maritbet girişmaritbet
Kartal'a 1.3 milyar dolar yatırdı, yabancıları kıskacına aldı

Kartal'a 1.3 milyar dolar yatırdı, yabancıları kıskacına aldı

Dap Yapı'nın İst Marina Kartal projesi görücüye çıktı. Proje yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor

Dap Yapı'nın İst Marina Kartal projesi görücüye çıktı. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kurum ve Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştiren toplantı yat da gerçekleştirildi. 64 bin 500 metrekare alana kurulan projede fiyatlar 260 bin lira seviyelerinden başlayıp 5 milyon liraya kadar artış gösterebiliyor. 500 yat kapasiteli marinaya sahip olacak olan İstmarina'da ayrıca özel okul ve özel hastane gibi seçeneklerde yer almakta. Proje 36 ayda tamamlanacak.

En büyük daireyi kendine sakladı

720 metrekare büyüklüğe sahip olan daireyi almayı planladığını belirten Ziya Yılmaz ‘Kartal'da çok iyi bir proje yapıyoruz. Üzerinde çok çalıştık. Projenin en geniş dairesini yaklaşık 5 milyon liraya almayı düşünüyorum' diye konuştu.

Konutta en büyük etken güven

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise artık doğru alanda doğru strateji ile yapılan projelerin alıcı bulduğunu belirtti. Kurum ‘Güven konut alımlarında en önemli etken' diye konuştu.

En çok kazandıran İstanbul

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün İstanbul'a büyük ilgi gösterdiğini belirten Kurum ‘Her arz kendi talebini oluşturur sistemi artık doğru çalışmıyor. İstanbul sektörde ön plana çıkmakta. Bugün yatırımcısa en çok kazandıran şehir İstanbul'dur. Biz siluet ve tarihi dokuya zarar vermeyecek projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Terk alanlarını ise yüzde 30-40'tan aşağı tutmayacak şekilde üretim yapıyoruz' diye konuştu.

En çok yatırım Emlak Konut'a

2014 başından itibaren Borsa İstanbul'da 1.3 milyar dolarlık yabancı yatırımı geldiğini ve bunun 206 milyon dolarlık bölümünün Emlak Konut GYO'Ya gerçekleştiğini belirten Murat Kurum ‘Bu rakam Türk gayrimenkul sektörüne olan güvenin göstergesi' şeklinde konuştu.

535 milyon lira taahhüt

İst Marina projesinin 64 bin 500 metrekarelik alanda inşa edileceğini belirten Kurum ‘Burada 1463 knutla birlikte 258 ticari birim bulunuyor. Toplam satış gelirinin 1 milyar 335 milyon lira olarak belirlendiği proje için Dap Yapı bize yüzde 40 oranında 535 milyon lira ödemeye taahhüt etti. İst Marina, Anadolu Yakasının merkezi olacak ve İstanbul'a değer katacak' diye konuştu.

Arap ülkelerinde tanıtılacak

Kartal'da denize sıfır konumda inşa edilen İstmarina Evleri'nin Dubai, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerde de tanıtılacağını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ‘Yurtdışı tanıtımını Eylül gibi düşünüyoruz. Belki o zamana kadar konutlarımız tükenir ancak biz yine de bu organizasyonu yapacağız. Amacımız Türkiye'yi, Emlak Konut GYO'yu, Dap Yapı'ı, Türk inşaat sektörünün yapabileceklerini onlara göstermek' dedi.

Burada 25 bin kişiye dokunduk

Proje üzerinde 1 yıl boyunca çalıştıklarını belirten Yılmaz ‘Fiyatları belirlerken bilimsel çalışma yapıp 25 bin kişiye dokunduk. Burada proje yapılsa ve fiyatı ne kadar olsa satın alırdınız diye sorduk. Bu araştırmanın ardından gördük ki bir daire için 3 kişi birden gelmeye başladı. İstanbul'un pırlantası olacak olan İst Marina yoğun ilgi görüyor' şeklinde açıklamalarda bulundu.

30 milyon liralık yatırım

Bölgede 30 milyon liraya mal olan yol ve kavşak çalışması yapacaklarını belirten Ziya Yılmaz, Kartal'ın 5-6 sene içerisinde Zincirlikuyu- Levent aksından daha da farklı olacağını dile getirdi. Yılmaz ‘Bu bölgede kentsel dönüşüm kapsamında binlerce konut yapılacak. Sadece biz Kartal'da DAp Yapı olarak 25 kuleyi bulacağız. Dünyada 108 derece dönen bir bina yokken biz burada böyle proje geliştirdik' dedi.

İlk satış dostlara

Yabancı dostları tarafından projede birçok konut satın alındığını belirten Ziya Yılmaz ‘Suudi Arabistanlı tanıdığımız 8-10 konut satın aldı. Ayrıca yine farklı bir ülkeden arkadaşımız 17 konut birden ayırttı. Bunlar ülkemize önemli yatırımların geleceğinin göstergesi. 2 ay sonra Burgu ve Tango projesini bitiriyoruz. İst Marina ise 36 ayda tamamlanacak' diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihin en büyük yatırımlarından birisi Kartal’a
  • 16.07.2014 10:16

Tarihin en büyük yatırımlarından birisi Kartal’a

Emlak Konut GYO destekli olan yatırımda hedeflenen ciro 2 milyar lira ...

Dap Yapı İstmarina her ihtiyaca cevap verecek!
  • 24.06.2014 13:47

Dap Yapı İstmarina her ihtiyaca cevap verecek!

İst Marina Kartal projesinin lüks detayları dikkat çekiyor ...

İşte İstanbul’un yeni yüzü! Şehre değer katan yatırım!
  • 19.06.2014 15:05

İşte İstanbul’un yeni yüzü! Şehre değer katan yatırım!

Dap Yapı İst Marina projesi özellikleriyle İstanbul ve Türkiye'nin en iyi projes ...

Çünkü en iyi, dünyada sadece bir tanedir!
  • 18.06.2014 17:21

Çünkü en iyi, dünyada sadece bir tanedir!

Dap Yapı İst Marina projesi özellikleriyle dünyada tek olma ünvanına sahip ...

Dünyanın en iyi projesi nerede inşa ediliyor?
  • 18.05.2014 09:52

Dünyanın en iyi projesi nerede inşa ediliyor?

Dünyanın en iyi karma konseptli projesi olma özelliğini taşıyan İst Marina, İsta ...

Kartal'a 1.3 milyar dolar yatırdı, yabancıları kıskacına aldı
  • 12.05.2014 14:52

Kartal'a 1.3 milyar dolar yatırdı, yabancıları kıskacına aldı

Dap Yapı'nın İst Marina Kartal projesi görücüye çıktı. Proje yerli ve yabancı ya ...