maritbet girişmaritbet
Konutu sosyal tesisleri sattırıyor!

Konutu sosyal tesisleri sattırıyor!

Son yıllarda inşaat şirketleri projelerde sosyal tesisleri öne çıkartırken, konut sahibi olmak isteyenlere de "365 gün" tatil fırsatı sunuyor

Son yıllarda inşaat şirketleri projelerde sosyal tesisleri öne çıkartırken, konut sahibi olmak isteyenlere de "365 gün" tatil fırsatı sunuyor. Projelerde açık-kapalı yüzme havuzlarına ilgi artarken, çocuklara yönelik alanlar da önem kazanıyor. Peyzaj çalışmalarına yatırımlar da her geçen gün artıyor.

Gayrimenkul şirketleri sosyal ve yeşil alanlara ayrılan yatırım tutarını ise artırıyor. Proje maliyetlerinin yüzde 4'ü ile 16'sını sosyal tesislere ayıran şirketler, teknolojiye de yatırım yapıyor. Şirketler spor merkezlerinde yeni ürünlerle farklılık oluşturuyor.

Umut Durbakayım

“EN ÇOK AÇIK HAVUZ TERCİH EDİLİYOR”

Konut sahibi olmak isteyenlerin sosyal alanlara önem vermeye başladığını dile getiren Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "En çok tercih edilen sosyal alanların başında açık havuzlar geliyor. Güneş ve suyun sinerjisinin vermiş olduğu rahatlık listenin ilk sırasında yer alır. Çocukların rahatlıkla oyun oynayabilecekleri park, yeşil alanlar ise tercih sıralamasında ikinci sırada yer alır. Çocuksuz ailelerin tercihinde ise listenin ikinci sırasında fitness merkezi yer alır" dedi.

YÜZDE 25'İ AYRILIYOR

Tesisler için ayrılan alanlar hakkında da bilgi veren Umut Durbakayım, şunları anlattı: "Spor alanları, süs havuzları, açık-kapalı yüzme havuzları, cafeler gibi sosyal tesislerin toplam inşaat alam içindeki payı yüzde 25 seviyesinde bulunuyor. Bunun yanı sıra sadece açık ve kapalı otoparkların toplam inşaat alanı içindeki payı ise yüzde 17 seviyelerinde yer alıyor."

14 PROJEDE DE VAR

Projelerde fitness merkezi bulunduğunu anlatan Umut Durbakayım, "2004'den itibaren inşaatını tamamladığımız veya inşaatı devam eden toplam 14 ayrı projemizin hepsinde fitness merkezi yer alıyor. Bunun dışında Tuzla'da yaptığımız 4 bin 704 konutluk Evora İstanbul projesinde ise toplam 5 ayrı fitness merkezi bulunuyor" diye konuştu.

YEŞİL ALAN ÖNEM KAZANIYOR

Konut sahibi olmak isteyenlerin doğayla beraber huzurlu bir yaşam alam tercih ettiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, "Müşterilerimizin ilk olarak baktıkları şey çocuklarının ve kendilerinin güven içinde ve doğa ile iç içe olacakları sosyal tesislerin olup olmadığıdır. Bunun yanı sıra boş zamanlarını değerlendirmek için açık ve kapalı spor alanlarının olması da müşterilerimizin tercihlerinde olumlu etkiliyor. Sosyal tesislerde olmazsa olmazlardan olan bir değeri ise açık havada piknik havasında vakit geçirebilecekleri yeşil alan ve aynı yerlerde hizmet verecek kafeterya gibi tesislerin olmasıdır" dedi.

RİNGS İSTANBUL'UN YÜZDE 16'SI SOSYAL ALAN

Rings İstanbul projesinin yüzde 16'sını sosyal alanlara ayırdıklarını anlatan Rings İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Gülşen, "Rings İstanbul projemizde biz yaklaşık yüzde 16 oranında yani 40 bin metrekarelik alanı sosyal tesislere ayırmış bulunuyoruz. Daha anlaşılır bir şekilde ifade etmek gerekirse 8 futbol sahası büyüklüğünde bir alan Rings İstanbul'un sosyal tesislerini oluşturuyor" dedi.

1500 KONUTLUK PROJE

Konutlarda sosyal alanların önemli olmaya başladığım belirten Ahmet Gülşen, şöyle konuştu: "Projelerde genellikle bir tane fitness center yer alıyor. Biz 1500 konutluk Rings İstanbul projemizde iki ayrı fitness center hayata geçiriyoruz. Bu fitness centerlardan biri Rings Club olarak adlandırdığımız sosyal tesislerimiz içerisinde yer alıyor. Diğeri ise Rings Alışveriş Merkezi'nin üzerinde yer alan Rings Office Suites yani homeoffice dairelerimizin bulunduğu bölüme hizmet edecek şekilde kurgulandı."

45 MİLYON LİRA

Ahmet Gülşen, şunları anlattı: "Rings İstanbul olarak sosyal tesislerimiz bazında yapacağımız yatırımın miktan 45 milyon lira civarında. Projemiz özellide söylemek gerekirse en çok tercih edilen sosyal alanlar kapak ve açık havuzlar, fitness center ve tenis kortu. Rings İstanbul'un erkek sakinleri tercihlerini daha çok fitness center ve tenis yönünde kullanırken kadın ev sahiplerimizin yoğunlaştığı sosyal alanlar ise havuz ve Spa olarak ön plana çıkıyor."

GOLF SAHASI DA BULUNUYOR

Sosyal tesislerin her türlü müşterinin ihtiyacım karşılayacak şekilde düzenlendiğini belirten Ahmet Gülşen, şöyle konuştu: "Kadın, erkek ve çocuk hepsi birlikte düşünülmeli. Sosyal tesisler, geniş bir alanda her türlü sporu yapmaya imkan vermeli. Projemizi kurgularken topraktan uzaklaşan insanların mutsuzlaştığı fikrinden yola çıkarak hem yüksek katlı binalar yapmaktan kaçındık, hem de oldukça büyük sosyal yaşam alanları kurgulamaya çalıştık. Rings Club bünyesinde havuzlardan mini golf sahasına, tenis kortlarından koru alanına, meyve bahçelerinden Spa'ya kadar her zevke hitap eden cazibe merkezleri kurguladık."

Ceyhun Kuburlu/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!
  • 26.07.2022 13:59

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!

Güncel Proje Bilgileri verilerine göre 2022'nin ilk 6 aylık bölümünde markalı ko ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!
  • 23.08.2021 16:08

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ocak-Haziran 2021 dönemine ait verilerini yayınladı. Bu s ...

Makedonya’da Türk yatırımları
  • 17.03.2012 19:25

Makedonya’da Türk yatırımları

Makedonya’da binlerce konutluk projeyi Türk inşaat şirketleri üstlendi. ...

SİNPAŞ YAPI LIVA İSTANBUL
  • 06.10.2011 14:42

SİNPAŞ YAPI LIVA İSTANBUL

37 yıldır geleceğin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek, yüksek standartlarda birç ...

Konut sektöründe fiyatlar yükseldi, peşinat oranı arttı!
  • 15.06.2021 11:37

Konut sektöründe fiyatlar yükseldi, peşinat oranı arttı!

Fiyatların geçen yıla göre %5.47 arttığı markalı konutlarda peşinat kullanım ora ...