Özak GYO emlak devi olacak!

Özak GYO emlak devi olacak!

Tekstil ve turizm yatırımlarından sonra borsaya açılan Özak GYO, 2.5 milyar liralık portföy ile üçüncü büyük GYO olma planı yapıyor. Firma bu hedefe ulaşmak için ilk projesini Bayrampaşa’da 150 milyon dolarla gerçekleştiriyor

Tekstil ve turizm yatırımlarından sonra borsaya açılan Özak GYO, 2.5 milyar liralık portföy ile üçüncü büyük GYO olma planı yapıyor.  Firma bu hedefe ulaşmak için ilk projesini Bayrampaşa'da 150 milyon dolarla gerçekleştiriyor

Borsaya açıldıktan sonra yeni yatırımlarla büyüme kararı alan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bu çerçevede 2016 yılına kadar ilk üç GYO arasına girmeyi hedefliyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, 800 milyon liralık portföy büyüklüklerini 2.5 milyar liraya çıkartarak hızlı bir büyüme planladıklarını belirterek, “Halka açıldık ve şu anda altıncı sırada bulunuyoruz. 2016 yılında Türkiye'nin en büyük üç GYO'sundan biri olacağız. Bunun için yatırım planımızı yaptık” dedi.

Yatırımlarında öz sermaye kullandıklarını ve bu nedenle finansman yapılarının güçlü olduğunu ifade eden Akbalık, yapacakları yatırımlarla birlikte inşaatta yeni bir marka yaratacaklarını vurguladı. Tekstil sektöründe yakaladıkları farklılığı gayrimenkule de yansıtmak istediklerinin altını çizen Akbalık, “Türkiye'deki gerçek ihtiyaçları gözetiyoruz.  Bu nedenle yapacağımız konut, ofis, AVM ve otel yatırımlarımızı buna göre şekillendireceğiz” dedi.

İlk proje Bayrampaşa'da

Ahmet Akbalık, hedeflerine ulaşmak için hem arsa hem de proje geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ilk projelerinin ise İstanbul Bayrampaşa'da olacağını açıkladı. Bölgede Forum İstanbul'un karşısında Carrefour'un hemen arkasında 33 dönüm arsalarının bulunduğunu anlatan Akbalık, projenin 10 bin metrekarelik bölümünün Metro'ya şimdiden kiraya verildiğini, kalan bölümde ise 600 konut yapacaklarını söyledi. Akbalık, 65 ile 200 metrekare arasında konutların bulunacağı projede metrekare fiyatlarının 4.500-5.000 lira seviyesinde olacağını ifade ederek, “Projeyi ağustos ya da eylül ayında satışa çıkacağız. Şu anda inşaat hafriyat aşamasında ve en geç 24 ayda tamamlayacağız” dedi. Projeye arsa dahil 150 milyon dolar yatırım yapacaklarını vurgulayan Akbalık, “Projedeki dairelerin çoğu deniz görecek ve sosyal tesise de ağırlık vereceğiz. Zaten projenin lokasyonu çok iyi” diye konuştu.

Mahmutbey'e ofis yapacak

Ahmet Akbalık, bir diğer önemli projelerinin ise Mahmutbey'de olacağını belirterek, 5 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 20 bin metrekarelik kapalım alanı bulunan ofis projesi yapacaklarını açıkladı. Projenin metroların kesişme noktasında olması nedeniyle çok iyi bir ulaşım altyapısına kavuşacağını dile getiren Akbalık, “İnsanlar artık ulaşıma büyü önem veriyor. Bu projemiz de çok fazla ilgi görecek. Zaten blok satış ya da kiralama yoluna gidebiliriz” dedi.

Finans Merkezi'nde arsa aldı

Ahmet Akbalık, Ataşehir'de Emlak Konuıt GYO'dan arsa ihalesi aldıklarını belirterek, Finans merkezi'nde yer alacak ve 5 bin 800 metrekare büyüklüğü olan arsada 20 bin metrekarelik kiralanabilir alan yapacaklarını kaydetti. Projenin ofis ve ticari alanlardan oluşacağına dikkat çeken Akbalık, “Proje Finans Merkezi'nin içinde yer alıyor. Metro bağlantısı olacak ve orada farklı bir konsept geliştirme planımız var” dedi. Akbalık, 140 milyon lira hasılat bedeliolan proje için Emlak Konut GYO'ya 52 milyon 200 bin lira taahhütte bulunduklarını söyledi. 

Amiral gemisi GYO olacak

Ahmet Akbalık, Özak Global olarak 27 yıldır tekstille uğraştıklarını belirterek, Armani, Hugo Boss, Gess,  Diesel ve Dolce Gabana gibi dev markaların tasarım ve üretimini yaptıklarını söyledi. Tekstilin yanı sıra turizm yatırımları da olduğun dile getiren Akbalık, Antalya belek'teki Ela Quality otelinin yanı sıra, Didim ve Demre'de bulunan 170 ve 70 dönümlü arsalarda yeni yatırım kapsamında resort otel ve villa tarzı konutlar yapacağını açıkladı. Ahmet Akbalık, ayrıca inşaat şirketlerinin şimdiye kadar 40 bin metrekarelik proje geliştirdiğini belirterek, “Bundan sonra en önemli yatırımlarımızı gayrimenkule yapacağız. Yeni yatırımlarımızla birlikte gayrimenkul geliştirme şirketimiz holdingin amiral gemisi olacak” diye konuştu.

Dev işbirliği sinyali

Ahmet Akbalık, yabancıya gayrimenkul satışının büyük önem taşıdığını belirterek, bu kapsamda farklı işbirlikleri yapacaklarını söyledi. Yasayla birlikte asıl talebin Avrupa'dan geleceğine işaret eden Akbalık, “Zamanında İspanya patlama yaptı. Avrupa'nın yanı sıra Rusya, Türki cumhuriyetlerden de önemli talep gelecektir” diye konuştu. Akbalık tekstilde olduğu gibi turizmde de dünyanın en önemli tur operatörüyle çalıştıklarını belirterek, “Gayrimenkulde de böyle büyük firmalarla işbirliklerimiz olabilir” dedi.

Zekeriyaköy'e talip oldu

Ahmet Akbalık, Emlak Konut GYO'nun Zekeriyaköy'deki 450 dönümlük alanda yapacağı projenin ihalesine katıldıklarını belirterek, “İlk ihalede en iyi teklif veren 5. Firma olduk ama 2. İhale yapılacak. Orada proje yapmayı çok istiyoruz ve teklifimizi de ona göre vereceğiz” dedi.

Yavuz Karaman-Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özak GYO'dan kredi notuyla ilgili açıklama!
  • 25.06.2022 01:43

Özak GYO'dan kredi notuyla ilgili açıklama!

JCR Eurasia Rating, Özak GYO'nun kredi notuyla ilgili detayları açıkladı. ...

İkinci el konutta patlama bekleniyor!
  • 27.04.2022 10:48

İkinci el konutta patlama bekleniyor!

Özak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konuttaki artışı ...

Özak GYO, Bodrum’da 347 milyon TL’ye arsa satın aldı!
  • 04.12.2021 12:21

Özak GYO, Bodrum’da 347 milyon TL’ye arsa satın aldı!

Özak GYO, Bodrum Akyarlar bölgesindeki 345 bin 492 metrekarelik arsayı Meridian ...

Ahmet Akbalık yenilenen Emek Sineması'nı anlattı
  • 11.01.2016 17:38

Ahmet Akbalık yenilenen Emek Sineması'nı anlattı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yenilenen Emek Sineması'nı anlatt ...

Ahmet Akbalık, Bulvar 216 projesini anlattı
  • 29.11.2014 16:17

Ahmet Akbalık, Bulvar 216 projesini anlattı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ataşehir'de hayata geçirdikleri B ...

O projede teslimler başladı!
  • 27.10.2014 09:35

O projede teslimler başladı!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Özak Hayat Tepe projesini, konut ...