maritbet girişmaritbet
KADIKÖY YAKIN PLAN

KADIKÖY YAKIN PLAN

İstanbul Anadolu yakasının kalbi konumundaki Kadıköy ve Göztepe konut piyasasının da son dönemdeki hareketli bölgelerini oluşturuyor. İnşaat firmalarının yeni ve lüks konut projelerinin yanı sıra Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin de devreye girmesiyle bölgenin çok daha fazla ivme kazanması bekleniyor

İstanbul Anadolu yakasının kalbi konumundaki Kadıköy ve Göztepe konut piyasasının da son dönemdeki hareketli bölgelerini oluşturuyor. İnşaat firmalarının yeni ve lüks konut projelerinin yanı sıra Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin de devreye girmesiyle bölgenin çok daha fazla ivme kazanması bekleniyor

KADIKÖY YAKIN PLAN

Kadıköy'de 2006 yılından beri faaliyet gösteren Evyap Emlak'tan Gülağa Özdemir, bölgedeki yatırım fırsatlarını, fiyatları ve yeni projeleri analiz ederek gayrimenkul alıcılarına ayrıntılı bilgileri aktardı

KONJÖNKTÖR

Piyasa şu anda durgun. Hem sezondan hem de piyasadan dolayı durgunluk var.

YENİ YATIRIMLAR

Kadıköy ve civarı konut projelerinin yoğunlukta olduğu bölgeler değil. Fakat Acıbadem taraflarında yapılan projeler var. Bunlar konut ağırlıklı projelerdir.

KİRALIKLARDA DURUM

En düşük 600 liradan başlıyor, 2 bin 500 liraya kadar yükseliyor. Burada kiralama daha çoktur. Kişiler daha çok kiralık ev arıyorlar.

SATILIKLARDA DURUM

Şu aralar doğru düzgün satılık daire yok. Olanlar da vasat yerler. Hem fiyatlar yüksek olduğundan hem eski olduğundan konutlar satılamıyor. Çok iyi olanlar da satılmış durumda zaten. Fiyatlar 120 bin liradan başlıyor, bölgesine göre 1 milyon dolara kadar çıkıyor.

ALICI PROFİLİ

Kadıköy'de Bağdat Caddesi, Moda, Suadiye, Altıyol çevresi. Göztepe'de ise Bağdat Caddesi ve Minübüs yolu ön planda. Genellikle çalışan nüfus ve öğrenciler bölgeyi tercih ediyor. Marmara Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi burada olduğundan ve Kadıköy'ün eğlencesi ağırlıklı olduğu için Kadıköy tercih ediliyor.

TİCARİLERDE DURUM

Bu yıl durgun geçiyor. Konut olarak kiralık yok denilecek kadar az ama iş yeri kiralıkları çoğunlukta.

PRİM FIRSATLARI

Bu dönem primler en üst seviyeye çıktı. Gelecek ne getirir bilemiyoruz. Önceden alıp satıyorlardı, şimdi kiraya veriyorlar satmayı tercih etmiyorlar.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Kadıköy'deki üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Gülağa Özdemir'e Kadıköy yatırım alternatiflerini de sorduk…

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Eğer arsa payı yüksek konut sayısı az ise ileriye dönük avantajlıdır. 2, 3 katlı binalar avantajlı durumda. Depreme dayanıklı olmaması dezavantajdır. Eski, tarihi binaların daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum. 100 yıllık binalarda hiç çatlak izi yok.

Alıcı ne kadara alabilir?

En düşük 120 bin liradan başlar, dairenin büyüklüğüne, sokağına göre değişir.

Kira getirisi ne olur?

2+1 daireler kombili olursa 700, 800 liradan başlar, 1000 liraya kadar çıkar.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yeni olduğu için temiz, hijyenik ve deprem yönetmeliğine uygundur.

Alıcı ne kadara alabilir?

200 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkabiliyor.

Kira getirisi ne olur?

Bin liradan başlar, 3 bin dolara kadar çıkar.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bu bölgede pek markalı konut yok ama olan konutlar için spor aktiviteleri, havuz, güvenlik ve eğitimle ilgili faaliyetler avantaj yaratıyor. Bu konutlar pahalıdır ama her zaman için getirisi iyidir.

Alıcı ne kadara alabilir?

Acıbadem bölgesinde bu tür markalı konutlar bulunuyor. Markalı konutların yaklaşık fiyatları piyasada 130 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkabiliyor.

Kira getirisi ne olur?

Rezidanslarda sınır yok. Stüdyo daireler 2 bin liradan başlıyor.

HANGİSİ DAHA KARLI?

Bunlardan hangisini almak daha karlı olur? Neden?

Markalı konut albenisi olan konutlardır. 2,5 katlı arsası geniş olan eski binaları almak daha karlıdır. Çünkü yarın yıkıldığında oraya 5 katlı bina yapılır, karlı olur. Artık izin de var. Hem binasını hem de evini yenilemiş olur. 100 bin liraya aldığı daire 500 bin liraya kadar çıkabilir.

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa en karlısı hangisi olur? Neden?

Yatırım için olursa eski binalar daha avantajlı. Fiyatı caziptir. Kiraya vermek için yeni binalar avantajlı. Oturum için ise deprem yönetmeliğine uygun sıfır binaları tercih etmek karlı olur.

Akasya Acıbadem

Sinpaş ile Akkök İnşaat'ın iştiraki ile oluşturulan SAF Gayrimenkul tarafından Acıbadem'de hayata geçirilen Akasya Acıbadem projesi, 182 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Koru Etabı, Göl Etabı ve Kent Etabı olmak üzere 3 farklı etaptan oluşan Akasya Acıbadem projesi toplam 1.583 adet konuttan meydana geliyor. Alanları 70 ile 350 metrekare arasında değişen dairelerin 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 seçeneklerine sahip olduğu projede son etap satışları kısa süre sonra başlayacak.

Adı: Akasya Acıbadem

Yeri: Acıbadem

Yapımcı firma: Saf Gayrimenkul

Teslim tarihi: 2013 Eylül sonu

Konut sayısı: 1.580

Konut tipleri: 1+1'den 5,5+1 dublekse kadar

Meşeli Park Gold Residence

Ağaoğlu Omak İnşaat tarafından Göztepe Merdivenköy'de hayata geçirilen Meşeli Park Gold Residence tek blok şeklinde inşa edildi. Toplam 44 konuttan meydana gelen Meşeli Park Gold Residence'ın hepsi 3+1 şeklinde dizayn edildi ve 135 ile 150 metrekare alanları bulunuyor. Meşeli Park Gold Residence'ın sosyal donatıları arasında; sosyal tesis, havuz, basketbol, voleybol sahası, sauna, buhar odası, duş, fitness salonu, kapalı otopark, yürüme parkuru, çocuk parkı, 24 saat güvenlik, lobi hizmeti, toplantı ve hobi odası, kat bahçeleri, kamelya ve meyve ağaçları bulunuyor.

Adı: Meşeli Park Gold Residence

Yeri: Göztepe

Yapımcı firma: Ağaoğlu Omak İnşaat

Teslim tarihi: Aralık sonu

Konut sayısı: 44

Konut tipleri: 135-150 metrekare 3+1

Fiyatları: 533.000 – 642.500 TL

Paksa Metroport

Paksa İnşaat tarafından Göztepe'de inşa edilen Paksa Metroport, 129 konuttan oluşuyor. İnşaatı tamamlanan projede 124 metrekare 2+1 ve 165 metrekare 3+1 daire bulunuyor. Paksa Metroport'un sosyal alanlarında yarı olimpik yüzme havuzu, sauna, kafeterya, spor salonu, çocuk parkı, basketbol ve voleybol sahaları ile yürüyüş parkurları gibi aktivite alanları yer alıyor. 6.500 metrekare yeşil alana sahip olan Paksa Metroport, Göztepe Kavşağı'nda, kavşak yan yollarına cepheli bir konumda inşa ediliyor.

Adı: Paksa Metroport

Yeri: Göztepe

Yapımcı firma: Paksa İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 129 adet

Konut tipleri: 2+1, 3+1

Fiyatları: 500.000 – 670.000 TL

Göztepe Residence

Taş Yapı tarafından İstanbul Göstepe'de yapılan Göztepe Residence'da konutlar hemen teslim ediliyor. Bağdat Caddesi'ndeki projede yer alan 26 konut 260 metrekare ile 275 metrekare arasında 4+1 normal ve dubleks olarak tasarlandı. 26 konuttan 8'inin satıldığı projede fiyatlar 800 bin euro ile 2.5 milyon euro arasında değişiyor.

Adı: Göztepe Residence

Yeri: Bağdat Caddesi

Yapımcı firma: Taş Yapı

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 26

Konut tipleri:  4+1 normal ve dubleks

Fiyatları: 800.000 – 2.500.000 euro

Dumankaya İkon

Dumankaya İnşaat tarafından Göztepe'de hayata geçirilen Dumankaya İkon projesinde yer alan dairelerin fiyatları 281 bin liradan başlıyor. 16 bin 797 metrekarelik alan üzerinde yükselen Dumankaya İkon projesi, 40 ile 41 katlı 149 metrek yüksekliğindeki 3 ikiz kulede toplam bin 22 residence ve 37 home ofisten meydana geliyor. Dumankaya İkon'un sosyal donatıları arasında; açık ve kapalı yüzme havuzları, teras kat bahçeleri, fitness merkezi, futbol ile basketbol sahaları, 6 katlı otopark ve 7 gün 24 saat özel güvenlik yer alıyor.

Adı: Dumankaya İkon

Yeri: Göztepe

Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat

Teslim tarihi: Aralık 2012

Konut sayısı: 1.022 daire, 31 home-ofis

Konut tipleri: Stüdyo ve 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, dubleks ve loft daireler

Fiyatları: 281.000 - 831.000 TL

Four Winds Residence

Taşyapı tarafından İstanbul Kadıköy'de hayata geçirilen Four Winds Residence'de 45 katlı 4 kuleden oluşuyor. Kadıköy Selamiçeşme'de inşa edilen Four Winds Residence projesi 44 bin metrekarelik alana inşa ediliyor. Projede toplam 500 rezidans daire bulunuyor. 2010 yılında inşaatına başlanan projenin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor. Tüm konutların deniz gördüğü projede 2+1 evler 120 metrekare, 3+1 evler 220 metrekare, 4+1 evler 315 metrekare, penthouse daireler 625 metrekare büyüklükte tasarlandı.

Adı: Four Winds Residence

Yeri: Kadıköy

Yapımcı firma: Taşyapı

Teslim tarihi: 2012

Konut sayısı: 500 daire

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!
  • 09.01.2015 17:19

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilecek olan K Reside ...

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm inşaatları durdu!
  • 20.08.2016 15:04

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm inşaatları durdu!

FETÖ’nün iş dünyasındaki uzantıları ortaya çıkıyor. Kayyum atanan Naksan Holding ...

Durbakayım: 15 kat sınırı tabuta kilitler
  • 13.07.2016 16:46

Durbakayım: 15 kat sınırı tabuta kilitler

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kadıköy'de ki 15 katlık yönetmeli ...

Kadıköy'de kentsel dönüşüm 15 yıl daha sürecek!
  • 14.06.2016 09:01

Kadıköy'de kentsel dönüşüm 15 yıl daha sürecek!

Kentsel dönüşümle birlikte Kadıköy ilçesi şantiye alanına döndü. ...

NND Yapı, Kadıköy'deki dönüşüme hız katıyor
  • 04.05.2016 10:22

NND Yapı, Kadıköy'deki dönüşüme hız katıyor

Kadıköy’deki büyük projelere imza atan NND Yapı, projelerini söz verdiği tarihle ...