maritbet girişmaritbet
Konut projeleri tatil tadında yaşam fırsatı sunuyor!

Konut projeleri tatil tadında yaşam fırsatı sunuyor!

Tatil köyü konforundaki projelerle ev sahibi olmak isteyenleri cezbeden inşaat şirketleri, marinadan hobi bahçesine, açık- kapalı yüzme havuzundan sağlık evine kadar birçok imkânı bir arada sunuyor

Tatil köyü konforundaki projelerle ev sahibi olmak isteyenleri cezbeden inşaat şirketleri, marinadan hobi bahçesine, açık- kapalı yüzme havuzundan sağlık evine kadar birçok imkânı bir arada sunuyor. Projelerde yaşayanlar tatile gitmeye bile gerek duymuyor

Türkiye'de gayrimenkul sektörü İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirilen konut projeleriyle büyümeye devam ediyor. Bir yandan yeni projelerin inşası sürerken, diğer taraftan da ön satışlara başlanıyor. Ancak bir süredir projeler sadece kişilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için değil, tam bir yaşam alanı olarak tasarlanıyor. Zira ev sahibi olmak isteyenler karar verirken projelerdeki konutların konumları, metrekare fiyatları ve ödeme kolaylıklarının yanında sahip oldukları sosyal tesisler, hobi ve kış bahçeleri, deniz manzarası, seyir terasları, sağlık ve eğitim kurumları, mağazalar gibi farklı yaşam alanlarına da dikkat ediyor.

Şehirden uzakta gibi...

Hal böyle olunca sektörde faaliyet gösteren şirketler de tüketicilerin her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte cazip projeler geliştirmeye başladı. Öyle ki açık-kapalı yüzme havuzları ve spor komplekslerinin yanı sıra yapay gölde kayıkla gezinti yapmak, tekneyle marinaya yanaşmak, hamam, sauna ve spa gibi anca bir tatil köyü ya da otel kompleksinde faydalanılabilecek imkânları tüketicinin kapısına kadar getiren projeler yapılıyor. Bazıları şehirden biraz uzak olsa da 7/24 tatildeymiş hissi veren projeler, sağladığı altyapı hizmetleri ve sosyal aktivite imkânları sayesinde her daim alıcı buluyor.

Konutlar 'İkinci Boğaz'a bakıyor

Sinpaş GYO, İstanbul Boğazı'nın mimari değerlerini yansıtan, modern ile geleneksel mimariyi birleştirdiği projesi Bosphorus City'den ev sahibi olmak isteyenlere 95 farklı ev tipi sunuyor. İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçirilen projede Yalılar, Yalı Apartmanları, Yeditepe Kuleleri, Göl Kuleler, Saraybahçe Evleri, Erguvan Evleri, 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda boğaz, iki boğaz köprüsü, İstanbul'un boğaz semtleri de bulunuyor. 246 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de geliştirdiği Bosphorus City, İstanbul Boğazı'na özgü bitki örtüsüyle oluşturulan peyzajı, spor alanları ve keyifli sosyal tesisleriyle sakinlerine keyifli bir yaşam sunuyor. Şu anda 70 ile 645 metrekare arasında değişen daire büyüklükleri bulunan projede fiyatlar 280 bin TL'den başlayıp 3 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Proje, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun güneyinde, Atatürk Havalimanı'nın kuzeyinde, Küçükçekmece Gölü'nün ise batısında yer alıyor. TEM otoyolu ve diğer bağlantı yolları ile rahat bir ulaşım yapısına sahip olan bölgenin teknik altyapısı da tamamlanmış durumda.

Zen şelale de var seyir terası da...

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Beylikdüzü'ndeki 14 bin konutluk Innovia projesi sosyal imkanlarıyla dikkat çekiyor. Her yaşam tarzına göre alternatifin sunulduğu projenin 4 bin konutluk dördüncü etabında banka kredisiz 40 ile 60 ay arasında değişen vadelerde sıfır faiz uygulanıyor. Ayrıca kişiye özel ödeme planları da hazırlanıyor. On bininci dairenin sahibini bulduğu projenin dördüncü etabında da satışların önemli bir bölümü tamamlandı. Projede ayda 730 TL'ye ev sahibi olma imkânı tanınıyor. Projede alıcılar, "sil taksit" avantajından yararlanarak arkadaşlarının da kendileri gibi projeden ev almasını sağladığında borcunun iki taksitini ödemiyor. Peşin ödeme yapanlara ise yüzde 1'i geri iade ediliyor. Projede 1+1'lerin fiyatları 73 bin ile 149 bin lira, 2+1'lerin fiyatı 145 bin ile 210 bin lira, 3+1'ler ise 229 bin lira ile 280 bin lira arasında yer alıyor. Yüzde 75'i yeşil alandan oluşan projede zen şelaleler, yürüme, bisiklet ve koşu yolları, bisiklet park alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness- spa alanı, çocuk oyun alanları, seyir terasları yer alıyor. Innovia Online sistemi ve internet alt yapısıyla site sakinleri teknolojiyi kullanarak, site yönetimi ve diğer site sakinleriyle iletişim de kurabilecek.

Önünde marinası olan proje

Bugüne kadar Eston Kandilli Evleri, Eston Derince Evleri, Eston Reşitpaşa Evleri, Ardıçlı Evleri, Eston Deniz Yakamoz Evleri gibi pek çok projeyi hayata geçiren Eston Yapı şimdi de Eston Deniz, Kalyon Evleri'ni yeni sahipleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Beylikdüzü Yakuplu'da 1.5 milyon metrekarelik alanda toplam 5 bin 359 konuttan oluşacak Eston Deniz'de 500 yat kapasiteli marina, kumsal, 1.5 kilometrelik sahil şeridi, su sporları merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları da bulunuyor. Ayrıca yakında tamamı hizmete açılacak olan marinada yat sahiplerinin faydalanabilmesi için çok sayıda mağaza, kafe-restoran ve sosyal tesisler de yer alıyor. Eston Deniz, satış sonrası her konut için sağladığı iki yıl Eston Servis garantisiyle de İstanbul'un yeni cazibe merkezi Beylikdüzü'nde tüm sakinlerine cennetten bir kesit sunuyor ve 12 ay deniz keyfi yaşatıyor. Proje konumunun doğal özellikleri, her ayrıntısı özenle düşünülmüş mimarisi, çağdaş şehircilik anlayışıyla gerçekleştirilmiş planlaması, büyük alışveriş ve ticaret merkezleri, TEM ve E-5 bağlantıları, Atatürk Havalimanı'na yakın konumunun yanı sıra, sosyal hayatın içinde, ulaşımı kolay ve ferah bir ortamda bulunmasıyla rakiplerinden ayrışıyor.

185 metrekarelik bahçeli konutlar

ByGroup tarafından 200 milyon TL yatırımla İstanbul Sultanbeyli'de hayata geçirilen ByConcept projesi, ailelerin hayatını kolaylaştıran özelliğiyle dikkat çekiyor. Projede özellikle çocuklu aileler için yeşil alanlar, kişiye özel bahçe olanakları ve çocuklara yönelik oyun parkları yer alıyor. Yatay mimari tarzında inşa edilen projede 3+1 daireler 112 - 156 metrekare dubleks olan 4+1 daireler ise 155 - 186 metrekare aralığında bulunuyor. Dubleks daireler için balkon veya teras seçenekleri sunulurken bahçe katları için şahsa özel kullanılabilir bahçe alanı yer alıyor. Bahçelerin büyüklükleri 40 metrekare ile 185 metrekare arasında değişiyor. Ayrıca bloklarda terasların büyüklükleri 15 - 21 metrekare arasında değişkenlik gösteriyor. Üç blok ve 326 konuttan oluşan ByConcept projesinde 79 bin 850 TL'den başlayan fiyatlarla daireler; yüzde 1 peşinat, sıfır faiz ve 40 ay vade gibi çok cazip ödeme imkânları sunuluyor. Projede teslimatlar 2014'ün ilk çeyreğinde başlayacak. Byconcept'te Fin Hamamı veya saunanın yanı sıra, kafeler, palmiye adası konsepti de yer alıyor. Ayrıca ByStore isimli küçük bir AVM de proje içinde bulunuyor.

İçinde sağlık evi bile var

Ev sahibi olmak isteyenlerin konut projelerinin konumu ve sosyal imkânlarına önem vermesi Kuzu Grup'u projelerinde sağlık alanına yatırım yapmaya yöneltti. İlk olarak şirketin Bahçeşehir'de Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçirdiği Spradon Vadi'de uygulanacak Sağlık Evi ile ev sahipleri istedikleri zaman sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Sağlık Evi'nde görev alacak doktor, ebe, hemşire ve sağlık görevlileri hafta içi, hafta sonu, resmi ve bayram tatilleri de dâhil olmak üzere 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. 1.037 konuttan oluşan projede 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra beş tane de 9 ve 12 katlı bloklar yer alıyor. Daire büyüklükleri 71 metrekareden 123 metrekareye kadar çıktığı proje de fiyatlar da 140 bin TL ile 274 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Açık ve kapalı yüzme havuzu, tenis kortları ve yürüyüş parkurlarından oluşuyor.

Çocuklar Riva'daki bu projede coşacak

Rexene Otel Bodrum, Pendorya AVM, Karina Pendik projelerini hayata geçiren Eyfel Yapı, şimdi de Kidstown - Riva'yla yeni sahiplerini buluşturmaya hazırlanıyor. Beykoz - Riva'da inşasına başlanan 40 bin 500 metrekare arsa ve 16 bin metrekare inşaat alanına sahip projede toplam 136 adet konut yer alacak. 35 bin metrekares yeşil alana ayrılan projede, içindeki minyatür çocuk köyü, ağaç evler ve orman kampı, kış köşesi, fıskiyeli zıplama havuzu eski değirmen, deniz fenerli adacık, büyük lagoon, Kızılderili çadırları ve kumlu oyun bahçesi, amfi tiyatro, zıplama ağları ve hobi bahçeleriyle özellikle çocuklu ailelerin tercihi olacak gibi duruyor. Aralık 2013 tarihinde sahiplerine teslim edilmesi planlanan ve daire büyüklükleri 70-220 m2 arasında değişen projede, fiyatlar ise 250 bin TL'den 700 bin TL'ye kadar değişiyor.

Elif Akın/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazlık konut projelerinde hareketlilik sürüyor!
  • 26.03.2022 16:52

Yazlık konut projelerinde hareketlilik sürüyor!

Yaza kısa bir süre kala, yazlık evlerde yenilemelerin hızı arttı.  Bu yıl b ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?
  • 05.09.2011 14:39

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?

İstanbul'un birçok bölgesi markalı projelerin ilgi odağı haline geldi. İşte hava ...

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!
  • 26.11.2020 14:11

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!

İstanbul'da hayata geçirilen lüks konut projelerinde dairelerin fiyatı 220 milyo ...

Düşük peşinatla ev alabileceğiniz markalı konut projeleri!
  • 26.04.2018 16:10

Düşük peşinatla ev alabileceğiniz markalı konut projeleri!

İstanbul'da yükselen, bulunduğu bölgenin değerini arttıran, düşük peşinatlı konu ...

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde konut projeleri!
  • 13.04.2018 16:06

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde konut projeleri!

İstanbul Avrupa Yakası’nda inşa edilen lükste ve konforda birbiri ile yarışan ko ...