maritbet girişmaritbet
Muhammet Balta 'Kentsel dönüşüm milli bir projedir'

Muhammet Balta 'Kentsel dönüşüm milli bir projedir'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı. Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Muhammet Balta TOKİ'nin 600 bin konut yaptığını ve dönüşüm için 2014 yılında 1.5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan, değişim ve dönüşümün öncüsü oldu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ‘Türkiye ve dünyada bakıldığı zaman doğal afetlerin yaşandığı ve doğal afetler gelmeden önce önlemlerin alındığı ülkeler var. Ülkemizde 1950'li yıllardan sonra kentlere kontrolsüz göç olmuş ve yapılar kontrolsüz olarak imal edilmiş. İnsanlarımız ilk olarak başlarını sokacak bir yer aramış. İşte bu olaylar ekonomiyle çok alakalı. Sosyal devlet anlayışına baktığımız zaman devlet, vatandaşın sağlığını ve güvenliğini korumakla mükelleftir. Bu süreçte özellikle hükümetimiz dönemine kadar çalışmalar yapılmış. Yapanlardan Allah razı olsun ancak eksiklikler var. Bundan sonra da olabilir. Ancak hükümetimiz döneminde her alanda değişimin öncüsü olduk. 1999 depreminde afet olduktan 3-4 gün sonra o alanlara varılmış, haberleşme ve ulaşım kesilmişti. Sayın Başbakanımız 2002'den itibaren başarılı çalışmalar neticesinde Türkiye'deki sıkıntıları tespit ederek değişim ve dönüşümün öncüsü olmuştur' dedi.

Müteahhitlerimizle gurur duyuyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ‘Kentsel dönüşüm dendiği zaman ilk olarak konutlarımız aklımıza geliyor. Ne tür dönüşümler oldu diye sorarsak sonuçlarını görüyoruz. Biz müteahhitlerimizle gurur duyuyoruz. Dünya çapında kaliteli işler yapıp Türkiye'yi çok iyi temsil ediyorlar. Özellikle son 12 yılda 17 bin kilometre yol yapıldı. Demiryolları düzenlendi, kamuda binaların fiziki yetersizliği ortadan kaldırıldı' dedi.

TOKİ 600 bin konut yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ‘Türkiye'de her alanda değişim ve dönüşümün öncüsü olduk. Özellikle bu süreçte TOKİ 600 bin konut yaptı. Eleştiriler elbette olacak. Çünkü bazı şeyleri hep beraber öğreniyoruz ve hep beraber yenileniyoruz. Ülkemiz doğal afetlerin merkezinde ve her yıl 5-6 şiddetinde depremler oluyor. İstanbul, deprem konusunda merkezi yerlerden biri. Deprem haricinde birçok doğal afet var. Biz afetlerden gerekli dersleri toplam olarak çıkaramadık. Ne zaman ki Van depreminde 650 kişi öldü o zaman yenilenmeye başladık. Evet, yeni evler yapıldı ancak canlarımız geri gelmedi. Başbakanımızda söyledi, siyaseti hayatıma mal olsa da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz dedi. Kentsel dönüşüm yapılması için siyasal altyapı lazım. Sayın Erdoğan Bayraktar ve ekibi o zaman yoğun bir çalışmayla Kentsel Dönüşüm Yasası'nı çıkardı' açıklamalarında bulundu.

6 milyon konut risk altında

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta hala 6 milyon yapının risk altında olduğunu söyledi. Balta 'Bizler için mülkiyet ve ev önemlidir. İnsanlar uzun süre yaşadıkları evlerini bırakmak istemez ancak vatandaşımızın kentsel dönüşüme katkı vermesi işi yüzde 80 çözmek demektir. Biz 6306 sayılı yasayı çıkardıktan sonra bu işe vatandaşımızı teşvik etmek için destekler verdik. Kredi ve kira yardımları yaptık. Biz sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerini dinliyoruz ve eksiklikleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Türkiye'de toplum olarak ‘evet ülkemiz doğal afet ülkesidir. Afet gelmeden önce önlem almalıyız' düşüncesini kavradık. Önemli olan sağlam zeminler üzerine konutlar yapmak. Japonya'yı örnek alıyoruz. Deprem oluyor ama bina yıkılmıyor diyoruz. Ancak bizde 6 milyon konut hem riskli yapı, hem de riskli alan üzerinde yer almakta. Bizim binalarımız engelli. Yeni binalarımızda engelli vatandaşlarımız da rahat edecek. Kentsel dönüşüm aslında yeşil ve çevre projesidir. Kentsel dönüşüm alanlarında büyüyen çocuklarımız mutlu ve sağlıklı yetişecek' açıklamalarında bulundu.

Kentsel dönüşüm milli bir projedir

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ‘Türkiye'de kentsel dönüşüm konusunda başarılı uygulamalar var başta İBB ve ilçeler olmak üzere. Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi örnek olarak çok başarılı çalışmalar yaptıve yapmaya devam ediyor. Türkiye bu konuda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Kişiler değişse de devlette süreklilik vardır. Kentsel dönüşüm hız kesmeden yoluna devam edecek. Bu milli bir projedir, 76 milyonu ilgilendiren bir projedir. Türkiye'de gelişmenin hızını kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler gönül gönüle milli projeler yapmak için çalışmalara devam edeceğiz. Biz bakanlık olarak projelerde ne engel varsa size yardım etmeye devam edeceğiz. Amacımız vatandaşımızı daha çevreci ve güvenli konutlarda yaşatmak. Biz 2023 hedefleri koyduk. 500 milyar dolar ihracat, Gayri Safi Milli Hasıla 25 bin dolar olacak dedik. 2023'te yaşanılan şehirlerin güvenli olmasını da sağlayacağız' dedi.

2014'te 550 milyon TL kira, 1 milyar lira kredi yardımı yapacağız

Muhammet Balta 2014 yılı kapsamında kentsel dönüşümde kira ve kredi yardımları için 1 milyar 550 milyon liralık bütçe ayırdıklarını belirtti. Balta' 2014 yılında kentsel dönüşüm kapsamında 550 milyon lira kira yardımı, 1 milyar liralık kredi vereceğiz. Ayrıca yeni riskli alanların oluşturulmasında da çalışmalara devam edeceğiz. Türkiye'deki gelişmeleri engellemek isteyenler var. Yatırımcıların geleceğe yatırım yapması için istikrar lazım. Ülkemiz ve biz son 12 yılda kendimizi geliştirdik. İstanbul'a Kanal İstanbul'u düşünüyorsak, havalimanı düşünüyorsak bunları kim engellemek istiyor dikkatli bakmak lazım. Eğer Marmaray yapılmışsa karşı çıkanlara bakmak lazım' dedi.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Poşet paraları çevresel projelere aktarılacak"
  • 05.01.2019 10:30

"Poşet paraları çevresel projelere aktarılacak"

AK Partili Muhammet Balta, “Atık miktarını azaltmak siyaset üstüdür. Türkiye’nin ...

Muhammet Balta 'Türkiye genelinde 6 milyon konut riskli'
  • 07.06.2014 14:32

Muhammet Balta 'Türkiye genelinde 6 milyon konut riskli'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta: "Türkiye'de 6 milyon konutumuz riskl ...

Muhammet Balta 'Kentsel dönüşüm milli bir projedir'
  • 06.02.2014 14:24

Muhammet Balta 'Kentsel dönüşüm milli bir projedir'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1. Her Yönüyle Kentsel Dönü ...

Muhammet Balta'nın ismiyle dolandırıcılık yapıldığı iddia edildi
  • 03.11.2013 16:47

Muhammet Balta'nın ismiyle dolandırıcılık yapıldığı iddia edildi

Kendisini Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak tanıtan kişinin, aradığı i ...

İzmit Belediyesi tarafından yapılan Ekopark hizmete açıldı!
  • 30.09.2013 08:38

İzmit Belediyesi tarafından yapılan Ekopark hizmete açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından 40 dönümlük bir alanda yaptırılan Ekopark hizmete aç ...

Erdoğan Bayraktar'a Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu'ndan yılın bakanı ödülü!
  • 02.06.2013 08:43

Erdoğan Bayraktar'a Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu'ndan yılın bakanı ödülü!

Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Altın ...