maritbet girişmaritbet
Koru Florya'da yaşam 2013 Haziran'da başlayacak!

Koru Florya'da yaşam 2013 Haziran'da başlayacak!

Koruflorya 298 konutun yanı sıra 50 bin m2'lik büyük bir AVM'den oluşuyor. Konutlar 18 metre yüksekliğindeki platformun üzerinde konumlandırılıyor

 

Projede 4 kat kapalı otopark bulunurken bunun 1 katı konutlara ayrılmış. AVM'de yer alan mağazalar kiraya verilecek. Ömer Bey, kendi markaları olan Pierre Cardin, Cacharel, U.S.Polo Assn gibi markalara AVM'de yer vereceklerini söylüyor. Mağazaların kiralaması yılsonunda başlayacak. 
 
Şantiye Turu'muzda bu haftaki proje tekstil sektörünün güçlü isimlerinden biri olan Aydınlı Grup'un Koruflorya projesi. 2009 yılındaki ilk projesi Esenyurt'taki Solarkent'in ardından çıtayı yükseğe çıkardığı Koruflorya ile sektörde iddialı olduğunu gösteren Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ile projeyi geziyoruz. Büyük ortak olan Aydınlı Grup'un Arke, Metal Yapı Konut ve Vizyon Life ile ortak olarak Koruflorya'yı gerçekleştirdiğini söyleyelim. 
 
Koruflorya birçok benzerinden farklı olarak şehrin eski dokularından biri olan Florya gibi değerli bir bölgede yapılıyor. Ömer Bey de bu durumdan yola çıkarak bölgenin nabzını yokladıklarını söylüyor. Ömer Bey, uzun yıllardır Florya'da oturuyor. Bölgeyi çok iyi biliyor. Bunun için bölge sakinleriyle bir araya gelmişler. Detaylı görüşmeler yapılmış. Buradakiler ne kadar büyüklükte, ne tür konut isterler diye enine boyuna araştırılmış. 
 
Küçük daire yok 
 
Koruflorya da, tüm bu araştırmalar sonucu ortaya çıkmış. Projede stüdyo, 1 +1 ve 2+1 daire yok. En küçük daire 3 + 1. Projede 7+2 dubleks dairelere kadar seçenek var. En belirgin özelliği büyük ve lüks rezidanslardan oluşması. Bu da Florya bölgesini yansıtan bir konsept. Bu konsept bir de büyük bir AVM ile desteklenince ortaya eski ile modernin bir karması çıkmış. 5 + 1 konutlara özel yemek odası planlanırken, 3+1'den büyük konutlara yardımcı odaları yerleştirilmiş. 
 
Genelde bu tür projelerde stüdyo dairelere ağırlık verilirken, Ömer Bey ise bunun tam tersini yaptıklarını söylüyor. Çünkü Florya'da büyük aileler büyük evlerde yaşıyor. Bu projede bu kesime hitap ediliyor. 
 
İnşaat erken bitecek 
 
Koruflorya'nın temelinin geçen yıl atıldığını çok net hatırlıyorum. İnşaat Haziran 2011'de başladı. Şu anda kabanın yüzde 85'i tamamlandı. Normal taahhüt süresi 2013 sonu ama bu hızla proje 2013 Haziran'da tamamlanacak. Şantiyesinde 400 kişinin çalıştığı Koruflorya'da her şey gayet iyi görünüyor. 
 
Atatürk Ormanı'na komşu Proje Florya 1000 dönümlük Atatürk Ormanı'nın yanında 42 bin metrekarelik arsada yapılıyor. Ömer Bey de Florya'nın kalan en büyük arsasında proje yaptıklarını belirterek, lokasyona işaret ediyor. Gerçekten de Koruflorya, E-5 ve metrobüsün yanında merkezi bir noktada bulunuyor. Havalimanı birkaç dakikalık mesafede. 3. kattan itibaren denizin görüldüğü projenin orman ve göl manzarası bulunuyor. 
 
Aile rezidansı yapıyor 
 
Projede satışların yüzde 40'ı tamamlanmış. Beklendiği gibi daha çok Avrupa yakasından talep var. Ama proje ailesiyle konforlu bir şekilde yaşamak isteyen herkese hitap ediyor. Projeden konut alanlar oturmak istiyor. Ömer Bey, projenin sunduğu avantajların çok fazla olduğunu belirterek, ilk kez aile rezidansının bu projeyle hayata geçeceğini vurguluyor. Bu kapsamda ailelerin de ihtiyacı olan hizmetlerin hepsi projede sunulacak. Bunlar arasında çocuk bakıcısı, acil yardım, tamirat ve temizlik gibi hizmetler geliyor. 
 
En ucuz daire 1.1 milyon lira 
 
Koruflorya'da konutlar geçen yıl satışa çıktığında metrekare fiyatları 6 bin 600 lira seviyesindeydi. Temmuz 2012 itibariyle fiyatların geldiği nokta 8 bin 400 lira. Şu anda KDV dahil en küçük daire 1 milyon 100 bin lirayken ve büyük dairede fiyat 3 milyon 900 bin liraya kadar çıkıyor. Projede banka garantisi de veriliyor. Müşteriler istedikleri bankadan konut kredisi kullanabiliyor. 
 
Cephede doğal ışık Projenin cephesinde doğal ışık tasarımı yapıldı. 20 bin metrekare peysaj alanı bulunan Koruflorya'da 8 bin metrekarelik avluya yer verildi. İlk projeleri Solarkent'te güneş panellerini kullanarak enerji toplayan firma bu projede de tasarrufa yönelik çalışmalar yapıyor. Projede dairelerin büyük bölümünün kat bahçeleri ve balkonları bulunuyor. Projenin adı da yanındaki ormana ve kat bahçelerine uygun olarak korudan geliyor. 
 
Alternatif dekorasyon sunuyor 
 
Koruflorya'da klasik bir örnek ev bulunmuyor. Bunun yerine müşteriler için konutlarda kullanacakları malzemeleri gösteren uygulamalar var. Yani mutfak, banyo, yer döşemelerini gören alıcılar iki farklı dekorasyondan birini seçebiliyor. Dinamik ve elegant olan bu seçenekler kendi içinde de farklılaşıyor. Bu sayede buradan daire alanlar istedikleri renkte mutfak dolabı, fayans, parke, seramik ya da banyo dolabını tercih edebiliyor. Bu da projeyi bir adım öne taşıyor, çünkü alıcılar istedikleri konutu yaratabiliyor. Firma bunlar için ekstra bir ücret de almıyor.
 
Milliyet/Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KoruFlorya inşaatını havadan gördünüz mü?
  • 16.04.2012 18:55

KoruFlorya inşaatını havadan gördünüz mü?

‘Aile rezidansı’ konseptiyle öne çıkan KoruFlorya projesinin inşaat görüntüleri. ...

KoruFlorya projesinde bilinmeyenler
  • 11.02.2012 11:23

KoruFlorya projesinde bilinmeyenler

Koru Florya Satış ve Pazarlama Koordinatörü Belgin Özyurt proje hakkında bilgile ...

Koruflorya
  • 26.01.2012 18:07

Koruflorya

Koruflorya, satışlarda Aralık ayının en başarılı projesi olurken, 2011 yılı gene ...

KoruFlorya, aile sıcaklığını rezidans ayrıcalığı ile buluşturdu
  • 12.07.2014 14:47

KoruFlorya, aile sıcaklığını rezidans ayrıcalığı ile buluşturdu

İstanbul Florya’da konumlandırılan proje aile yaşantınızda ihtiyaç duyacağınız t ...

Koruflorya’da yaşam başladı
  • 09.07.2014 13:48

Koruflorya’da yaşam başladı

İstanbul’un en nezih semtlerinden Florya’da Atatürk Ormanı’na komşu konumu ile d ...

KoruFlorya’nın örnek daireleri görücüye çıktı
  • 19.03.2014 09:53

KoruFlorya’nın örnek daireleri görücüye çıktı

Florya’nın son büyük arazisi üzerinde yükselen lüks konut projesi KoruFlorya’nın ...